Anot juvelyrikos namų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje „Factory by Ribas“ įkūrėjos Danos Ribas, ne paslaptis, jog papuošalai įvaizdžiui suteikia unikalumo ir harmonijos, todėl nėra tinkamesnio meto investuoti į naują papuošalą! „Šio pavasario karalius – nuo seno išminties ir dvasingumo akmeniu laikomas brangakmenis – safyras, kuriuo kadaise puošėsi ir pati princesė Diana. Rafinuoti ir spindintys safyrai kasdienybę papildys stulbinančiu prabangos įspūdžiu ir nušvies džiaugsmu, įkvėpimu, pasitikėjimu savimi“, – teigia gemologė, sertifikuota deimantų vertintoja Dana Ribas. Pasak jos, auskarai, žiedai, pakabukai ir apyrankės su spalvotais safyrais – viena populiariausių „Factory by Ribas“ klientų pasirinkimų šiltuoju sezonu.

1. Madingas ir klasikinis įvaizdžio akcentas

Pavasario tendencijose visuomet karaliauja ryškios spalvos, o kur dar šį sezoną aktualus žaižaruojantis spindesys! Tačiau unikalūs safyro akmens papuošalai puoš visais metų laikais, nepriklausomai nuo vyraujančių tendencijų - tai tikrų tikriausia klasika, tinkanti bet kurio amžiaus moteriai.

2. Tobulai dera su auksu ir deimantais

Safyras kuo puikiausiai įsilies į garderobą ir suteiks elegancijos, prabangos bei subtilumo, o plati safyro spalvų pasirinkimo paletė leis atrasti sau tinkamiausią atspalvį. Safyrai nuostabiai atsiskleidžia juos derinant su auksu ir deimantais.

3. Pasižymi gydomosiomis savybėmis

Safyrai jau tūkstančius metų garsėja kaip brangakmeniai, turintys ypatingų dvasinių ir net mistinių savybių, o daugybėje kultūrų buvo tikima, kad safyras saugo nuo blogio, pavydo, gydo akių ligas ar net valo kraują, mažina stresą, nuovargį. Be to, sakoma, jog šis brangakmenis ypač tinkamas energingiems ir emocionaliems žmonėms ar siekiantiems į savo gyvenimą įnešti daugiau vidinės ramybės, taikos, išminties.

4. Galite rinktis iš gausios spalvų paletės

Safyro spalvų spektras itin platus – skirtingi akmenys gali skirtis spalvos intensyvumu ir net keisti ją priklausomai nuo šviesos. Rinkitės jums maloniausią spalvą - nuo klasikinės tamsiai mėlynos iki rožinės, žalios, geltonos, oranžinės… O jei norisi visų spalvų, rinkitės juvelyriką, puoštą skirtingų spalvų safyrais.

5. Karališkas prabangos simbolis

Žiedai su safyrais yra itin garsūs tarp karališkųjų šeimų, tad Viktorijos epochoje ir iki šiol jie vadinami Viktorijos sužadėtuvių žiedais. Žiedus su mėlynais safyrais nešiojo ir viduramžių karaliai, o visai nesenai, 2013 m., už milijoną dolerių aukcione buvo parduotas safyro žiedas, kurį Napoleanas Bonapartas 1796 m. padovanojo savo žmonai Žozefinai.

6. Įdomus pasirinkimas sužadėtuvėms

Ištisus šimtmečius safyrai buvo monarchų ir turtingų žmonių itin vertinamas brangakmenis, todėl nenuostabu, jog tai buvo vienas pagrindinių akmenų sužadėtuvių ar net vestuvių juvelyrikoje. Garsiausias žiedas su safyrais šiandien yra karališkasis 12 karatų ovalus mėlynasis safyras, apsuptas deimantais, kurį princas Čarlzas 1981 m. padovanojo ledi Dianai Spencer, o su šiuo žiedu Princas Williamas pasipiršo savo žmonai Kate Middleton. Įvykis itin išpopuliarino šį brangakmenį ir tai tapo savotiška tradicija tarp porų, ieškančių spalvotų sužadėtuvių žiedų su brangakmeniais.

Unikalius safyrų papuošalus kviečiame apžiūrėti, pasimatuoti ir pamilti iš pirmo žvilgsnio juvelyrikos salonuose „Factory by Ribas” Vilniuje (Stiklių g. 9), Kaune (Karaliaus Mindaugo pr. 49, PC „Akropolis“), Klaipėdoje (Taikos pr. 61, PC „Akropolis“) bei Palangoje (Vytauto g. 98) bei internetu www.factorybyribas.lt.