„Daugeliui pacientų visoje Lietuvoje veikiančios „InMedica“ klinikos pažįstamos kaip kokybiškų šeimos medicinos paslaugų centrai, kuriuose jie gali pasikonsultuoti su šeimos gydytojais, išsitirti, pasiskiepyti ir gauti kitas pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugas. Tačiau visą laiką nuo pat atidarymo Klaipėdos (Taikos pr. 28A), Utenos (J. Basanavičiaus g. 54) ir Santariškių (P. Baublio g. 2) klinikose pacientams buvo prieinamos ir gydytojų specialistų konsultacijos bei įvairios chirurginės procedūros. Šie daugiaprofiliniai padaliniai, apimantys kur kas platesnį medicinos paslaugų spektrą, nuo šiol paslaugas teikia „Kardiolitos klinikų“ vardu. „InMedica grupės“ klinikos, teikiančios tik šeimos medicinos paslaugas, ir toliau dirba po „InMedica“ prekės ženklu“, – sako Laura Penikienė, „Kardiolitos klinikų“ vykdomoji direktorė daugiaprofilinėms klinikoms.

L. Penikienės teigimu, toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti geresnį aptarnavimą ir dar efektyvesnį gydymą visiems Lietuvos pacientams. Pakeitus pavadinimus šalyje veikia 6 „Kardiolitos klinikų“ padaliniai didžiausiuose šalies miestuose, dėl to nesunkiai atvykti į klinikas pacientai gali iš bet kurio Lietuvos taško.

Ypač patogu medicinos paslaugomis naudotis Vilniaus gyventojams – šiame mieste dabar veikia net du „Kardiolitos klinikų“ padaliniai – Justiniškių ir Santariškių mikrorajonuose.

Be to, skirtingų profilių gydymo įstaigų koncentracija po vienu prekės ženklu leis pacientams paprasčiau rūpintis ir puoselėti savo sveikatą. Šiuo metu „Kardiolitos klinikose“ dirba daugiau kaip 700 gydytojų specialistų, šeimos gydytojų ir slaugytojų, o naudojant pažangiausias technologijas pacientai gali gauti net 45 skirtingų medicinos sričių paslaugas: kardiologijos, neurologijos, gastroenterologijos, ortopedijos-traumatologijos, endokrinologijos, reumatologijos, pulmonologijos, psichologijos, psichiatrijos, odontologijos ir kt.

Kardiolitos klinikų“ vykdomoji direktorė daugiaprofilinėms klinikoms Laura Penikienė

„Kardiolitos klinikose“ pacientams, be šeimos medicinos ir gydytojų specialistų konsultacijų, teikiamos dienos chirurgijos paslaugos, taip pat atliekamos sudėtingos kardiologinės ir ortopedinės operacijos ar daug atitinkamų žinių reikalaujantys magnetinio rezonanso tomografijos (MRT), kompiuterinės tomografijos (KT) ir kiti instrumentiniai bei laboratoriniai tyrimai. Dėl tinkle dirbančių gydytojų profesionalumo ir patirties, plataus paslaugų spektro ir aukštos kokybės esame pelnę daugybės pacientų pasitikėjimą, o remiantis „Spinter research“ 2022 m. lapkritį atliktos apklausos duomenimis „Kardiolitos klinikų“ žinomumas Lietuvoje siekia net 75 proc.“, – sako L. Penikienė.

Ką svarbu žinoti „InMedica“ klinikų pacientams?

Dėl pasikeitusio pavadinimo dabartiniams „InMedica“ klinikų Klaipėdoje, Utenoje ir Santariškėse pacientams nereikia imtis jokių papildomų veiksmų.

„Pacientams nereikia nerimauti dėl anksčiau suplanuotų vizitų, procedūrų ar naujo prisirašymo prie šeimos medicinos centro. Buvusiose „InMedica“ klinikose jie ir toliau gali naudotis plataus spektro medicinos paslaugomis, o jas teikia tie patys šeimos gydytojai ir gydytojai specialistai, slaugytojai ir kiti personalo darbuotojai. Klinikų vardo pakeitimas pacientams nesukels jokių nepatogumų ir leis gauti aukščiausios kokybės medicinos paslaugas, paremtas ilgamete gydytojų patirtimi bei nuolatiniu tarpusavio bendradarbiavimu“, – sako „Kardiolitos klinikų“ vykdomoji direktorė daugiaprofilinėms klinikoms.

InMedica daugiaprofilinės klinikos Klaipėdoje, Utenoje ir Santariškėse keičia pavadinimą ir tampa Kardiolitos klinikomis

L. Penikienė priduria, kad dar iki pavadinimo pakeitimo tas gydytojų specialistų bei chirurgines paslaugas, kurios nebuvo teikiamos Klaipėdos, Utenos ar Santariškių padaliniuose, pacientai galėjo gauti tai pačiai „InMedica grupei“ priklausančiose „Kardiolitos klinikose“, taip užtikrinant gydymo tęstinumą, efektyvumą ir sklandžią paciento patirtį.

Daugiau informacijos apie medicinos paslaugas teikiančias „InMedica grupės“ valdomas daugiaprofilines klinikas galima rasti čia.

Apie „InMedica grupę“

81 klinikos tinklą įvairiuose šalies miestuose valdanti „InMedica grupė“ yra didžiausias privačios medicinos paslaugų teikėjas Lietuvoje. „InMedica grupės“ įmonės teikia diagnostikos, ambulatorinio gydymo, chirurgijos, odontologijos ir kitas medicinines paslaugas. „InMedica grupę“ sudaro 64 šeimos medicinos centrai, 6 plataus profilio, 8 specializuotos, 3 „walk-in“ formato klinikos ir 3 laboratorijos.

„InMedica grupėje“ dirba daugiau kaip 2 950 darbuotojų, sveikatos priežiūros paslaugos teikiamos beveik 290 tūkst. registruotų pacientų, praėjusių metų pajamos viršijo 101 mln. eurų. 45 proc. „InMedica“ akcijų valdo pirmaujantis privataus kapitalo fondas Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ per jam priklausančią bendrovę „BSGF Sanus“, 40 proc. – didžiausia Latvijos privačios medicinos grupė „Repharm“ ir 15 proc. priklauso bendrovei UAB „Litgaja“.