Prašmatnu, paprasta ir praktiška

Lengva derinti, tinka bet kokio atspalvio odai ir idealu tais rytais, kai, regis, nėra ką apsirengti. Dar vienas argumentas rinktis juodą – ant jos nesimato nuvarvėjusi porcija ledų.

Kai neseniai Netflix platformoje į žiūrimiausiųjų topų viršūnes šoko kultinių serialų „Beverly Hills, 90210“ ir „Seksas ir miestas“ scenaristo Darreno Staro naujausias kūrinys – „Emily in Paris“, žiūrovai turėjo, kur paganyti akis. Stilingoji amerikietė Emily Paryžiaus gatvėmis kaukši tarsi nužengusi nuo vaivorykštės: jos dėvimi įvairių spalvų, atspalvių, raštų, formų ir faktūrų drabužiai bei aksesuarai kuria ne elegantiškos, o ekstravagantiškos merginos įvaizdį.

Komentuodamos pagrindinės serialo herojės stilių, prancūzės vieningos – Paryžiuje taip rengiasi retas, nes čia spintose ir gatvėse dominuoja neutralūs tonai bei juoda spalva. Tikra paryžietė atrodo paprastai ir prašmatniai tuo pat metu – klasikines, laikui nepavaldžiais stiliaus detales derina su madingais aksesuarais ir vienam įvaizdžiui renkasi daugiausiai dvi spalvas. Tačiau bene svarbiausia prancūziškos estetikos paslaptis – drabužiai turi patogiai priglusti.

Linas, viskozė, medvilnė, šilkas ir kiti natūralaus pluošto audiniai juodą paverčia ir estetišku, ir praktišku pasirinkimu – saugo kūną nuo perkaitimo. O kai rafinuotam įvaizdžiui norisi suteikti netikėto švelnumo, derinkite šiuos audinius su romantiškais nėriniais, raukiniais, tinkliuku.

Šį sezoną juoda atgimsta populiariu gotikiniu įvaizdžiu, taip pat nevengiama detalių iš buduaro – korsetų, nėriniuotų bralečių, palaidinių ar sijonų iš permatomos medžiagos. Siluetai – laisvi, nevengiama oversized įvaizdžio.

Juoda suknelė

Praėjo solidus šimtmetis nuo tada, kai stilingoms damoms buvo pristatyta pirmoji maža juoda suknelė. Šiandien ji gali būti visokia – plevėsuojanti vėjyje ir prigludusi tarsi antra oda, tinkanti vėlyviems savaitgalio pusryčiams ir iškilmingai vakarienei. Kad ir kokio stiliaus drabužius mėgstate, vasarą juoda suknelė pretenduoja tapti mėgstamiausiu pasirinkimu.


Juodos kelnės ir šortai

Šiltą dieną juodos kelnės gali tapti pagrindiniu spintos elementu. Įvairių formų, ilgių ir audinių jos tinka visoms progoms ir be kokiai figūrai. Be to, dera praktiškai su visų spalvų palaidinėmis, marškiniais ir švarkais, tinka tiek su aukštakulniais, tiek su laisvalaikio avalyne.

Yra ir trumpa juodų kelnių versija – šortai. Juodi odos imitacijos šortai vėsiam vakarui mieste? Taip. Juodi laisvi lino šortai išvykai prie jūros? Žinoma. Juodi džinsiniai šortai smagiam vasaros festivaliui ir nuotykiams? Nepakeičiama! Juodi šortai tiks net biure.

Juodas maudymosi kostiumėlis

Minimalistinis paplūdimio įvaizdis, kuris tikrai išskirs iš dryžuotai taškuotos poilsiautojų minios – juodas maudymosi kostiumėlis. Klasika, daranti optinius triukus – ši spalva ir pabrėžia siluetą, ir paslepia visas pakeliui prie jūros suvalgytas ledų porcijas.

Juoda skrybėlė

Plačiabrylės šiaudinės skrybėlės ilgus šimtmečius simbolizuoja aristokratišką moteriškumą. Šiandien pasikeitė nedaug – skrybėlės vis dar yra neatsiejamos atostogų palydovės visiems, besirūpinantiems, kad kaitri saulė pernelyg nenubučiuotų skruostų. Kartu tai – itin stilingas aksesuaras, užbaigiantis bet kokio stiliaus aprangą.

Juodi sandalai

Jeigu pavasario ir vasaros pirkinių sąraše – tik viena pora batelių, neprašausite su juodais sandalais. Investuokite į kokybę ir avėsite juos ne vienerius metus. Nes juoda – klasika, kuri visada žingsniuos podiumu išdidžiai pakelta galva.


Naujas šio pavasario ir vasaros drabužių kolekcijas galima rasti prekybos centruose „Akropolis“. Po vienu stogu – garsiausi prekių ženklai, atspindintys karščiausias sezono tendencijas. „Akropolyje“ rasite ir madingų drabužių, ir batų, rankinių, diržų bei kitų aksesuarų – mados prekių asortimentas patenkins kiekvieną, norintį susikurti savitą stilių ir būti ryškiam minioje. Pasimatuokime pavasarį „Akropolyje“!