Pats gardžiausias prieskonis – artimiausių žmonių klegesys prie stalo

„Švieži ingredientai, maisto patiekimo estetika, valgomo patiekalo skonių dermė – visa tai, žinoma, be galo svarbu. Bet toli gražu ne viskas, ko reikia tobulai valgymo patirčiai“ – sako restorano vadovas Vytautas Stundžė. Pasak pašnekovo, nemažiau nei visa tai, svarbu ir valgytojus supanti atmosfera; nuotaika su kuria jie sėda ir leidžia laiką prie stalo. „Esu įsitikinęs, kad pats gardžiausias įmanomas prieskonis – artimiausių žmonių klegesys prie stalo“ – sako Vytautas, ir priduria: „būtent tokią, malonumų pilną valgymo patirtį ir siekiame suteikti restorano „Coca de Catalunya“ lankytojams.

Restorano patiekalai

Pasak Vytauto, tokio restorano idėja gimė atostogų Ispanijoje, Katalonijos regione, metu. „Visa mūsų šeima buvo sužavėta to ispanams būdingo šeimyninio klegesio, kuomet gausi šeimyna ar būrys draugų su šeimomis susėda jaukioje kavinukėje prie didelio bendro stalo ir visi drauge šnekučiuojasi, valgo, juokauja. Net sėdėdami prie gretimo staliuko tarsi užsikrėsdavome tuo jaukumu, gera nuotaika“ – šypsodamasis įspūdžiais dalinasi Vytautas. „Ispaniškos virtuvės gerbėjas esu jau seniai, ispaniško temperamento – taip pat. Tad ir pamaniau, jog galime visą tai turėti ir Vilniuje!“.

Restorano interjeras

„Ogmios mieste“ įsikūrė dėl itin draugiškos aplinkos šeimoms su vaikais


„Mudu su žmona, šiuo metu, esame tokiame gyvenimo etape, kai tiek mes tiek ir artimiausi mūsų draugai turi sukūrę šeimas, kuriose vaikai jau nebe visai maži, bet dar ir nelabai dideli, tad ir bendri susibūrimai pilni ispaniško stiliaus šurmulio“ – juokiasi V. Stundžė. Pasak jo, „Coca de Catalunya“ – šeimos restoranas, skirtas būtent tokiems, gausių šeimų susibūrimams. „Tad ir restorano vietą padiktavo pati restorano koncepcija: abu su žmona vieningai nutarėme, kad nežinome jokios kitos vietos, taip kryptingai kaip „Ogmios miestas“, orientuotos į šeimas su vaikais ir jų poilsį“ – sako restorano įkūrėjas ir priduria: „įsikūrę „Ogmios mieste“, galime savo svečiams pasiūlyti prabangą ramiai pavalgyti ir pasišnekučiuoti, žinant, kad jų vaikai turės visas sąlygas saugiai ir turiningai leisti laiką“.

Restorano asortimente – ispaniški skoniai lietuviškomis porcijomis


Paprašytas šiek tiek papasakoti apie „Coca de Catalunya“ patiekalų asortimentą, plačiai šypsodamasis Vytautas reziumuoja: „Na, realiai, tai visi populiariausi ispaniški skoniai lietuviškomis porcijomis!”.

Pasak Vytauto, kurdamas „Coca de Catalunya“ meniu, jis stengėsi išlaikyti ispaniškų patiekalų skonių paletę, tačiau jų porcijas pritaikyti lietuviškam, šiaurietiškam apetitui. „Na, pavyzdžiui, ispaniškoji paelija. Pagaminta pagal originalius receptus – ji tikrai dieviška! Tad „Coca de Catalunya“ restorane, jos skonių paletę išlaikome tokią pat, tačiau gaminame ją šiek tiek sotesnę: visų skaniųjų priedų – krevečių, midijų geldelių ir kitų gėrybių – dedame gerokai daugiau.“ – entuziastingai meniu niuansus pasakoja V. Stundžė.

Churros

Pasak jo, šiame, „Ogmios mieste“ neseniai duris atvėrusiame restorane, bus galima rasti kone visų populiariausių ispaniškos virtuvės patiekalų, tokių kaip jau minėtoji paelija, žymioji Katalonijos regiono „coca“ duonelė (kuri, beje, įkvėpė ir restorano pavadinimą), vaikų pamėgtų batatų ir varškės kroketukų; įvairiausių populiariųjų ispaniškųjų užkandžių rinkinių „tapas“ bei smaližių dievinamų „churros“ lazdelių, mirkomų šokolade.

Tad jei esate ispaniškos virtuvės gerbėjas, neabejojame, kad netruksite pamėgti šį naująjį „Ogmios mieste“ įsikūrusį restoraną.

Ispanišką atmosferą padeda palaikyti spalvingas interjeras ir nuotaikingas personalas

Atsakingai pasirinkta, šeimos restorano koncepciją atitinkanti vieta ir ispaniškos virtuvės šedevrų kupinas meniu – toli gražu ne viskas, kas padeda kurti ispaniško temperamento kupiną „Coca de Catalunya“ atmosferą!

Restorano dekoras

Restorano sienas puošia spalvingi ispaniško stiliaus piešiniai, interjerą – apelsinmedžiai bei ryškios, gyvos detalės, na, o nerūpestingą pietietišką nuotaiką – draugiškas ir pozityviai nusiteikęs personalas!

Tik ką „Ogmios mieste“ duris atvėręs ispaniškos virtuvės ir tokio pat temperamento restoranas „Coca de Catalunya“ laukia visų, norinčių pasimėgauti šeimos ir draugų bendryste pozityvioje, spalvingoje aplinkoje, prie gausaus, gardžių ispaniškų vaišių stalo!