„Kai 2016 metų birželį pirmosios „Lidl“ parduotuvės atvėrė duris Lietuvoje, daugeliui mūsų pirkėjų buvo smalsu, kokį gi asortimentą jie išvys „Lidl“ lentynose. Vieniems buvo smalsu išbandyti dar Lietuvoje nematytas prekes, kiti tikėjosi rasti tai, ką jau buvo matę kitose užsienio šalyse. Tačiau viena pirkėjų kategorija neabejotinai buvo visada – pirkėjai, kurie „Lidl“ lentynose norėjo rasti lietuviškus produktus.

Nuo pirmosios dienos Lietuvoje, šį pirkėjų lūkestį mes norėjome patenkinti. Nuo pat pradžių siūlydami rinkoje geriausią kainos ir kokybės santykį, lentynas pradėjome pildyti ir vietiniais produktais, kurie kiekvieną dieną yra lietuvių pirkinių krepšeliuose“, – veiklos pradžią Lietuvoje prisiminė „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine.

Per šiuos kelerius metus lietuviškų tiekėjų skaičius „Lidl“ sąraše nuo keliasdešimt išaugo į daugiau nei kelis šimtus, o parduotuvių lentynose esančių produktų skaičius ir dar didesnis.

„Jau per pirmus „Lidl“ metus Lietuvoje, mes pradėjome bendradarbiauti su 60 vietinių tiekėjų, kurių skaičius nuolatos augo ir auga toliau. Mūsų tikslas – stiprinti bendradarbiavimą su vietos gamintojais, padėti augti jiems ir augti kartu su jais. Per šešerius „Lidl Lietuva“ metus išaugo ne tik mūsų parduotuvių skaičius ir mūsų komanda – ženkliai išsiplėtė ir mūsų siūlomas lietuviškų produktų asortimentas. Šiuo metu nuolatos dirbame su daugiau nei 239 lietuviškais tiekėjais, o mūsų parduotuvėse yra apie 700 vietos produktų“, – teigė „Lidl Lietuva“ vadovas.

„Lidl Lietuva“ generalinio direktoriaus teigimu, bendradarbiaujat su „Lidl“ Lietuvos gamintojai gali pasiekti ne tik vietinius pirkėjus, bet ir klientus kitose šalyse. Vien praėjusiais metais lietuvių gamintojų produkcija buvo eksportuota į 26 šalis, eksporto vertė – daugiau nei 59 mln. eurų. Lietuvos verslus „Lidl“ dažnai atranda ir ieškodami gamintojų savo privatiems prekės ženklams – tai vienas iš būdų patekti į prekybos tinklo lentynas.

„Privačių prekės ženklų produktai „Lidl“ parduotuvėse sudaro beveik 90 proc. asortimento, didžioji dalis pieno, duonos produkcijos – gaminama čia pat, Lietuvoje. Pieno produktus su privačia „Pilos“ etikete gamina ir tokie Lietuvos gamintojai kaip „Rokiškio pienas“, „Žemaitijos pienas“, „Varėnos pienelis“. Taip pat, bendradarbiavimas su „Lidl“ vietos gamintojams atveria galimybes plėsti savo asortimentą ir prekiauti ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių „Lidl“ parduotuvėse. Pavyzdžiui, šiuo metu „Varėnos pienelio“ asortimentą galima rasti ir dar 26 „Lidl“ šalyse“, – teigė „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius R. Roussev-Peine.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 68 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.