Vienas iš ikoniškiausių ir labiausiai atpažįstamų juvelyrikos dirbinių – teniso apyrankė – moterų buvo mėgstama jau nuo praėjusio amžiaus pradžios. Tačiau unikalus pavadinimas šiam papuošalui prigijo 1978 metais, kai savo išskirtiniu stiliaus jausmu garsėjusi tenisininkė Chris Evert žaidimo metu teniso kortuose pametė savo mėgstamiausią deimantų apyrankę. Su šia apyranke Chris Evert beveik niekada nesiskirdavo. Po to, kai teko sustabdyti žaidimą tam, kad būtų surasta, kur nuskriejo sportininkės pamėgta apyrankė, žiniasklaida šį papuošalą pakrikštijo teniso apyranke.

Pastaraisiais metais tokios stilistikos papuošalai sudomino ne tik klasikos gerbėjas, bet ir stilingiausios jaunosios kartos žvaigždes, tokias kaip Emily Ratajkowski, Chiara Ferrani, Zendaya ar Hailey Bieber. Jos ne tik pamilo teniso apyrankes, bet ir tokio pat stiliaus koljė, derindamos juos prie paprastų marškinėlių, džemperių bei vintažinių džinsinių švarkų. Netikėti stiliaus kontrastai, įtraukiantys klasikinius papuošalus su deimantais, šį juvelyrikos stilių iškėlė į mados tendencijų viršūnę, o besikeičiančiantis suvokimas apie „moterišką“ arba „vyrišką“ stilių išpopuliarino ir tai, kad deimantų vėriniais pradėjo puoštis ir vyrai. Garsiausias tokių pasirodymų – Brooklyn Beckham, praėjusiais metais ant raudonojo kilimo priderinęs teniso koljė prie baltų marškinių.

„Teniso apyrankė arba koljė – tai papuošalai, su kuriais nuostabiai atrodo ir brandaus amžiaus ponios, ir jaunos merginos. Šis modelis sujungią ir klasiką, ir modernumą, ir eleganciją. Jo niekada nesinori nusiimti, nes tai subtilus, prie kūno labai lengvai prigyjantis papuošalas, kuris tinka kiekvienai gyvenimo situacijai. Juvelyrikos pasaulyje tai tikrų tikriausias „mažos juodos suknelės“ atitikmuo“, – pasakoja deimantų namų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje „Factory by Ribas” įkūrėja Dana Ribas.

Anot garsiausios šalyje deimantų specialistės, įprasta tokį vėrinį matyti su apvaliais deimantais, bet pas ją atvykstančios klientės dabar užsisako ir savitų koljė ar apyrankių derinių.

„Dabar labai populiaru spalvoti brangakmeniai, tad dažnai šiuos papuošalus gaminame ne tik iš baltųjų, bet ir juodųjų deimantų, spalvotų safyrų, į vieną vėrinį galima suderinti ir skirtingų spalvų brangakmenius. Šis papuošalas – ateities kartoms, tad tai ir labai vertinga dovana. Neseniai klientei, gimus trečiajam vaikeliui, vyras padovanojo nuostabų teniso koljė, kurį pagaminome iš baltųjų deimantų. Papildomai į vėrinį įkomponavome 3 mėlynus safyrus, kurių kiekvienas simbolizuoja tris šios šeimos atžalas. Ne tik mūsų klientė, bet ir visa jos šeima bei draugai buvo sužavėti tokios apgalvotos mylinčio vyro dovanos!“ – pasidalino Dana Ribas. Ji ir pati niekuomet nesiskiria su savąja teniso apyranke, kurią prieš kelerius metus gavo gimtadienio proga nuo savo dviejų sūnų. „Be jokių abejonių, tai – man pats brangiausias papuošalas, kas kartą į jį pažvelgusi prisimenu savo vaikus. Žinau, kad ir jie džiaugiasi matydami mane, kiekvieną dieną seginčią jų padovanotą apyrankę.“

Užsukus į bet kurį Factory by Ribas saloną, akys iš karto pastebi stilingus teniso vėrinius, kurie, nors ir yra įkvėpti to paties stiliaus, kiekvienas skiriasi savo dizaino detalėmis. Kaip išsirinkti tą vienintelį? Klasikinis modelis yra sudarytas iš apvalios formos deimantų, pritvirtintų keturiomis, beveik nematomomis kojelėmis. Būtent toks stilius leidžia geriausiai atsiskleisti deimantų grožiui, jame nėra jokių papildomų detalių.

Juvelyrikos ekspertė pataria, kad jei nesate tikri dėl ieškomo stiliaus, visuomet geriau pasirinkti būtent klasikinį modelį. Svarbios detalės, į kurias būtina atkreipti dėmesį renkantis tokį papuošalą – ar užsegimas pakankamai tvirtas, ar deimantai gražiai guli ant kaklo. Šios mažos detalės garantuoja papuošalo kokybę. „Taip pat labai svarbu juvelyrikos salone pasirinkti tinkamą papuošalo ilgį ir jį priderinti pagal savo poreikius – per ilga ar per trumpa apyrankė bus nepatogi nešioti. Tinkamai parinktas koljė ilgis, vos nusileidžiantis ant raktikaulio, gražiausiai atskleidžia papuošalą dėvinčios moters dekolte zoną“, – rekomenduoja Dana Ribas. Anot deimantų ekspertės, tokiu dirbiniu pasipuošusi moteris rizikuoja tik vienu – kad užsidėjus pirmajį teniso serijos papuošalą, jai labai greitai kils nenumaldomas noras praplėsti savo kolekciją ir prie jo priderinti dar ne vieną tokios pat stilistikos koljė ar apyrankę.