Įsigijusi mikrobiologijos technologijų ekspertę bendrovę „Symborg“ (Mursija, Ispanija) ir vieną didžiausių nepriklausomų biologinių produktų pramonės bendrovių „Stoller“ (Hjustonas, Teksaso valstija, JAV), „Corteva, Inc.“ (NYSE: CTVA) pasaulyje įsitvirtina kaip sparčiai augančios biologinių produktų rinkos lyderė.

„Šie įsigijimai rodo „Cortevos“ pasiryžimą siūlyti ūkininkams tvarių sprendimų, kurie būtų naudingi ūkiui ir didintų derlingumą, – teigia „Corteva Agriscience“ generalinis direktorius Chuckas Magro. – Džiaugiamės, galėdami oficialiai pasveikinti prie „Cortevos“ prisijungusius „Symborg“ ir „Stoller“ darbuotojus. Tikime, kad jų žinios ir įgūdžiai drauge su „Cortevos“ pajėgumu kurti inovacijas padės mums tapti pirmaujančiu biologinių produktų verslu, pasirengusiu eiti į priekį ir augti kartu su sparčiai besiplečiančia biologinių produktų rinka.“

„Corteva“ ir „Symborg“ yra bendradarbiavusios anksčiau – buvo pasirašiusios biostimuliantų „Utrisha™ N“ ir „BlueN™“ platinimo sutartį. „Symborg“ investicijų portfelis yra diversifikuotas, įmonė plėtoja biologinės kontrolės priemonių gaminimo sistemą. Bendrovėje dirba įgudę, tvirtų techninių žinių turintys, kurti paklausą puikiai gebantys darbuotojai. „Symborg“ turi patronuojamųjų įmonių Brazilijoje, Čilėje, Ispanijoje, JAV, Kinijoje, Meksikoje, Peru, Prancūzijoje ir Turkijoje, o inovatyvius biologinius sprendimus teikia daugiau nei 50 šalių. Antroji „Cortevos“ įsigyta įmonė, „Stoller“, turi ilgą sėkmingo verslo istoriją – yra sukaupusi daugiau nei 50 metų patirties daugiau nei 60 šalių. Stiprios techninės žinios ir išskirtinis žinių dalijimusi grįstas komercinis modelis bendrovei pelnė pasitikėjimą visoje biologinių produktų pramonėje.

Manoma, kad biologinių produktų rinka bus greičiausiai augantis pasėlių apsaugos segmentas, iki 2035 m. apimsiantis 25 % visos pasėlių apsaugos priemonių rinkos.

Apie „Symborg“ ir „Stoller“ įsigijimą bendrovė pranešė 2022 m. antrojoje pusėje. Įsigijimai, 2023 m. papildysiantys „Cortevos“ pajamas neatskaičius palūkanų, mokesčių, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA), įtvirtina bendrovės pasižadėjimą teikti ūkininkams aplinkai draugiškas, tvarias priemones, kurios, įrodyta, veiksmingai papildo nuolat tobulėjančias ūkininkavimo praktikas.