Šis kainų mažinimas palies esminę dalį „Lidl“ privataus prekės ženklo „Skonio ženklas“ šviežios vištienos asortimento. Pinga krūtinėlių filė, šlaunelių mėsa bei blauzdelės, šie produktai supakuoti po 0,5 kg ir jų kaina mažinama iki 50 centų. Krūtinėlės kepsniams, vištienos filė juostelių bei viščiukų vidinės filė pakuočių (po 400 gramų) kaina mažėja iki 80 centų. Na, o už kilogramą vištienos filė XXL bei vidinę viščiukų broilerių krūtinėlės filė nuo šiol mokėsite net 1 euru mažiau. Tai ne laikinas akcinis pasiūlymas, o standartinės kainos, kurios neturėtų keistis mažiausiai iki Velykų.

Kainos pokyčius lėmė mažėjanti žaliavos kaina

Šis kainų mažinimas taikomas būtent „Lidl“ privataus prekės ženklo „Skonio ženklas“ šviežios vištienos asortimentui. Kainų pokytį nulėmė pingančios žaliavos. Pusę šviežios vištienos asortimento „Lidl“ parduotuvėms tiekia lietuviški ūkiai.

„Lidl Lietuva“ pirkimų tarnybos vadovė Ilona Čiužienė atkreipia dėmesį, kad privačių prekės ženklų produktai „Lidl“ parduotuvėse sudaro beveik 90 proc. asortimento, ir būtent tai leidžia itin greitai reaguoti į žaliavų kainų pokyčius ir greitai sumažinti kainas pirkėjams.

Lidl mažina šviežios vištienos kainas

„Pardavinėdami ne tik tiekėjų produktus, bet ir mūsų užsakymu gaminamą privačių prekės ženklų produkciją, mes turime ženklų pranašumą, nes galime lanksčiau ir greičiau reaguoti į rinkos ir žaliavų kainų pokyčius. Tai mums leidžia pasiūlyti ne laikinas akcijas, o reguliarias mažesnes maisto produktų kainas“, – sako I. Čiužienė.

Geriausias kainos ir kokybės santykis įvertintas specialiu medaliu

I. Čiužienė džiaugiasi, kad žemos kainos „Lidl“ pirkėjams nėra naujiena. Vos prieš kelias dienas buvo paskelbta, jog „Lidl“ išrinktas geriausią kainos ir kokybės santykį siūlančiu prekybos tinklu Lietuvoje. Tarptautinio „Best Buy Award“ tyrimo metu apklausos dalyvių buvo prašoma nurodyti, kuris prekybos tinklas, jų ar jų artimųjų nuomone, siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį. Lietuvoje dauguma respondentų įvardijo būtent „Lidl“ parduotuves.

„Šis įvertinimą – tarsi patvirtinimas iš pirkėjų, kad einame teisingu keliu. Toliau aktyviai stebime rinką, žaliavos kainas, ir dedame visas pastangas, kad ir toliau užtikrintumėme geriausią kainos ir kokybės santykį Lietuvoje“, – pasakoja I. Čiužienė.