Pavasaris – vienas iš gražiausių metų laikų, kai kartu su gamta pabunda ir pozityvios mūsų emocijos. Tačiau daliai žmonių šis periodas būna itin sunkus: ašarojančios ir paraudusios akys, užgulusi nosis, pasunkėjęs kvėpavimas, nuolatinis čiaudulys bei energijos stoka įspėja apie suaktyvėjusią alergiją. Išvengti šio nemalonaus periodo neįmanoma, tačiau taikant inovatyvius būdus galima sušvelninti visus šiuos simptomus ir ženkliai pagerinti fizinę bei emocinę savijautą.

Sezoninę alergiją išprovokuoti gali skirtingi veiksniai: šiltuoju metu laikotarpiu pagrindiniai dirgikliai – žiedadulkės ir pelėsis, šaltuoju – dirgikliai esantys namuose, tokie kaip dulkių erkutės, pelėsis, augalai, sausas oras ar net naminiai gyvūnai. Nustačius alergiją provokuojančius dirgiklius, dalį iš jų galima pašalinti, o nemalonius simptomus sumažinti naudojant gydytojo paskirtus vaistus, tačiau visų svarbiausia – būtina užtikrinti nuolatinę tinkamą uždarų patalpų aplinką – jų švarą ir oro kokybę, kuriuo kvėpuojame.

Šiuolaikiškas, saugus ir efektyvus patalpų oro valymo būdas

Patalpų vėdinimas – vienas iš populiariausių būdų, kurį dauguma naudoja tam, kad patalpose būtų gaivus ir malonus oras. Tačiau šis sprendimas nėra tinkamas alergiškiems žmonėms, nes tokiu būdu į patalpas ir patenka dauguma alergijas provokuojančių veiksnių, o taip pat ir visiems mums įtakos turintis užterštas oras. Šiuolaikiškas, saugus ir itin efektyvus patalpų oro valymo būdas – kompaktiški oro valytuvai – drėkintuvai, kurių nereikia įmontuoti, o esant poreikiui galima pačiam perkelti iš vienos patalpos į kitą.

Valo orą, gerokai sumažina uždaroje aplinkoje esančių alergenų

Dyson Pure Humidify + Cool“ – vienas iš labiausiai pasaulyje vertinamų patalpų oro drėkinimo ir valymo prietaisų, kurio efektyvumas pagrįstas daugybe mokslinių tyrimų. Priešingai nei kiti drėkintuvai, „Dyson“ ne tik sukuria švaros ir gaivos pojūtį patalpose, bet ir išvalo orą, ištraukdamas didžiąją dalį uždaroje aplinkoje esančių žiedadulkių, dulkių, dūmų, H1N1 virusų ir kitus alergenų.

Prietaise integruota „Dyson Ultraviolet Cleanse“ technologija kiekvieną vandens lašą papildomai apdoroja galingais λ275 nm ultravioletiniais spinduliais, kurie sunaikina net 99,9 proc. vandenyje esančių galimai kenksmingų bakterijų.

Kad iš aplinkos surinkti teršalai nepatektų proceso metu atgal į orą, pagal HEPA H13 standartą užsandarintas ne tik filtras, bet ir visas valymo drėkintuvas. Palaikant tinkamą aplinkos švarą, alergiją provokuojančių veiksnių skaičius sumažinamas iki minimumo, todėl net ir itin stiprius simptomus jaučiantis žmogus gali visai jų nebejausti ir komfortabiliai gyventi.

Automatiškai drėkina aplinką nematomu vandens garų srautu be rūko

Uždari langai, veikiantis šildymas ar įjungti kondicionieriai išsausina orą, dėl ko patalpose esantys žmonės gali ilgainiui patirti dehidrataciją ir jausti nuolatinius galvos skausmus, svaigulį ar bendrą nuovargį. „Dyson Pure Humidify + Cool“ atlieka ne tik oro valymo funkciją, bet ir automatiškai drėkina aplinką nematomu vandens garų srautu be rūko, tokiu būdu patalpose palaikydamas reikiamą ir komfortabilų drėgmės lygį. Šis prietaisas taip pat turi ir du skirtingus oro srauto režimus: difuzinį bei vėjelio. Difuzinis režimas nukreipia srautą per prietaiso galą, kad oras būtų valomas ir drėkinamas, nevėsinant žmogaus, o vėjelio režimas pakeičia srautą taip, kad būtų juntama gaivaus ir švaraus oro cirkuliacija.

Išskirtinė ir stilinga interjero detalė

Visi „Dyson Pure Humidify + Cool“ prietaiso bandymai buvo atliekami 81 kv. m ploto patalpoje, siekiant patvirtinti maksimalią oro valymo ir drėkinimo kokybę ne tik mažose, bet ir didelėse erdvėse. Įprastai tokio galingumo oro valymo prietaisai gerai atlieka savo tiesioginę funkciją, tačiau vizualiai jie būna nepatrauklūs, o savo išvaizda labiau panašūs į pramoninius įrenginius. „Dyson Pure Humidify + Cool“ prietaiso kūrėjams pavyko suderinti abu išrankiam pirkėjui svarbius dalykus: galingumą bei dizainą. Elegantiškos ir subtilios formos „Dyson Pure Humidify + Cool“ ne tik užtikrins idealią skirtingo dydžio patalpų oro švarą, bet ir itin stilingai atrodys bet kuriame interjere.