Pasak Ladies Go orientacinio-pramoginio ralio organizatorės Raimondos Jagminaitės, po Helovino lenktynių Klaipėdos-Liepojos krašte dalyvės nuolat klausinėjo, kada bus kitos varžybos. Žiemą tokio pobūdžio renginiai nėra populiarūs dėl neprognozuojamo oro sąlygų, tačiau, vos nušvitus pavasarinei saulei, šiemet buvo nuspręsta ralį paankstinti ir paskirti visoms mamoms, kurių Ladies Go bendruomenėje yra išties daug.

Šiame pavasario etape dalyvės važiuos ne tik pagal kelio knygą, bet ir turės parsisiųsti ir naudoti inovatyvią programėlę „Roadgames“, kurioje bus pažymėtos užduotys bei sekamas dalyvių greitis. Už saugų vairavimą pasisakančios Ladies Go rado sprendimą kaip skatinti dalyves važiuoti pagal Kelių eismo taisykles, tačiau neprarandant azarto ir pramogos.

Jau antrus metus iš eilės numatomos tos pačios įskaitos: green - pradedančiųjų merginų ekipažų, pro - pažengusiųjų, porų/šeimų - kur galima važiuoti su savo antromis pusėmis, vaikais ar kolegomis bei išskirtinė, daug dėmesio sulaukianti Ladies Go plius Žvaigždė/Lenktynininkas įskaita, kur dalyvės gali pasikviesti žinomą vyrą ar moterį į savo ekipažą. Šioje įskaitoje savo jėgas jau yra išbandę lenktynininkai Rokas Baciuška, Vaidotas Žala, Giedrius Notkus, Ramūnas Čapkauskas, Petras Šiaučiūnas, influenceris Antanas Jakimavičius, aktorius Tadas Gryn, reperis Ironvytas bei kiti. Tiesa, tie ekipažai, kuriems nepavyksta rasti žinomo žmogaus sulaukia pagalbos iš organizatorių, jiems „žvaigždės” ištraukiamos burtų keliu.


Ladies Go varžybų metu sumuojami rungčių laikai ir baudos sekundės už neįvykdytas užduotis. Apdovanojamos ne tik absoliučios įskaitos nugalėtojos, kurioms atitenka kiekviename etape 1000 Eur degalams „Orlen“, bet ir įskaitų geriausi ekipažai, taip pat paskatinami ir rungčių nugalėtojai. Šiemet žurnalas “Stilius” išrinks ir apdovanos Stilingiausią ekipažą.

Elektrėnuose renginio metu vyks dar vienos smagios lenktynės pėsčiomis „Elektrėnuose ne tik žiburiai”, kurias savo miestui bei atvykusiems svečiams dovanoja Elektrėnų savivaldybė. Šis smagus 2 val. žaidimas vyks „Roadgames“ programėlėje, kur laukia daug skirtingo tipo užduočių, tinkamų ir jaunimui, ir vyresnio amžiaus žmonėms. Numatytos moksleivių, šeimų, draugų, senjorų, kolektyvų įskaitos, kurių nugalėtojai bus apdovanoti savivaldybės taurėmis bei rėmėjų prizais.

Tuo tarpu Jonavoje, kur Ladies go ralio dalyvės finišuos, vyks renginys skirtas mamoms “Švęsk Mamos dieną Jonavos arenoje”, kur laukia ne tik ralio apdovanojimai, bet ir jaunujų talentų koncertas, loterija bei diskoteka “Back to 90’s”.

Sezoną pratęs „Orlen Ladies Go“ orientacinis-pramoginis ralis Dzūkijoje, rugpjūčio 19 dieną, o užbaigs kaip ir pernai su heloviniškomis lenktynėmis, kurios numatytos spalio 28 dieną Panevėžio-Šiaulių krašte be kelio knygos tik „Roadgames“ programėlėje.

Daugiau informacijos apie sezoną ir registracija www.ladiesgo.lt