Aktualūs remonto darbai

„Klaipėdiečiams aktualias remonto paslaugas – nuo šildymo sistemų iki elektros ar santechnikos prietaisų darbų butuose – siūlysime bendradarbiaudami su 2000 kvalifikuotų meistrų bazę turinčia e. platforma", – sako „Klaipėdos energijos" atstovas Ignas Mikalauskas.

Anot jo, bendrovės praktika rodo, kad tokie darbai yra aktualūs. Įmonė nuolat sulaukdavo klientų klausimų apie remonto darbus buto viduje, kurių bendrovė iki šiol neteikė ir neturėjo kaip padėti besikreipiančiam klientui.

„Šią veiklą patikėti profesionalams apsisprendėme dėl kelių pagrindinių priežasčių. Pirma, šie darbai nėra pagrindinė „Klaipėdos energijos" veiklos kryptis. Antra, naujų paslaugų tiekimas mūsų įmonės jėgomis pareikalautų didelių kaštų", – teigia I. Mikalauskas.

„PortalPRO" klaipėdiečiams užtikrins visas remonto paslaugas butuose, tarp kurių – ir buitinės technikos pajungimas, ir vidaus apdailos darbai.

Šias paslaugas „Klaipėdos energijos" klientai galės užsisakyti internetu įmonės savitarnos portale pasirinkę skyrelį „Papildomos paslaugos" arba gyvai įmonės klientų aptarnavimo centre, bendruoju telefonu, taip pat el. paštu užpildę užsakymo formą. Kliento užklausa perduodama „PortalPRO" specialistams, kurie apdoroja ir pasiūlo meistrą paslaugai atlikti.

Privatiems klientams meistras pasiūlomas iš karto. Juridiniams klientams, didesnės apimties darbams, platformoje startuoja virtualus konkursas meistrų pasiūlymams, kuriuos rinksis užsakovai. „PortalPRO" platformoje paslaugas gali teikti bet kuris fizinis ar juridinis asmuo – platformoje prisiregistravęs ir kvalifikaciją atitinkantis meistras.

Paslaugų poreikis auga

„Kiekvienas turi daryti tai, ką moka geriausiai. Patikėjęs remonto darbus profesionalams, verslas taupo savo darbuotojų laiką meistrų paieškai ir jų veiklos kontrolei", – įsitikinęs Mantas Vasiliauskas, „PortalPRO" paslaugų vadovas.

Bendradarbiavimą su įmonėmis plečianti „PortalPRO" platforma šiuo metu per mėnesį atlieka virš 3000 įvairių statybos ir remonto darbų privatiems ir verslo klientams visoje Lietuvoje.

„Užsiauginę raumenis aptarnaudami daugiabučių namų bendrijas ir gyventojus, šiuo metu bendradarbiaujame su vis platesniu verslo organizacijų ratu. Rinkoje kylant kainoms, vis daugiau įmonių ieško kaip užtikrinti efektyvesnę veiklą. Taigi mūsų paslaugų poreikis auga, mat net 70 procentų su e. platforma bendradarbiaujančių meistrų vykdo individualią veiklą ir siūlo konkurencingas paslaugų kainas", – sako M. Vasiliauskas.

E. platforma bendradarbiauja ir su medžiagų tiekėjais, todėl užtikrina ir itin patrauklias remontui reikalingų medžiagų kainas.

Šiuo metu „PortalPRO" meistrų bendruomenę sudaro jau daugiau nei 2000 kvalifikuotų meistrų, kurie visoje Lietuvoje atlieka apie 80 skirtingų darbų: nuo smulkaus iki kapitalinio remonto.

Taupo laiką

„PortalPRO" tiek daugiabučių namų bendrijų pirmininkams, tiek būstų administratoriams jau tapo nuolatiniu darbo įrankiu, kuris padeda taupyti darbo laiką ir bendrijų biudžetą.

„Šiandien šis įrankis aktualus skirtingoms įmonėms. Verslo atstovai vertina galimybę taupyti laiką, kurį anksčiau skirdavo kvalifikuotų meistrų darbo etatui arba jų paieškai, o vėliau – darbų kokybės klausimams spręsti. Mes šią problemą panaikiname – ne tik užtikriname griežtą meistrų atranką, bet ir teikiame darbų garantiją", – pasakoja M. Vasiliauskas.

Patogu ir tai, kad darbus galima priimti per nuotolį – meistrai atlieka savo veiklos fotofiksaciją.

Anot vadovo, vis daugiau vidutinių ir smulkių verslų – viešbučiai, restoranai, kirpyklos, mokyklos, gydymo įstaigos – atranda „PortalPRO" kaip sprendimą įvairiems remonto ir statybos darbams.

Į e. platformą, įvykus turto žalos įvykiams, kreipiasi ir draudimo įmonės, ieškančios operatyvios pagalbos. Net NT vystytojai ir nuomos verslai naudojasi platformos paslaugomis, kai neranda rangovų remonto smulkesniems darbams.

„Maža to, padedame kurti pridėtinę vertę remonto ir statybos medžiagų pardavėjams, baldininkams, e. parduotuvėms, kurios savo klientams siūlo įsigyti ne tik prekes, bet ir „PortalPRO" meistrų paslaugas", – vardina M. Vasiliauskas.

Kaip veikia platforma?

Išmaniuoju įrenginiu – telefonu ar kompiuteriu – prisijungę klientai nurodo reikalingus darbus ir renkasi iš darbų sąrašo. Verslo klientai turi galimybę ir vienu užklausimu kreiptis į visus e. platformos meistrus. Įvyksta virtualus konkursas – meistrai pateikia savo pasiūlymus ir klientams belieka išsirinkti tinkamiausią.

„Nei teikti darbus, nei sulaukti meistrų pasiūlymų e. platformoje nekainuoja, o su „PortalPRO" platformos meistrais atsiskaitoma jau atlikus patvirtintus darbus", – konstatuoja M. Vasiliauskas.

Visus užsakymus klientai gali patogiai valdyti vienoje „PortalPRO" aplinkoje ir gauti išsamią ataskaitą apie užsakymus, sąskaitas ir planuojamus darbus.

Kokybei – ypatingas dėmesys

M. Vasiliauskas skaičiuoja, kad per trejus veiklos metus per „PortalPRO" buvo atlikta jau daugiau nei 88 tūkstančiai darbų.

„Tiesa, pagrindinį dėmesį skiriame ne kiekybei, o darbų kokybei. Griežtus platformos kriterijus atitinka tik penktadalis besikreipiančių meistrų, kurių legalias remonto paslaugas siūlome e. platformos klientams", – sako e. platformos, kurios klientai jau atliktų darbų kokybę vertina 4,95 iš 5 balų, paslaugų vadovas.