Fotosesijos idėja kilo gimus dukrai

Įsisukus į kasdienio gyvenimo rutiną, dažnai stokojama kokybiško laiko patiems artimiausiems žmonėms. „TriCollagen" komanda matydama šią problemą, surengė trijų kartų fotosesijos projektą, kurio metu anūkai, dukros ir mamos turėjo galimybę pabūti kartu. Viena iš projekto organizatorių, keturių vaikų mama Lina Jakimavičienė atvirauja, kad mintis surengti tokio tipo projektą paskatino dukters gimimas:

„Prieš metus ketvirtą kartą tapau mama. Po dukros gimimo pajaučiau visišką pilnatvę ir dar labiau suartėjau su savo mama, tačiau kartais atrodydavo, kad skiriu jai per mažai laiko. Organizuojant trijų kartų fotosesiją siekėme, kad mamos ne tik įamžintų savo beribę meilę vaikams, bet ir pasidalintų gražiausiais žodžiais, kurie dėl laiko stokos lieka neišsakyti."


Motinystė (ne)telpanti į tris žodžius

Naivu tikėtis, kad motinystės prasmė tilptų į tris žodžius, bet taip galime pamatyti jos kertinius aspektus. Džiugu, kad projekto metu kalbintoms moterims apibūdinti motinystės esmę nebuvo sunku:

„Meilė, šiluma ir švelnumas", - taip buvimą mama įvardino Irma Didžiulytė-Lisovskienė.

„Man motinystė – tai džiaugsmas, juokas ir visuma. Ilgai negalėjau susilaukti vaikų, tad net ir kūdikio verksmas man skambėdavo it muzika", - atvirai dalinasi Sandra Syciova.

Tuo tarpu Eglė Vitkauskaitė-Arlauskienė pasakojo, kad tik tapus mama suprato, kokios beribės yra jos galimybės. Juk būnant mama vienu metu gali būti ir psichologe, ir fotografe, ir mokytoja, ir namų tvarkytoja. Moteris akcentavo, kad motinystės kelionėje labai svarbu ne tik mylėti, atjausti ir rūpintis savo vaikais, bet ir skirti laiko sau.

Štai trijų nuostabių vaikų mama Evelina Kiržgalvienė motinystę įvardino it gražiausią jos gyvenimo kelionę. Moteris prisiminė, kad pirmą kartą tapus mama norėjo, kad jos vaikas greičiau užaugtų, o dabar vis dar stebisi vienu dalyku:

„Vieną dieną supranti, kad vaikas gyvena savo gyvenimą, o tu - savo. Keista, nes tu jauti tuos pačius jausmus, kaip tavo atžala. Kai jam gerai, tau gerai. Kai jam skauda, tau irgi skauda."

Ašaras sukeliantys prisiminimai

Ne paslaptis, kad gimus vaikams, meilė ir dėkingumas savo mamoms perauga į kitą lygmenį. Tik tuomet suprantama, kiek daug pastangų įdėta ir ašarų išlieta, kol mamos užaugino savo vaikus. Tik tada pagalvojama, kad vaiko gimtadienis – tai ne tik vaiko, bet ir mamos šventė!

Projekto metu netrūko nuoširdžių ir prasmingų padėkų mamoms. Irma buvo dėkinga mamai, kad užaugino ją geru žmogumi. Tuo tarpu Evelina savo mamą lygino su angelu žemėje, kuris visada palaiko net ir beprotiškiausias jos idėjas.

Bene daugiausiai ašarų moterų akyse pasirodė tuomet, kai buvo prašoma pasidalinti labiausiai įstrigusiais mamos ir dukros prisiminimais. Štai Sandros mama papasakojo ypač jautrią istoriją apie savo dukrą:

„Mano dukra ilgą laiką nepastojo, o aš dėl to išgyvenau. Kartą netikėtai išskridau į Izraelį, kur prie Raudų sienos į mažą maišelį įdėjau palinkėjimą, kad dukra susilauktų vaiko. Buvo sunku patikėti, bet po to greitai sužinojau, kad Sandra laukiasi."

Pati Sandra teigia, kad jos ir mamos gražiausias prisiminimas įvyko visai neseniai:

„70-mečio proga mamai padovanojome skrydį oro balionu, kuriuo skridome kartu. Niekada anksčiau nesu mačiusi savo mamos tokios laimingos, tad manau, kad tai ilgam išliks pačiu gražiausiu mūsų prisiminimu."

Tuo tarpu Evelinos mama pasižymėjo ypač gera atmintimi, nes jos geriausi prisiminimai glūdi dar dukters kūdikystėje:

„Lig šiol pamenu pirmuosius dukters žingsnius. Dukra vis vaikščiodavo stumdant kėdutę, tačiau vieną dieną nustūmė kėdutę šalin,o pati atėjo iki manęs."


Vaikams reikia laimingos mamos

Šiuo projektu taip pat buvo siekiama parodyti, kad kiekviena mama besirūpindama savo atžalomis, neturėtų pamiršti ir savęs. Juk vaikui labiausiai reikia ne naujų žaislų ar daiktų, o laimingos mamos šalia. Paklausta, ko palinkėtų sau, Eglė pabrėžė pozityvumo svarbą:

„Man svarbu nepamiršti skirti laiko sau. Noriu ir toliau sugebėti trumpam pabėgti nuo šeimos, grįžti su šypsena ir taip išlikti pozityvia mama."

Vyriausios kartos atstovės palinkėjimus sau sugalvojo ypač greitai. It susitarusios jos visos pabrėžė, kad nori ilgai gyventi ir džiaugtis stipria sveikata.

„Norėčiau kiekvieną dieną matyti anūkus ir galėti jiems padėti. Taip pat svajoju kuo ilgiau išlikti jauna močiute ir netapti našta savo vaikams", - atvirauja Evelinos mama.

Dovanos, apie kurias svajoja kiekviena mama

Bene geriausia dovana kiekvienai mamai – kokybiškai praleistas laikas. Pasivaikščiojimai miške, ekstremali kelionė, o gal turininga išvyka prie jūros? Kad leisti laiką kartu užtektų noro ir energijos, „TriCollagen" komanda skatina pasirūpinti artimųjų sveikata ir gera savijauta. Išgirskite savo mamas ir padovanokite joms tai, apie ką jos tyliai svajoja, bet neišdrįsta garsiai pasakyti.

Pastebėjote, kad mama vis skundžiasi sustingusiais sąnariais ir dėl to negali nevaržomai judėti? Padovanokite jai judėjimo laisvę sugrąžinantį ir sąnarius iš „vidaus" sutepantį „TriCollagen Joints" preparatą. Norite palepinti savo mamą ir leisti jos odai atjaunėti, o plaukams suspindėti? Jaunystės eleksyru pramintas „Tricollagen Beauty Complex" – apgalvota dovana, apie kurią svajoja kiekviena moteris nepriklausomai nuo jos amžiaus.

Be to, „TriCollagen" linijoje rasite tinkamą produktą kiekvienam šeimos nariui: darniam vaiko vystymuisi ir stipriam imunitetui puoselėti - „TriCollagen Kids", sklandžiam pastojimo, nėštumo ir žindymo laikotarpiui užtikrinti - „Tricollagen Mother's Health Welness", neblėstančiam vyriškumui puoselėti - „TriCollagen Testoreval" ir dar kitų.

Dalinkite dėkingumo žodžius savo mamoms ir rūpinkitės jų sveikata bei gera savijauta ne tik per Motinos dieną, bet ir kasdien!

Daugiau informacijos apie TriCollagen produktus ir geriausias nuolaidas rasite www.trikolagenas.lt