Nuo apatinių ir viršutinių kvėpavimo takų ligų, hipertenzijos, diabeto, skydliaukės, inkstų, žarnyno ir kitų vidaus ligų sveikstančius pacientus, esant reikalui, čia pat konsultuoja ir kiti gydytojai specialistai.

Pastarieji treji metai paliko daugiau padarinių, nei tik klastingas virusas – išaugo rizika laiku nediagnozuoti vidaus ligų ir uždelsti jų gydymą, pastebi Ugnė Juškaitė, Baltijos ir Amerikos klinikos vidaus ligų gydytoja. COVID-19 pandemijos protrūkis sukėlė rimtų kliūčių lėtinių ligų diagnostikai, gydymui ir tolesnei priežiūrai: dėl viešojo transporto trūkumo ir sveikatos priežiūros paslaugų ribojimo sutriko tiek reguliari, tiek profilaktinė pacientų priežiūra.

„Daugelis ankstyvoje stadijoje diagnozuojamų vidaus ligų gali būti pilnai išgydomos arba lengvai kontroliuojamos joms dar nepradėjus progresuoti, todėl svarbu šių ligų neužleisti“, – sako U. Juškaitė.

Tiksli ir greita diagnostika

Naujausios technologijos ir pažangūs metodai vidaus ligas šiandien leidžia diagnozuoti itin tiksliai ir greitai. Baltijos ir Amerikos klinikos terapijos skyriuje atliekami detalūs ir išsamūs diagnostikos tyrimai: kraujo, ultragarsinės diagnostikos, rentgenografiniai ir kompiuterinės tomografijos tyrimai, endoskopiniai, funkciniai širdies ir kvėpavimo takų ligų bei patologiniai tyrimai.

Sunkios būklės pacientai klinikoje gali būti paguldyti ir stacionariniam gydymui. Klinika užtikrina, kad ligoniui pirmiausia bus atliekami būtini tyrimai ir jį apžiūrės visi reikalingi gydytojai. Įvertinę individualią žmogaus būklę ir tyrimų rezultatus jie, pasak U. Juškaitės, parinks tinkamiausią, šiuolaikiškiausią gydymo metodą.

Į šiuos negalavimus reikėtų žiūrėti itin rimtai

Sušlubavus sveikatai, sako U. Juškaitė, pacientai paprastai pirmiausia ir kreipiasi būtent pas vidaus ligų gydytojus. Šiame skyriuje diagnozuojama itin daug lėtinių ir ūminių susirgimų: nuo dažnai pasitaikančių iki itin retai sutinkamų susirgimų. Esant būtinybei, vidaus ligų gydytojas pacientą nukreipia ir pas kitus specialistus.

Ugnė Juškaitė, Baltijos ir Amerikos klinikos vidaus ligų gydytoja

Pavyzdžiui, sergant apatinių kvėpavimo takų ligomis, astma, lėtine obstrukcine plaučių liga, plaučiuose kaupiantis skysčiams ir susidūrus su kitomis plaučių ligomis, dažnai pažeidžiami bronchai ir plaučiai. Tad efektyviausią gydymą tokiam pacientui padeda parinkti ir kartu su vidaus ligų gydytojais bendradarbiaujantys klinikos pulmonologai.

„Hipertenzija – viena dažniausiai pasitaikančių ligų, į kurią reikėtų žiūrėti rimtai. Jeigu pacientas nesirūpina savo sveikata prevenciškai arba nesilaiko paskirto gydymo plano, padidėjęs arterinis kraujo spaudimas gali pažeisti viso organizmo kraujagysles, sutrikdyti gyvybiškai svarbiausių organų – inkstų, smegenų ir širdies veiklą. Vidaus ligų skyriuje šiai ligai kontroliuoti taikoma moderniausios gydymo priemonės kartu su gyvenimo būdo korekcija“, – pasakoja U. Juškaitė.

Vienos dažniausių – inkstų ligos

Inkstų ligos, pasak gydytojos, yra vienas dažniausių problemų, dėl kurių kreipiamasi į vidaus ligų skyrių. Inkstų uždegimai, akmenligė, ūminis ir lėtinis inkstų nepakankamumas – ligos, kurias būtina gydyti skubiai. Antraip jos gali negrįžtamai pažeisti kitas organų sistemas ir sukelti įvairias komplikacijas.

Vidaus ligų skyriuje taip pat diagnozuojamos ir gydomos skydliaukės, kepenų, virškinamojo trakto ir tulžies pūslės ligos, įvairios kilmės anemija, reumatinės ligos, 1 ir 2 tipo cukrinis diabetas.

„Tinkamai parinktas gydymas, medicininės dietos ir gyvenimo būdo pokyčiai suteikia didelę naudą daugelio vidaus ligų gydymo procese. Žinoma, kai kada gydymas yra ilgas procesas, tačiau visais atvejais siekiame, kad sveikstančiam pacientui gyvenimas būtų kuo patogesnis“, – sako Ugnė Juškaitė, Baltijos ir Amerikos klinikos vidaus ligų gydytoja.

Baltijos ir Amerikos terapijos ir chirurgijos klinika

Daugiau informacijos: www.bak.lt

Registracija telefonu:

+ 370 5 234 2020

+ 370 6 985 2655

+ 370 6 821 4000