Ir panašu, kad ji dar ilgai vyraus tendencijų topuose. Pasaulyje pirmaujanti pirkėjų tendencijų prognozuotoja „Worth Global Style Network“ skelbia, jog kobalto mėlyna taip pat dominuos 2023–2024 m. rudens ir žiemos kolekcijose.

O staigiam spalvos populiarumui paaiškinimą turi net psichologai.

Ramybės, stabilumo ir turtų spalva

Pernai į mados pasaulį su trenksmu grįžo daug ryškių ir nuotaikingų spalvų. Mūsų spintose staiga sužydėjo fuksijos rožinės, pomidorų raudonos, citrininių apelsinų ir žaliosios citrinos drabužiai.

Psichologai tokiam drastiškam pokyčiui turi paaiškinimą. Kaip skelbia „Frontiers in Psychology“, spalvos gali pakelti nuotaiką ir įkvėpti vilties, o vienas iš būdų pakylėti dvasią po pandemijos padarinių – ryškiai rengtis.

Įdomu tai, kad ten pat publikuoto tyrimo dalyviai savo gyvenamojoje erdvėje pirmenybę teikė šaltoms interjero spalvoms: mėlynai, violetinei ir žaliai. Šios, šviesą sugeriančios spalvos, jiems suteikė ramybės jausmą.

Kobalto mėlyna laikoma draugiška, autoritetinga spalva. Ji simbolizuoja ramybę, stiprybę, turtus ir stabilumą. Tūkstančius metų kiniškam porcelianui dažyti naudota spalva gaunama oksiduojant du periodinės lentelės elementus – kobaltą ir aliuminį. Rezultatas – ryškus, tačiau šviesus, gilus ir gyvybingas mėlynas atspalvis.

Matyt, ne be reikalo šįmet triukšmingos spalvos dalijasi sostu su kobalto mėlyna. Žengiantiems koja kojon su mada yra dar geresnė žinia – pastaroji dera su bet kokia spalva.

Tobuli deriniai su kobalto mėlyna

Ši spalva turi didelį pranašumą – ji yra tokia pat gyvybinga, kaip ir kitos ryškios spalvos, tačiau žymiai lengviau derinama su esamu spintos turiniu. Smagi, elegantiška ir drąsi spalva tinka visomis progomis – tiek vilkint iškilmingą vakarinę suknelę, tiek marškinėlius už kelis eurus. Ir nors džinsai dera su praktiškai bet kuo, su kobalto mėlyna jie yra tobula pora.

Jeigu norisi, kobalto mėlyną galima dėvėti vieną nuo galvos iki kojų – su šia spalva praktiškai neįmanoma nei prašauti, nei persistengti. Ji taip pat lengvai dėvima su kontrastuojančiomis spalvomis: balta, kremine, oranžine. Subtiliai ir elegantiškai atrodo kobalto mėlynos ir žalios ar juodos draugystė. O dangaus žydrumo ir kobalto mėlynos derinys garantuos komplimentų jūrą.

Prisijaukinti kobalto mėlyną ir visa širdimi ja mėgautis padės aksesuarai: batai, papuošalai, rankinės. Derinkite savo mėgstamiausią suknelę su šios spalvos aukštakulniais ar prie bet kokios aprangos čiupkite nuotaikingą rankinę – gali būti, kad nedrąsi pavasarinė pažintis su kobalto mėlyna peraugs į ilgalaikį romaną.

Naujas šio pavasario ir vasaros drabužių kolekcijas galima rasti prekybos centruose „Akropolis". Po vienu stogu – garsūs prekių ženklai, atspindintys karščiausias sezono tendencijas. „Akropolyje" rasite madingų drabužių, batų, rankinių, diržų ir kitų aksesuarų – mados prekių asortimentas patenkins kiekvieną, norintį susikurti savitą stilių ir būti ryškiam minioje. Pasimatuokime pavasarį „Akropolyje"!

Daugiau idėjų įkvėpimui: