Viena iš žinomų bendrovių yra Londono „Lloyd‘s“, įkurta dar 1686 m. „Lloyd‘s“ yra visame pasaulyje pripažinta draudimo įmonė, teikianti specializuotas draudimo ir perdraudimo paslaugas. Įmonė pasižymi turtinga inovacijų istorija ir yra daugelio svarbių pokyčių draudimo sektoriuje lyderė. Daugiausia dėmesio skirdama rizikos vertinimui ir valdymui, „Lloyd‘s“ tapo svarbia pasaulinės draudimo rinkos dalyve.

Londono vertybinių popierių biržos grupė (LSEG) yra dar viena garsi Jungtinės Karalystės atviroji akcinė bendrovė, turinti ilgą ir įspūdingą istoriją. Viena seniausių biržų pasaulyje Londono vertybinių popierių birža buvo įsteigta 1801 m. 2007 m. Londono vertybinių popierių biržai susijungus su Italijos vertybinių popierių birža „Borsa Italiana“ buvo įkurta Londono vertybinių popierių biržos grupė. Birža atliko svarbų vaidmenį plėtojant Jungtinės Karalystės finansų rinkas ir turi didelę reikšmę šalies ekonominei plėtrai.

„Unilever“ yra dar viena gerai žinoma Jungtinės Karalystės akcinė bendrovė, kurios istorija siekia XIX amžių. Bendrovė buvo įsteigta 1929 m. susijungimo būdu, tačiau kai kurios jos dukterinės įmonės pavyzdžiui, „Lever Brothers“ ir „Margarine Unie“, turi dar senesnę istoriją. „Unilever“ tapo pasauline plataus vartojimo prekių milžine, gaminančia įvairius produktus – maisto produktus, gėrimus, valymo ir asmens higienos priemones.

Bendrovė „NatWest Group“, kuri anksčiau vadinosi „Royal Bank of Scotland Group plc“, yra Škotijos karališkojo banko (RBS) grupė, kurios šaknys siekia 1727 m. Ji jau seniai bendradarbiauja su Karališkuoju dvaru. Vienas seniausių Jungtinės Karalystės bankų RBS atliko svarbų vaidmenį teikiant bankininkystės ir finansines paslaugas karališkajai šeimai ir karališkajam dvarui. Per daugelį metų RBS pelnė pasitikėjimo, stabilumo ir aukštos kompetencijos reputaciją tvarkant karališkojo dvaro finansinius reikalus.

Taip pat reikėtų paminėti dar vieną turtingą istoriją turinčią Jungtinės Karalystės akcinę bendrovę. Tai „Diageo“, kuri buvo įkurta 1997 m. susijungus „Guinness“ ir „Grand Metropolitan“. „Guinness“ buvo įkurta 1759 m., o „Grand Metropolitan“ 1933 m. „Diageo“ tapo pasauline gėrimų pramonės lydere, valdančia gerai žinomų prekių ženklų, įskaitant „Johnnie Walker“, „Smirnoff“ ir „Baileys“, portfelį.

Verta pažymėti, kad akcinės bendrovės statusas laikui bėgant gali keistis dėl įvairių veiksnių, pavyzdžiui, susijungimų, įsigijimų ir nuosavybės struktūros pokyčių. Todėl seniausių Jungtinės Karalystės atvirųjų akcinių bendrovių sąrašas gali skirtis priklausomai nuo konkrečių taikomų kriterijų.

Vis dėlto ilgalaikis šių bendrovių palikimas iškalbingai liudija jų svarbą ir indėlį į Jungtinės Karalystės ekonomikos augimą ir vystymąsi per ištisus šimtmečius.