Freelancinimas arba kitaip laisvai samdomas darbas – vis labiau populiarėja pasaulyje ir Lietuvoje. Privalumų – išties ne vienas: galima laisviau planuoti savo darbo laiką ir krūvį, būti nepriklausomu nuo darbo vietos, nusistatyti norimą atlygį. Vis tik dirbantiems pagal individualią veiklą ar verslo liudijimą, tenka savarankiškai pasirūpinti užsakovais, socialinėmis garantijomis ir administracine našta. Lietuvoje jau veikianti tarptautinė platforma „Native Teams“ išspręs šias problemas.

Idėją padiktavo gyvenimiška patirtis

„Native Teams“ istorija prasidėjo prie 6 metus Šiaurės Makedonijoje, kuomet keli laisvais samdomi darbuotojai nusprendė palengvinti savo kasdienybę tvarkant mokesčius ir sudarant sutartis su darbdaviais iš skirtingų pasaulio šalių. Jų sukurta platforma padeda laisvai samdomiems darbuotojams įdarbinimo ir finansinių konsultacijų klausimais daugiau nei 40 šalių.

„Vienas iš „Native Teams“ tikslų buvo suteikti laisvai samdomiems specialistams ir kitiems profesionalams galimybę dirbti geriausiose pasaulio įmonėse, dėl karjeros nebūtinai keičiant gyvenamąją vietą. Iš savo patirties žinome, kaip sudėtinga užsitikrinti atsiskaitymų reguliarumą, spręsti dirbančiojo statuso klausimus ar tvarkytis su mokesčiais, todėl sukūrėme platformą, suteikiančią daugiau laisvės ir lankstumo atliekant darbus iš bet kurios pasaulio vietos“, – sako platformos vadovas ir įkūrėjas Jackas Thorogoodas.

„Native Teams“ laisvai samdomiems darbuotojams ir juos samdančioms įmonėms teikia tokias paslaugas kaip darbo užmokesčio valdymas, lokalizuota atlyginimų skaičiuoklė, mokėjimo kortelės, automatinis mokesčių, įmokų ir išmokų mokėjimas, darbo sutarčių ir dokumentų parengimas, pagalba dėl vizų ir leidimų dirbti.

Jack Thorogood ir Alexandra Mitrevska

Viena aktualiausių platformos paslaugų laisvai samdomiems darbuotojams – dirbančiojo statuso suteikimas (angl. Employer of record – EoR), kuomet jį teikiantis subjektas perima ir atlieka visas teisines ir administracines funkcijas, kurios įprastai tenka darbdaviui ir jo darbuotojams.

„Didžiausia problema, su kuria šiais laikais susiduria laisvai samdomi darbuotojai, yra administracinė našta. Administracinės procedūros atima daug laiko, trikdo darbo eigą ir mažina darbo našumą. Joms atlikti galima rinktis užsakomųjų paslaugų teikėjus, tačiau tai nemažai kainuoja. Be to, sudėtinga sekti paslaugų atlikimą, neretai trūksta skaidrumo. Mūsų misija – eliminuoti šiuos minusus ir padėti laisvai samdomiems ar nuotoliniu būdu dirbantiems asmenims tvarkytis su mokėjimais, suteikti galimybę patiems rinktis dirbančiojo statusą“, – teigia J. Thorogoodas.

Abipusė nauda darbdaviams ir darbuotojams

Naudojant įprastas darbo sutartis, įmonė tampa tiesioginiu darbdaviu, atsakingu už visus su žmogiškaisiais ištekliais susijusius įsipareigojimus. EoR atveju, paslaugos teikėjas tampa darbdaviu, atsakingu už visas minėtas funkcijas pagal paslaugos sutartį. Tai reiškia, kad įmonė gali pavesti personalo valdymą kitiems subjektams ir sykiu išlaikyti darbuotojų atliekamo darbo ir rezultatų kontrolę. Be to, įmonė gali lengvai plėsti savo darbuotojų komandas kitose šalyse, nes EoR paslaugos teikėjas rūpinasi visais reguliavimo ir teisiniais klausimais.

„Mes, kaip paslaugos teikėjai, prisiimame visus teisinius darbdavio įsipareigojimus savo darbuotojams, tad paslaugą įsigijusios įmonės gali susitelkti ties pagrindinėmis verslo operacijomis. Per platformą yra pasirūpinama visomis administracinėmis personalo valdymo užduotimis – darbo užmokesčio apskaičiavimu, išmokomis, teisiniais reikalavimais. Padedame žmonėms įgyti dirbančiojo statusą jų pasirinktoje šalyje, pasirūpiname, kad klientas laiku sumokėtų jiems atlyginimą, suteikiame galimybę naudotis visais laisvai samdomo darbuotojo privalumais patiems nesukant galvos dėl įmokų ir mokesčių“, – aiškina J. Thorogoodas.

EoR paslauga suteikia galimybę įmonėms teisėtai įdarbinti darbuotojus ir tose šalyse, kuriose jos nėra įsteigusios juridinio asmens. Identiška galimybė yra siūloma ir laisvai samdomiems darbuotojams. Viso to rezultatas – įmonė laikosi vietos įstatymų ir taisyklių, o su darbuotojais elgiamasi sąžiningai, jie gauna visas priklausančias išmokas. Be to, įmonės gali lengvai didinti savo darbuotojų skaičių ir pritraukti ryškiausius talentus iš viso pasaulio.

Platforma pasiekiama ir lietuviams

Lietuvoje individualią veiklą vykdo daugiau nei 180 tūkst. gyventojų, tad augantis freelancerių skaičius ir patraukli rinka „Native Teams“ platformą atvedė ir į mūsų šalį.

„Mūsų rinka išties turi didelį potencialą. Tai ir startuolių, ir „Fintech“ įmonių, ir kriptografijos bei kitų technologijų centras, kuris verslui yra puiki terpė klestėti ir augti. Įdarbinimo statuso paslauga gali būti labai patraukli ir laisvai samdomiems darbuotojams Lietuvoje, pavyzdžiui, užtikrinant jiems darbo išmokų pervedimą, tvarkant darbo užmokesčio apskaitą ir garantuojant vietos darbo įstatymų laikymąsi“, – teigia „Native Teams“ atstovas Lietuvoje Tadas Kungys.

Naudodamasis įdarbinimo ir finansų tvarkymo platformą, laisvai samdomas darbuotojas gali susitelkti į savo darbą, supaprastinamas bendradarbiavimas su įmonėmis už Lietuvos ribų. Be to, EoR paslauga gali padėti priimti ir įdarbinti naujus žmones, o tai naudinga laisvai samdomų darbuotojų komandoms, kurios žada plėstis.

Native Teams

„Norime padėti lietuviams išspręsti visus klausimus, susijusius su laisvai samdomų darbuotojų problemomis: pradedant dirbančiojo statusu, baigiant sąskaitų išrašymu klientams, išeinančiais bei įeinančiais mokėjimais tarp skirtingų šalių įvairiomis valiutomis. Kalbant apie verslą, norime padėti Lietuvos įmonėms didinti savo potencialą, atverti galimybes ieškoti talentų kitose šalyse“, – sako T. Kungys.

Jei Lietuvos pilietis samdomu darbuotoju arba nuotoliniu būdu dirba užsienio įmonėje, su „Native Teams“ pagalba jis gali gauti oficialų dirbančiojo statusą Lietuvoje.

„Native Teams“ gali veikti kaip registruotas darbdavys, o tai reiškia, kad visus mokėjimus ar atlyginimą gausite per mūsų įdarbinimo statuso suteikimo paslaugą. Mes taip pat padengiame klientams tenkančius mokesčius ir socialinį draudimą. Į laisvai samdomus darbuotojus, turinčius dirbančiojo statusą, palankiau žiūri finansinės institucijos, bankai, todėl yra kur kas lengviau gauti norimą paskolą“, – aiškina T. Kungys.

Artimiausiu metu „Native Teams“ mūsų šalyje yra pasirengusi plėsti tiek laisvai samdomų darbuotojų, tiek įmonių klientų bazę bei ieškoti geriausių sprendimų jų poreikiams atliepti.

Daugiau informacijos: nativeteams.com