MITAS Nr. 1 Sąnarių skausmas – tik vyresnių žmonių problema

Degeneraciniai sąnarių pakitimai, kuomet sąnariai natūraliai dėvisi, iš tiesų yra labiau būdingi vyresniems žmonėms. Nepaisant to, sąnarių problemos užklumpa vis jaunesnio amžiaus žmones, o neretai net ir vaikus. Tai lemia skirtingos priežastys: nutukimas, patirtos traumos, pernelyg intensyvus ar netaisyklingai atliekamas fizinis darbas, o ypač – judėjimo trūkumas. Specialistai pastebi, kad būtent fizinio aktyvumo stoka yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl sąnarių negalavimai jaunėja. Fizinio aktyvumo trūkumas, netaisyklinga mityba yra tiesiogiai susiję su kūno masės padidėjimu, kuris yra ne ką mažiau žalingas mūsų sąnariams nei pavyzdžiui intensyvios fizinės apkrovos ar intensyvus sportas.

MITAS Nr. 2 Kai skauda sąnarius – sportuoti negalite

Judėjimas sąnariui, jungiamajam audiniui ir kremzlėms yra tiesiog būtinas. Turint sąnarių problemų puikiai tinka plaukimas, pasivaikščiojimai ar važiavimas dviračiu. Sportas ne tik sustiprina mūsų raumenis, palaiko jų tonusą, bet ir gerina medžiagų apykaitą sąnariuose tokiu būdu neleisdamas jiems sustingti. Atkreipkite dėmesį, kad smūgiuojamojo pobūdžio ar vertikalūs judesiai gali būti ne tik, kad nemalonūs, bet ir žalingi sąnariams. Todėl venkite bėgiojimo, šuoliukų ar svorių kilnojimo. Fizinį krūvį svarbu didinti palaipsniui, o prieš kiekvieną treniruotę turi būti atliekami apšilimo bei tempimo pratimai, kad raumenys ir raiščiai taptų elastingesni. Jeigu svarstote apie didesnį fizinį krūvį, bent pradiniame etape sportuokite su trenerio priežiūra. O svarbiausia – nevenkite judėjimo!

MITAS Nr. 3 Apie sąnarių problemas signalizuoja išskirtinai skausmas

Sąnarių negalavimai prasideda daug anksčiau nei juos iš tikrųjų pradeda skaudėti. Specialistai pastebi, kad nors sąnariai traška vidutiniškai kas trečiam žmogui, retas kuris į tai atkreipia dėmesį ar kreipiasi į specialistą. Jeigu traškėjimas nėra lydimas kitų simptomų, tai dar nėra liga, tačiau pakankamas signalas, kad sąnariams reikalingas didesnis dėmesys ir pagalba. Todėl
jeigu pastebite, jog traškėjimas tampa skausmingas ar kelia diskomfortą – neignoruokite šio simptomo. Nereaguojant į kūno siunčiamus signalus, sąnario kremzlė gali vis labiau dilti, dėl ko ilgainiui gali atsirasti ne tik skausmas, bet ir grėsti sąnarių keitimo operacija ir darbingumo mažėjimas. O svarbiausia žinokite, kad sąnarių skausmai nėra nuosprendis ir fizinis aktyvumas bei pilnavertė mityba tampa raktu į mūsų geresnę savijautą ir, žinoma, judėjimo laisvę.

Natūrali kiaušinio lukšto membrana – vertingų medžiagų šaltinis

Ar žinojote, kad iš kiaušinių lukštų yra išgaunama itin vertinga natūrali kiaušinio lukšto membrana? Mokslininkai pastebėjo, kad dėka unikalaus patentuoto gamybos metodo, membranos sudėtyje išlieka unikalus ir gerai pasisavinamas hialurono rūgšties, gliukozamino, chondroitino, kolageno ir bioaktyvių polipeptidų derinys (NEM®). Būtent šio metodo dėka išsaugoma ideali veikliųjų medžiagų kombinacija, kurios natūraliai egzistuoja žmogaus organizme ir gali būti puikiai įsisavinamos. Pastebėta, kad šią natūralią medžiagą papildžius manganu, kuris palaiko jungiamojo audinio formavimąsi ir kaulų būklę, galima ženkliai prisidėti prie to, kad atlikti kasdienes užduotis judant taptų lengviau.