Martynai, papasakokite, kaip kilo idėja sukurti „Acala“?

Kai žmona laukėsi, ieškojome nealkoholinių gėrimų, tačiau tuo metu Londone neradome nieko, kas būtų sveika, stilistiškai panašu į labai kokybišką vyną bei atrodytų prabangiai. Laikui einant pasirodė, kad su šiuo iššūkiu susiduria ne tik mūsų šeima, bet ir labai daug kitų žmonių, tad, matydami natūralią paklausą, su komanda nusprendėme ieškoti sprendimo.

Kaip atrandate gėrimo skonius ir ingredientų derinius?

Pirmiausia, atsirenkame kokybišką vyną. Toliau detaliai išanalizuojame vyno kvapus, skonius, poskonius, tekstūrą, spalvą. Tada ieškome aukštos kokybės natūralių ingredientų, kurie atkurtų vyno stilių. Vienos putojančios arbatos receptūros kūryba gali užtrukti pusę metų ir netgi daugiau.

„Acala“puiki alternatyva šventėms be alkoholio. Kaip švęsite Valentino dieną?

Visos progos su „Acala“ gerokai šventiškesnės. Šįmet mano Valentino diena kiek kitokia – sutinku ją meilės mieste Paryžiuje, gaila, tačiau be savo mylimos žmonos Indrės. Dalyvauju didžiausioje „Vinexpo Paris“ vyno parodoje, lankytojus kviesiu ragauti nealkoholinius „Acala“ putojančios arbatos gėrimus. O sugrįžęs namo būtinai pakviesiu žmoną į pasimatymą, kuriame būsime tik mes dviese.

Galbūt turite kokių specialių Valentino dienos ritualų?

Neturime, tačiau dieviname savaitgalio vakaro ritualus: mėgstame užsikurti židinį, stebėti liepsnojančią ugnį bei mėgautis „Acala“ putojančios arbatos gėrimais ir prie jų priderintais užkandžiais.

Atskleiskite, kokie patiekalai tiktų Valentino dienos vakarienei?

Man romantiška vakarienė ir jūrų gėrybės – du neatsiejami dalykai, o juodojo šokolado bei braškių desertai tobulai tinka užbaigti vakarienę. Visada pabrėžiame putojančių arbatų ir maisto gastronominį unikalumą, tad „Acala“ interneto svetainėje (https://acala.lt/) galite rasti ir specialių, šiai meilės dienai sukurtų receptų.

„Acala“ putojančios arbatos gėrimai unikalūs tuo, jog puikiai dera prie maisto. Martynai, koks yra jūsų mėgstamiausias derinys?

Su „Acala“ komanda kiekvieną penktadienį turime tradiciją kartu gamintis pietus. Kepame, verdame ir taip ieškome naujų skonių. Manau, tai puikiai suvienija visą kolektyvą į vieną komandą. Šiuo metu mano mėgstamiausias derinys, kuris, manau, taip pat puikiai tiktų ir Valentino dienos vakarienei - putojančio vyno stiliaus „Acala“ gėrimas ir spagečiai su jūrų gėrybėmis. Fantastiškas duetas.

Kokie skonių deriniai labiausiai nustebinę?

Kaip ir minėjau, su „Acala“ komanda mėgstame gaminti, eksperimentuoti ir atrasti skonius. Kartą gaminome bulvių plokštainį, o jį priderinome prie baltojo vyno stiliaus „Acala“ gėrimo. Skonis mane tikrai nustebino. Nukėlė į vaikystę, kuomet močiutė iškepdavo bulvinių blynų, juos valgydavome kieme ant pievelės pasitiesę pledą, o aplinkui kvepėjo įvairūs augalai.

Būtent tokių skonių ir prisiminimų atradimai labai įkvepia stengtis ir kurti tokius „Acala“ gėrimus, jog tai būtų ne tik skonis ir sveikata, tačiau kiekvienas kvapas, gurkšnis sužadintų prisiminimus, pakeltų nuotaiką.

Valentino diena neįsivaizduojama be desertų. Papasakokite apie draugystę su „Laroché“ prekių ženklu.

Su Andriumi Martinaičiu iš „Laroché“ susipažinome pernai Vyno dienose. Apie jų nepaprastai skanius desertus Kaune jau seniai žinojome, jų ne kartą ragavome. Susipažinę supratome, kad mūsų požiūris į produkto kūrybą, verslą yra labai panašus, tad pasikvietėme Andrių į savo gamyklą artimiau susipažinti.

Degustuodami jų desertus kartu su mūsų putojančiomis arbatomis, kalbėjome apie skonių derinius, ir tada man kilo idėja sukurti saldainius su viskio statinėse brandintos kombučios (putojančios arbatos) įdaru. Andrius nieko nelaukęs tarė: DAROM! Taip vos ne po savaitės mes jau ragavome šios draugystės saldainius.

Esate ne tik „Acala“ krikštatėvis, bet ir someljė. Pasidalinkite įžvalgomis, kaip pasirinkti putojančios arbatos skonį su skirtingu patiekalu, kad šie puikiai derėtų?

„Acala“ putojančio vyno stilius – puikiai derės su jūrų gėrybėmis arba tiesiog kaip aperityvas, nes yra kuriamas elegantiško šampano stiliumi.

Baltojo vyno stilius – kuriamas „Chardonnay vynuogės alternatyva, tad puikiai derės su baltos žuvies patiekalais, grybų rizotu ar kietuoju sūriu.

Raudonojo vyno stilius yra įkvėptas „Pinot Noir vynuogės skonio, o tai tobulai tinka prie klasikinio derinio – anties.

Brandaus raudonojo vyno stilius neįtikėtiną skonių unikalumą atskleidžia, jei patiekiamas su šokoladiniais desertais.

„Spritz“ kokteilio stiliaus „Acala“ gėrimas puikiai dera su braškėmis arba kaip aperityvas.

Tobulai Valentino dienai reikia visai nedaug: židinio arba žvakių šviesos žaismo, su meile pagamintos vakarienės ir butelio „Acala“ putojančios arbatos gėrimo.