Pirmieji tvirti žingsniai: Mineralinės pudros ir spindesio priemonės

„Pirmieji dekoratyvinės kosmetikos produktai, kuriuos išleidome, buvo birios mineralinės pudros, papildytos hialurono rūgštimi, niacinamidu, vitaminu E, bei SPF20 apsauga nuo saulės. Šias pudras vartotojai įsimylėjo akimirksniu, kadangi jos yra draugiškos net probleminei odai, itin lengvai dengiasi bei subtiliai susilieja su odos atspalviu”, – pasakojo Marija Valaitė. „Vėliau pristatėme ir kompaktines pudras, praturtintas tais pačiais naudingais ingredientais. Kadangi žmonių makiažo įpročiai skiriasi, norėjome sukurti produktus tiek mėgstantiems birias, tiek kompaktines pudras. Vartotojų patogumui, į asortimentą taip pat įtraukėme kokybiškus kabuki šepetėlius.

Pradėjome nuo dviejų atspalvių, tačiau balandį pristatėme dar šešis. Norime užtikrinti, kad mūsų odai draugiškų makiažo produktų atspalvių paletė atspindėtų mūsų vartotojų įvairovę ir savo atspalvį galėtų rasti kiekvienas. Kadangi „MATH“ produktai yra sukurti chemijos srities mokslininkų – atspalvius pateiksime taip, kad jie atspindėtų cheminių elementų lentelę, taip pabrėždami ir „MATH“ produktų šaknis, ir suteikdami savo dekoratyvinei kosmetikai žaismingumo,“ – pasidalino M. Valaitė.

„MATH Scientific“ dekoratyvinės kosmetikos linijoje taip pat yra ir spindesio suteikiančios priemonės „Shimmer Jam“ ir „Shimmer Jam Bronze“ suteikiančios odai gaivaus žėrinčio spindesio ir tinkamos naudoti tiek veidui, tiek visam kūnui. Šios priemonės taip pat praturtintos odai naudingu ingredientu – antioksidacinėmis savybėmis pasižyminčiu vitaminu E.

Dekoratyvinė kosmetika gali nulemti odos būklę ir išvaizdą

„MATH Scientific“ kosmetika nuo pat pradžių buvo pristatoma, kaip kosmetika, kuris sprendžia konkrečias odos problemas. „MATH“ svetainėje galima pasidaryti dirbtiniu intelektu pagrįstą odos būklės testą, kuris padeda geriau suprasti esamą savo odos situaciją ir įsivertinti, ko jai labiausiai reikia. Pagal testo rezultatus dirbtinis intelektas sudėlioja minimalistinę odos priežiūros rutiną, galinčią padėti įveikti problemas, su kuriomis susiduria konkretus žmogus.

„Džiaugiamės, kad savo kosmetikos efektyvumo įrodymus gauname iš dviejų krypčių – nepriklausomų dermatologinių tyrimų laboratorijų bei pačių vartotojų, siunčiančių savo „prieš ir po“ nuotraukas, kurios ne tik džiugina, tačiau kartais netgi mums patiems sukelia nuostabą. Išties, sunku net suvokti, kaip daug gali pakeisti tinkama minimalistinė odos priežiūros rutina,“ – džiaugsmingai pasakojo M. Valaitė.

Vis dėlto, funkcinę odos priežiūros kosmetiką turi papildyti ir funkcinės makiažo priemonės. „Net pačius geriausius odos priežiūros rezultatus lengva sugadinti, pasirinkus dekoratyvinę kosmetiką, kuri kemša poras, alergizuoja ir yra pilna ingredientų, kurie suteikia lygios odos įvaizdį, paaukodami jos gerbūvį. Mūsų tikslas – užtikrinti, kad dekoratyvinė kosmetika būtų ne tik „švari“, tačiau ir palanki odai, todėl papildome ją tokiais ingredientais, kaip jau minėta hialurono rūgštis, niacinamidas, vitaminas E,“ – teigė Marija Valaitė.

Ateities planuose – produktai, padėsiantys susikurti pilnus „MATH“ makiažo įvaizdžius

„MATH Scientific“ makiažo priemones jau įvertino ne tik vartotojai, naudojantys jas namuose, tačiau ir visažistės, kurios juos renkasi kurdamos klientų įvaizdžius bei ruošdamos juos įvairiems renginiams, filmavimams ir pan. „MATH“ pudras bei spindesio suteikiančias priemones jau įvertino tokios visažistės, kaip Justė Štakaitė bei Emilija Kastečkaitė. Bendradarbiavimas su visažistėmis, kurios puikiai pažįsta makiažo pasaulio aktualijas, padėjo ir pasirinkti kokie konkrečiai bus nauji pudrų atspalviai.

„Kadangi pirmieji mūsų makiažo produktai buvo įvertinti taip pozityviai, nuspręsti toliau judėti šia kryptimi buvo natūralu ir paprasta. Didelė dalis darbų jau pradėti ir tik laiko klausimas, kada kita „MATH Scientific“ dekoratyvinės kosmetikos priemonė atsiras mūsų svetainėje ir parduotuvių lentynose.

Kovo 16-18 dienomis su kolega jau 4-us metus iš eilės dalyvavome tarptautinėje grožio industrijos profesionalams skirtoje parodoje „Cosmoprof Worldwide Bologna”. Ši paroda buvo puiki proga išsikristalizuoti tai, kokį vizualinį identitetą norime suteikti būsimai „MATH“ makiažo linijai – kaip suderinsime funkcionalumą, minimalistinį dizainą bei tvarumą.

Vis dėlto, galiu pasidžiaugti, kad parodos metu išsirinkome pakuotes būsimiems makiažo pagrindams, kurie jau laukia savo eilės mūsų laboratorijose ir greitai išvys dienos šviesą. Ateityje laukia ir kitos priemonės, kurios leis susikurti pilnus odai draugiškus makiažo įvaizdžius, kurie ne tik nesugadins odos priežiūros rezultatų, tačiau ir juos papildys,“ – pasidalino „MATH Scientific“ įkūrėja Marija Valaitė.