Tai, ar komanda bus motyvuota, priklauso nuo to, kaip jaučiasi jos nariai. Vakarietiškos darbo kultūros principais besivadovaujanti įmonė „Lidl Lietuva“ rūpinasi ir nuolat investuoja į papildomas priemones, kurios padeda užtikrinti darbuotojų gerovę.

„Visapusiška darbuotojų gerovė visuomet buvo ir bus „Lidl Lietuva“ prioritetas. Ne tik nuolat geriname darbo sąlygas, siūlome konkurencingiausią atlyginimą, bet ir investuojame į darbuotojų fizinės ir emocinės sveikatos stiprinimą. Balandį įmonėje paskelbėme sveikatingumo mėnesiu. Jo metu komandos nariams pasiūlysime įvairių specialistų paskaitas, žingsniavimo konkursus, kviesime ir pačius darbuotojus pasidalinti aktyvaus gyvenimo patarimais ir istorijomis, sveikesnės mitybos receptais“, – sako Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Apdraudžia papildomu sveikatos draudimu

Anot S. Savickienės , „Lidl Lietuva“ kolektyvo nariai jau penktus metus iš eilės yra draudžiami papildomu sveikatos draudimu. Draudimo pakete įmonė visiems darbuotojams siūlo nemokamą ambulatorinį gydymą, todėl jie gali kreiptis į reikiamus gydytojus-specialistus. Darbuotojai taip pat gali įsigyti vaistų, sveikatinimo priemonių (maisto papildų ar vitaminų), gauti kompensaciją už dalį odontologijos ir optikos paslaugų išlaidų.

„Lietuvos draudimo“ verslo klientų departamento direktoriaus Simono Lisausko teigimu, darbdavių rūpestį jaučiantys ir reguliariai savo sveikata besirūpinantys darbuotojai rečiau ir trumpiau serga. Ligų prevencija ir ankstyva diagnostika gali sutrumpinti darbuotojo nedarbingumą, o susirgęs, tačiau gavęs kokybišką gydymą, darbuotojas greičiau grįžta į darbą.

„Šiuo metu Lietuvoje sveikatos draudimas yra viena iš populiariausių ir toliau populiarėjanti darbuotojų sveikatingumo skatinimo priemonė. Skaičiuojama, kad per pastaruosius trejus metus sveikatos draudimo rinkos apimtis Lietuvoje padvigubėjo. Tai galima vertinti kaip solidų įrodymą, kad tiek darbuotojai, tiek darbdaviai džiaugiasi sveikatos draudimo jiems teikiamomis naudomis“, – pasakoja S. Lisauskas.

Sveikatos naudos – ir darbuotojų šeimų nariams

Darbdavių rodomas rūpestis darbuotojų sveikata gali būti labai įvairiapusiškas ir, kaip pastebi ekspertai, priklauso nuo konkrečios įmonės. Pavyzdžiui, įmonėje „Lidl Lietuva“ jau tradicija tapo kasmet artėjant rudens sezonui darbuotojams įteikti imunitetą stiprinančių vitaminų rinkinius. Šia priemone įmonė stengiasi sustiprinti komandos narių imunitetą ir taip padėti išvengti ligų.

Anot S. Savickienės, priemonių, kurios užtikrintų gerą organizacijos darbuotojų sveikatos būklę, yra ir daugiau. Pavyzdžiui, visiems norintiems darbuotojams ir jų vaikams iki 14 metų įmonė suteikia galimybę nemokamai pasiskiepyti nuo gripo.

Taip pat visi „Lidl Lietuva“ darbuotojai gali apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus bei naudotis jiems specialiai skirta anonimine teisinių, finansinių ir psichologinių konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti!“.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.