Tačiau jais toli gražu nesibaigia prancūziškų konditerinių šedevrų sąrašas. „Ogmios mieste“ Vilniuje įsikūrusi kepykla „Boka“ džiaugiasi, galėdama savo klientams pasiūlyti kiek mažiau populiarų, bet tikrai ne mažiau nuostabų prancūzišką desertą – „Paris-Brest“.

„Tai gana sudėtingas, tačiau nepaprastai gardus desertas, kurį ragaujant skanautojas tarsi nusikelia į praeitį. Jį apima jausmas, kad šį skonį kažkada jau jautė ir patyrė, tačiau niekaip negali prisiminti, kas tai buvo. Desertas ir saldus, ir tuo pat metu sūrus“, – apibūdinti šį desertą bando kepyklos „Boka“ vadovas Martynas Vildžiūnas.

BOKA

„Paris-Brest“ gaminamas iš tuščiavidurio žiedo formos eklerų tešlos bandelės, kuri perpjaunama pusiau ir pertepama trimis kremais: lazdyno riešutų su karamele, sviesto ir plikyto kremo. Šis tradicinis prancūziškas desertas sukurtas 1891 metų dviračių lenktynėms „Paryžius – Brestas – Paryžius“ paminėti ir dėl nuostabaus savo skonio išliko populiarus iki pat šių dienų. Įdomu tai, jog šio pyragaičio forma pasirinkta neatsitiktinai – ji simbolizuoja dviračio ratą.

BOKA

„Boka“ kepyklos konditeriai – tikri profesionalai, apmokyti prancūzo konditerio Landry Hatlas, todėl šio įmantraus kepinio niuansus įvaldė tiesiog tobulai ir net neabejoja, kad „Paris-Brest“ pyragaičiai tiesiog papirks visus jo paragavusius. Šis „Ogmios mieste“ įsikūrusioje „Boka“ kepykloje kepamas tradicinis prancūziškas pyragaitis „Paris-Brest“ – nuostabus pasirinkimas tiek norint pasilepinti pačiam, tiek nustebinti draugus, tiek įmantriai pavaišinti svečius. Skamba nuostabiai, tiesa?

BOKA

Tad jei būsite netoli „Ogmios miesto“ ir norėsite ko nors laaabai skanaus ir išskirtinio – žinote, kur to ieškoti! Na, o jei nežinote, dar kartelį primename – kepykloje „Boka“!