„Tarp populiariausių sodo prekių vasarį rikiavosi šakų smulkintuvai, lapų pūstuvai ir šlavimo mašinos, kurių pardavimai augo apie 40 procentų, lyginant su praėjusių metų duomenimis. Suaktyvėsią prekybą fiksavome ir sodo traktoriukais“, – sako Kristina Liškauskaitė, „Pigu.lt“ pardavimų vadovė.

Anot jos, šiltnamių ir jų priedų – pakeliamų lysvių, laistymo sistemų – pardavimai išliko panašiame lygyje kaip 2022-aisiais. „Matome, kad sodininkai prieš sezoną atnaujina šiltnamius, kyla šiltnamių stoglangių atidarymo prietaisų pardavimai. Nauja tendencija, kurią pastebime šiemet – išaugusi prekyba šiltnamių plėvele“, – konstatuoja K. Liškauskaitė.

Jos teigimu, pardavimų duomenys, kurie palyginti su 2022-ųjų rezultatais, buvo skaičiuojami iki vasario 24 dienos. Mat šią dieną prieš metus prasidėjus karui Ukrainoje, e. prekybos apimtys savaitei sustingo.

„Kaip ir kasmet stebime, kad sodo prekyba prasideda ir po truputį stiebiasi aukštyn jau nuo pirmųjų sausio dienų. Sausio–vasario mėnesiais pirkėjai ruošiasi daiginimui, auga sėklų, daiginimui skirtų vazonėlių, komposto žemės pardavimai“, – konstatuoja K. Liškauskaitė.

Įprasta, kad kovo mėnesį startuoja aktyvūs šiltnamių, kultivatorių, gyvatvorių ir medžio genėjimo prekių pardavimai. Balandžio antrojoje pusėje ir gegužę išauga vejos priežiūros prekių – vejos robotų, laistymo sistemų, trimerių, vejapjovių – paklausa. „Ir šį pavasarį esame pasiruošę aktyviai prekybai šiomis sezoninėmis prekėmis“, – sako K. Liškauskaitė.

Sodo prekių asortimentas „Pigu.lt“ yra nuolat augantis ir šiuo metu sudaro apie 50 tūkst. skirtingų produktų, aktualių sodininkams.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomoje Marketplace ekosistemoje (e. prekyvietėse) prekiauja daugiau nei 4 000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 3 mln. prekių. Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.