Dizainas

Man labai patinka išskirtinės išvaizdos telefonai. Apie tai rašiau „Huawei Mate 50 Pro“ apžvalgoje. Šį kartą mano apžvelgiamas „Huawei P60 Pro“ – perlo baltos spalvos. Esu laikęs rankose ir bandęs gausybę telefonų modelių, bet ši perlo tekstūra – kažkas visiškai nauja ir su niekuom nesupainiojama. Ir tai nėra tik išvaizda. Gamintojas nepamiršo ir praktiškumo, todėl dėl specialių plunksnų smėlio tekstūros telefono nugarėlėje visiškai nesimato pirštų antspaudų.

Lyg kukli užuomina apie šio modelio kameros galimybes (apie jas vėliau) – nugarėlėje rasime klasikinio DSLR fotoaparato formų įkvėptą kameros bloką.

„Huawei P60 Pro“ – ne tik estetinis pasitenkinimas akims. Visi telefono kampai ir pats ekranas yra šiek tiek lenkti. Taip sukuriamas įspūdis, kad telefonas itin kompaktiškas ir yra malonus laikyti. Man asmeniškai dėl tokio dizaino „P60 Pro“ atrodo ir daug plonesnis, nors tai tėra gera įrenginio ergonomika. Beje, aparato korpusas apsaugotas nuo vandens ir dulkių pagal IP68 sertifikatą, tad nei lietaus lašų, nei panardinimo telefonas „nebijo“.

Ekranas

Keliamės į įrenginio priekį. Telefono ekraną saugo „Kunlun“ stiklas. Ši medžiaga net 10 kartų atsparesnė už įprastą grūdintą stiklą. Tai patvirtina ir pirmasis Šveicarijos SGS penkių žvaigždučių atsparumo stiklo kritimui sertifikatas.

Po stiklu rasime be proto ryškų ir spalvingą 6,67 colio OLED ekraną, palaikantį LTPO technologiją. Jos dėka vaizdo atnaujinimo dažnis kinta 1–120 Hz diapazone, priklausomai nuo to, ką veikiate. Tokiu būdu užtikrinamas ir maksimalus malonumas žaidžiant, ir maksimalus baterijos tausojimas naršant internete. Be to, „P60 Pro“ ekranas ne tik itin ryškus, t. y. pasiekia 1200 nitų ryškumą, bet ir dėl „Huawei X-TRUE“ technologijos gali būti maksimaliai pritemdytas, taip saugodamas akis tamsoje.

Nors prieš miegą telefonu naudotis nereikėtų, bet galiu patvirtinti, kad ši gamintojo įdiegta funkcija tikrai veikia, vaizdas išlieka aiškus ir patogiai ryškus net esant prastam apšvietimui.

Visada matoma orų prognozė

Tam, kad pamatytume oro sąlygas lauke, įprastai turime atrakinti telefoną ir spustelėti orų programėlę. Dabar orą galime pasitikrinti vos pasižiūrėję į telefoną nieko nespausdami. „Huawei“ patobulino nuolat rodomo ekrano (angl. Always-on-display) funkciją ir papildė ją animuota, visą parą atnaujinama 3D orų prognoze.

„Turbo“ baterija

Kartais prieš miegą galime pamiršti įkrauti telefoną, o kitą rytą suprantame, kad jo baterija išsikrovė. Taip, daugelis gamintojų jau seniai rado tam sprendimą – į mobiliuosius įrenginius diegia greito įkrovimo funkciją. Visgi visi gamintojai pripažįsta, kad nuolatinis įrenginio krovimas didele srove kenkia baterijos ilgaamžiškumui.

Todėl „Huawei“, mano manymu, genialiai suderino ir viena, ir kita. „P60 Pro“ modelis turi 88 W „SuperCharge Turbo“ režimą, leidžiantį greitai įkrauti 4815mAh talpos telefono bateriją. Naudodamas šį režimą, telefoną įkroviau iki pusės vos per 10 minučių. Kosmosas!

O dar didesnis kosmosas yra tai, kad ši funkcija įjungiama tik tuomet, kai ją pasirenkame ekrane, priešingu atveju telefonas įkraunamas mažesniu galingumu. Tokiu būdu bei „Huawei BatteryCare“ technologijos dėka baterijos senėjimo laikas pailgėja ir trunka iki maždaug 5 metų. Aš telefonus keičiu kas 2–3 metus, bet pažįstu ir tokių, kurie telefonus keičia tik tuomet, kai šie visiškai nustoja veikti. Tad daugeliui tikrai patiks toks „Huawei P60 Pro“ baterijos ilgaamžiškumas.

Aparatas taip pat palaiko ir 50 W belaidį įkrovimą ir 7,5 W belaidį atvirkštinį įkrovimą jūsų ausinėms ar išmaniam laikrodžiui.

Apskritai, dėl įdiegtų gamintojo optimizacijų ir LTPO ekrano visiškai įkrauto telefono man užtenka visai, net ir labai aktyviai dienai. Mažiau naudojantis aparatu, vieno įkrovimo pakanka ir dviems dienoms.

Ypač šviesi kamera

Šį kartą gamintojas nevyniojo į vatą ir pareiškė – „Huawei P60 Pro“ yra geriausiai fotografuojantis telefonas esant silpnam apšvietimui. Tai yra labai, labai stiprus pareiškimas. Kokybiškai fotografuoti yra sudėtinga net ir profesionalia įranga, ką jau kalbėti apie mobiliuosius telefonus.

„Huawei P60 Pro“ pagrindinis 48 megapikselių kameros modulis turi itin didelę F1.4–F4.0 fiziškai reguliuojamą 10 lygių diafragmą, ir tai yra didžiausio šviesos patekimo pagrindinė kamera rinkoje.

Ką tai reiškia ir kam to reikia? Na, pavyzdžiui, norime nufotografuoti keliomis eilėmis išsidėsčiusią draugų grupę kalnuose ir kad viskas ryškiai matytųsi. Tam pasirenkama mažesnė diafragma, tokiu būdu gaunamas „plokštesnis“ vaizdas, ir visi objektai kadre yra ryškūs, tiek ir keliomis eilėmis išsidėsčiusių draugų veidai, tiek ir kalnų peizažas.

Jeigu norime padaryti portretinę nuotrauką su išsiliejusiu fonu, kad objektas būtų ryškesnis ir patrauklesnis, pasirenkame didesnę diafragmą.

Na, ir svarbiausia – didelė (arba plačiai atidaryta) diafragma užtikrina maksimalų šviesos srautą esant nepakankam apšvietimui, tad net ir prieblandoje esantys objektai bus puikiai matomi kadre.

Paprastai naktį, esant prastam apšvietimui, gali būti sunku padaryti aiškias judančių objektų nuotraukas, nes kamerai reikia daugiau laiko ekspozicijai, o ilgesnė ekspozicija sukuria šešėlinius vaizdus. „XMAGE“ kameros dirbtinio intelekto algoritmas pats parenka reikiamą diafragmos dydį, tad nereikia būti fotografu, išmanančiu visas srities plonybes.

Nuotrauka padaryta su Huawei P60 Pro, nuotraukos autorius „SkyChasers LT“

Aš vargiai galėjau patikėti gautais rezultatais, fotografuodamas prieblandoje krepšinį žaidžiančią žmonių grupelę. Gavau ryškius, neišlietus kadrus, net ir kuomet žaidėjai aktyviai judėjo.

Itin didelį šviesos srautą praleidžia ne tik pagrindinis kameros sensorius, bet ir 48 megapikselių „Ultra Lighting“ teleobjektyvas, turintis F2.1 diafragmą ir optiškai priartinantis vaizdą iki 100 kartų. Taigi dabar visiškai nesvarbu, kokiu atstumu objektas, 5 ar 50 metrų. Pamėginau nufotografuoti beveik tamsoje esančio daugiabučio sieną, nutolusią per 30 metrų. Visos plytos bei siūlės buvo matomos praktiškai kaip dieną.

Teleobjektyvas naudojamas ir makrokadrams iš labai arti, o didelė diafragma padeda užfiksuoti daugiau šviesos, taigi ir detalių. Pavyzdžiui, fotografavau laikrodžio mechanizmą iš labai arti. Nuotraukoje matosi ne tik visos mechanizmo dalys, bet jos dar ir puikiai apšviestos, o dėl itin didelės diafragmos kadre triukšmo visiškai nėra.

Naujas „XMAGE“ kameros meniu

„Huawei P60 Pro“ rasime atnaujintą kameros valdymo meniu. Anksčiau kameros nustatymai buvo lango viršuje, dabar jie apačioje, o tai gerokai patogiau, ypač kuomet telefonas valdomas viena ranka.

Pasikeitė ir vaizdo priartinimo valdymas. Naujasis fotoaparato priartinimo žiedas suteikia SLR priartinimo patirtį. Taip ir intuityviau, ir patogiau.

Apibendrinimas

Prisipažinsiu – gavus prašymą „Huawei P60 Pro“ apžvalgai, buvo neramu, kad gamintojo pareiškimai dėl fotografavimo galimybių yra pernelyg ambicingi ir neatspindės tikrovės. Fotografavimas esant nepakankam apšvietimui – vis dar neįveikiama užduotis daugeliui net ir brangių telefonų.

Visgi šiuo atveju man buvo labai malonu suklysti. Gamintojas ir toliau išlaiko lyderių pozicijas geriausiai fotografuojančių telefonų segmente.