Jei galvojate, kad Velykos dar toli, klystate! Laikas prasidėjus pavasariui prabėgs akimirksniu. Kai atsiranda pirmieji sodo darbai ir vis dažniau išvykstame į gamtą pramogauti, kovo mėnesio kaip nebūta. Tad dabar puikus metas prisiminti artėjančią svarbiausią pavasario šventę – Velykas ir pradėti jai ruoštis. Ar tai būtų šventinis valgiaraščio planavimas, stalo dekoracijų ruošimas, ar dovanų pirkimas – viską pravartu planuoti iš anksto. Taip šiuos darbus padarysite ne tik be streso, bet ir su malonumu.

Semtis šventinių dekoro ar valgiaraščio idėjų bei ieškoti dovanų artimiesiems galite „Lidl“ parduotuvėse, kur jau atsirado pirmieji Velykų atributai: šokoladiniai kiškiai, kiaušiniai, šventiniai pyragai, įvairios puošmenos ir šviežiausi žalumynai.

Svarbiausiame sąraše – staigmenos smaližiams

Nors Velykų bobutė užsuka ne į visus namus, tačiau galvoti apie mielas dovanas sau ir savo artimiesiems smagu – ypač, kai spalvoti šokoladiniai kiškiai jau dabar žvilga parduotuvių lentynose. Kas gali būti geriau nei saldžios dovanos, kurios gali tapti skaniausiu siurprizu mažiesiems smaližiams? Ar tai būtų saldi staigmena Velykų rytą, ar lobis, atrastas lauke vykdant paslėptų velykinių kiaušinių paiešką, šokoladiniai kiaušiniai, saldainiai ant pagaliuko, guminukai ar kiti gardumynai – visa tai yra neatsiejama pavasario šventės dalis.

Žalumynai

Saldžios dovanos, pavyzdžiui, šventinis pieninis šokoladas ar gardus pyragas, gali tapti ir puikiu lauktuvių krepšeliu, keliaujant į svečius. Juk nėra nieko mieliau, nei iš po šventinio stalo išlendančios šokoladinio kiškio ausys ar kiekvieno svečio lėkštėje netikėtai atsiduriantis gardus šokolado kiaušinis. Jau dabar tikrą saldumynų gausą galite atrasti su prekės ženklo „Favorina“ siūloma produkcija. O iki Velykų šokoladinėms vilionėms neatsispiriantys žmonės savo dovanų idėjas galės išbandyti nors ir šiandien.

Žaliosios šventinio stalo idėjos

Pavasarį akys dažniau krypsta į šviežias daržo ir sodo gėrybes. Gausų jų pasirinkimą „Lidl“ parduotuvėse padeda užtikrinti tvirta ir tvari partnerystė su Lietuvos ūkininkais, kurie visuomet teikia šviežiausią ir aukščiausios kokybės produkciją. Traškios lietuviškos morkos, bulvės, svogūnų laiškai, salotos, obuoliai, ridikėliai ir agurkai bene labiausiai atneša pavasario skonį ir kvapą į mūsų kasdienybę.

Favorina Lidl

Šiuo metu, kai po žiemos taip trūksta vitaminų, patariama valgyti daugiau vaisių ir daržovių. Pavasarinėje mityboje dažnai natūraliai atsiranda vis daugiau šviežių vietinės kilmės produktų. Nuo salotų iki pagrindinių patiekalų ar desertų, daržovių ir vaisių gausa paprastai būna dažname velykinių pirkinių sąraše. Tad ir šventinį stalą planuokite ruošti su gausybe pavasario atgaiva alsuojančių žalėsių. O jau dabar parduotuvėje nusipirkę gaivių žalumynų, raskite laiko pradėti repetuoti šventinių patiekalų idėjas.

Žaluma bei ryškios spalvos gali ir puošti Velykų stalą. „Lidl“ užsakymu bendrovės „Norstat“ atlikta apklausa rodo, kad net 38 proc. respondentų šventiniu laikotarpiu puošia namus gyvais augalais, skintomis ir vazoninėmis gėlėmis bei kitais žalumynais. Tad planuodami savo pirkinius, nepamirškite įtraukti ir šviežių gėlių, pavyzdžiui, tulpių. Taip pavasarinę gaivą ir atgimimą pradėsite jausti ne tik gamtoje, bet ir namuose.

Favorina Lidl

Ypatingus šventinius produktus Velykoms jau nuo šios savaitės rasite visose „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.