Tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ penktą kartą organizuojama nemokama IT karjeros mugė lankytojus pasitiks keliose erdvėse, kur kiekvienas galės išgirsti savo IT karjerai naudingiausių patarimų iš pirmų lūpų ir pasisemti patirčių.

Tech mugė

Renginys nemokamas, tačiau registracija būtina – spausti čia.

„Tradiciškai kviečiame įmones išsinerti iš žiemos rūbo ir nerti į naują sezoną – susitikus su keliais tūkstančiais žmonių, besidominčių IT karjeros galimybėmis, apžvelgti IT darbo rinkos naujienas, darbuotojų lūkesčius ir kuo jie gyvena.

O žmonės atvykę į mūsų renginį atras platų spektrą veiklų, kurios tikrai prisidės prie jų karjeros kelio, o gal iškart nuves į naują darbo ar praktikos kėdę, – sako tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ įkūrėja ir „Tech Mugės“ organizatorė Julija Rimšelė.

Mugės naujiena – „HR kovos“

Lankytojus mugė kiekvieną kartą pasitinka su naujienomis – šįkart bus pristatytos „HR kovos“. Užsiregistravę lankytojai į „HR kovas“ turės galimybę akis į akį susitikti su įmonių HR (žmogiškųjų išteklių) atstovais.

Tech mugė

„Bendraujant su nemažai IT specialistų dažnai tenka išgirsti, kad žmonės pavargsta siųsti CV ir nesulaukti jokio darbo pokalbio, tad lankytojams suteikiame galimybę susitikti su personalo atstovais ir save vos per 5 minutes pristatyti kaip geriausią kandidatą. O įmonės turės galimybę ne tik susitikti su IT specialistais, kurių įvairovė yra nuo pradedančiųjų lygio iki senior, bet ir stiprinti darbdavio įvaizdį. Mat HR atstovai stos į kovą šalia kitų įmonių HR atstovų ir argumentuos, kodėl būtent pas juos dirbti yra fantastiška“, – apie sužaidybintą blitz darbo pokalbio procesą pasakoja Marija Serbintaitė, „Vilnius Coding School“ Karjeros centro vadovė.

Pagrindinė IT pasimatymo erdvė

Pasak organizatorių, mugė ir toliau neša žinią, kad IT pasaulį reikia matyti kaip vieną komandą. „Mes (IT edukatoriai), įmonės ir darbo IT srityje ieškantys žmonės, turime būti toje pačioje barikadų pusėje – tik taip visa IT darbo rinka gali laimėti. Žinoma, pati rinka kinta nuolat ir greitai, todėl ir siūlome skirti vieną dieną dukart per metus susitikti gyvai ir susiorganizuoti savotišką masinį teambuilding’ą“, – pasakoja J. Rimšelė apie mugės vieną tikslų ir primena, kad net kelios dešimtys įmonių pagrindinėje renginio zonoje kiekvienais metais laukia lankytojų, kad su jais pasikalbėtų.

Taip pat renginio metu mokyklos karjeros konsultantai nemokamai konsultuoja karjeros klausimais visus renginio dalyvius.

Tech mugė

Šiais metais naujų talentų į savo atviras IT pozicijas jau užsiregistravo ieškoti „Luminor“, „Devbridge“ („Cognizant Softvision“), „Nortal“, „Dexcom“, „Xplicity“, SEB, „Cyber Care“, COWI, „MobilePay“, „God.dev“, Baltijos kompiuterių akademija (BKA), „Ignitis grupė“, „Nordcurrent“, „Orion Innovation“, „Devoteam“, „Hostinger“, Lietuvos bankas, Valstybės duomenų agentūra, „Atea“, „Eskimi“, CUJO, „Exacaster“, „Girteka“, „tietoevry“, „Bazaarvoice“, „Western Union“, „NRD Companies“, „nuvei“, „notified“, „Auriga“, „kontext-e“ ir kitos organizacijos.

Dalysis patirtimis nuo scenos

Turinio sesijoje kaip ir kiekvienais metais lankytojai turės galimybę išgirsti pranešimus skirtingomis temomis tiesiai iš pirmų lūpų. IT įmonių ekspertai, HR specialistai ir vadovai ant scenos dalysis savo įžvalgomis, patirtimis, patarimais apie IT darbo rinką. Taip pat antrą kartą mugėje bus surengtos IT dirbtuvės, kuriose užsiregistravusieji galės ne tik klausytis, tačiau ir patys įsitraukti į procesą.

Tech mugė

„Išgirsti IT darbdavių mintis apie įvairiausias technologijų pasaulio tendencijas bus galima visą dieną atskiroje erdvėje vyksiančioje turinio sesijoje, – teigia J. Rimšelė. – Bendrovės atstovauja įvairioms rinkoms, nuo duomenų analitikos, IT produktų vystymo iki valstybinio sektoriaus.“

Ant scenos lankytojai išvys bendrovių „Nortal“ Lietuvoje, „Nuvei“, „MobilePay“, „Auriga Baltics“, Valstybės duomenų agentūros ir „Exacaster“ ekspertus ir išgirs jų pranešimus.

Pavasario „Tech Mugės“ detali programa ir nemokama registracija lankytojams – www.techmuge.lt.