Oda – mūsų sveikatos veidrodis

Pasak vieno iš klinikos įkūrėjų, med. m. dr. plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo Vyginto Kaikario, oda – didžiausias žmogaus organas, kuris yra toks pat svarbus kaip ir širdis ar plaučiai. Oda atlieka organizmui svarbias funkcijas – per odą organizmas sąveikauja su jį supančia aplinka, ji saugo vidinius organizmo audinius nuo pažeidimų ar žalingo aplinkos poveikio ir neleidžia išgaruoti vandeniui.

„Oda ne tik atlieka grožio paskirtį, tačiau yra labai svarbi organizmo dalis, kuria turėtume atsakingai rūpintis. Kaip bendra žmogaus sveikata prasideda nuo jo gyvenimo būdo, sveikų įpročių, taip odos sveikata ir grožis prasideda nuo ląstelės, odos priežiūros rutinos.

Pajuodę paakiai, spuogeliai, sausumas ar išryškėję kapiliarai – tai tik keli požymiai, kuriais oda mums atskleidžia apie organizmo negalavimus vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu. Svarbu laiku atpažinti odos siunčiamus signalus ir tinkamai pasirūpinti tiek ja, tiek bendra organizmo būkle“, – pabrėžia V. Kaikaris.

Profesionalus rūpestis odos sveikata ir jos priežiūra tapo kertiniu pamatu kuriant bei vystant „Fi Clinica“ inovatyvios dermatologijos centrą. Gydytojas atskleidžia, kad šiandien odos puoselėjimo procedūros – vienos paklausiausių klinikoje. Tokį susidomėjimą gali lemti daug faktorių, keletas jų – vis didesnis sąmoningas domėjimasis savo odos sveikata bei grožiu, taip pat vis lengviau prieinamos naujausios medicinos inovacijos padedančios efektyviai ir greitai pasiekti norimus rezultatus.

Moderniose „Fi Clinica“ dermatologijos centro erdvėse pacientus konsultuoja ir gydo savo sričių ekspertai – dermatovenerologai, kosmetologai ir kiti estetinės medicinos specialistai. Klinikos specialistai parenka individualius, žmogaus poreikius atitinkančius gydymo bei grožio puoselėjimo planus, atsižvelgdami į jo amžių, odos tipą ir problemas. „Mūsų tikslas – padėti žmogui išsiugdyti sveiką požiūrį į grožį ir pratinti jį tinkamai rūpintis savo oda“, – sako V. Kaikaris.

Profesionalios paslaugos vienoje vietoje

Vienas didžiausių šio, naujai įkurto, dermatologijos centro išskirtinumų yra tai, kad pacientų sveikata ir grožiu rūpinasi dermatologai bei kosmetologai, kurie nuolat bendradarbiauja ir su kitų sričių specialistais. Klinikoje dirba ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje gerai žinomi plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojai, suburta itin stipri odontologų, ortopedų-traumatologų, ginekologų, kineziterapeutų, ausų, nosies ir gerklės gydytojų bei kitų savo srities specialistų komanda.

Visa profesionali, skirtingų sričių specialistų, komanda sutelkta vienoje vietoje tam, kad pacientai galėtų patogiai gauti visas individualiai jiems pritaikytas procedūras ir sutaupyti laiko. „Vienas iš bendro darbo su plastikos chirurgais pavyzdžių – pooperacinių randų gydymas, kurio metu gydytojai dermatologai taiko kompleksinę terapiją, taip padėdami pacientams greičiau džiaugtis rezultatais. Toks bendradarbiavimas vyrauja tarp visų padalinių – svarbu, kad paciento pokyčių kelionė būtų kuo sklandesnė“, – sako V. Kaikaris.

Pasak „Fi Clinica“ inovatyvios dermatologijos centro gydytojos dermatovenerologės Kamilijos Briedės, klinikoje naudojamos moderniausios technologijos, kurios didina procedūrų efektyvumą. „Daugelį procedūrų galima ar net reikia kombinuoti, nes jų derinimas padeda pasiekti geresnį galutinį rezultatą“, – pabrėžia K. Briedė. „Medicinos inovacijų pagalba šiandieninės procedūros yra daug saugesnės, efektyvesnės, individualiai pritaikomos pagal odos tipą bei būklę ir užtikrinančios trumpesnį gijimą bei ilgesnį rezultatą“, – patirtimi dalijasi gydytoja dermatovenerologė ir džiaugiasi, kad „Fi Clinica“ inovatyvios dermatologijos centras gali pasiūlyti personalizuotus, individualius poreikius ir problemas atitinkančius sprendimus susiduriantiems su įvairiomis odos ligomis ir būklėmis.

V. Kaikaris pastebi, kad šiandien kaip niekada anksčiau gausu odos jaunystę, grožį ir sveikatą puoselėti padedančių procedūrų. Tačiau labai svarbu nepasiklysti jų gausoje ir išsirinkti sau tinkamiausias. „Pats pacientas ne visada gali įvertinti savo odos būklę ar ligos rimtumą, kokios priemonės jam būtų tinkamiausios, ar pakanka dermatologinės kosmetikos, ar jau reikia rimtesnių medikamentų. Mūsų inovatyvios dermatologijos centre tinkamiausią gydymą kiekvienam pacientui parenka didelę patirtį sukaupę ir aukštą kvalifikaciją turintys gydytojai bei estetinės medicinos specialistai. Jie padeda pacientui išsiaiškinti odos poreikius ir parinkti tinkamiausią jos priežiūrą.

Mūsų specialistai ne tik atlieka grožio procedūras, bet ir edukuoja, su jais galima pasikonsultuoti apie tinkamiausią odos priežiūrą namų sąlygomis bei gyvenimo būdo pokyčių ugdymą – tai padeda išvengti galimų problemų ateityje.“

„Fi Clinica“ inovatyvios dermatologijos centras – ilgai brandintas projektas, turintis tam tikrą pranašumą pacientams besirenkantiems tarp kelių grožio klinikų. „Pastebime, kad daugumos klinikų paslaugų spektras yra siauresnis ir dažnai neapima visų pacientui reikalingų paslaugų vienoje vietoje, nebendradarbiauja su kitų sričių specialistais ir todėl kartais paciento problemos negali išspręsti pilnai. Tik bendra komanda padeda efektyviausiai pasiekti norimų pokyčių“, – išskiria gydytojas ir priduria, kad oda atspindi bendrą organizmo savijautą, todėl norint turėti gražią odą reikia rūpintis ne tik ja, bet ir bendra sveikata.

Klinikos filosofiją pabrėžianti atmosfera

Neatsitiktinai pasirinkta ir klinikos vieta gamtos apsuptyje – Kauno Ąžuolyno parke. „Į šią vietą buvo pažvelgta itin atsakingai, čia įkurta aukščiausius Europos standartus atitinkanti klinika tik dar labiau atskleidžia savo filosofiją – balanso svarbą tarp išorės ir vidaus, sveikatos ir grožio. Auksinio santykio su pačiu savimi ir savo autentiškumu atradimą“, – į gamtos ir žmogaus harmonijos svarbą atkreipia dėmesį vienas iš klinikos įkūrėjų ir akcininkų Robertas Jocius.

„Fi Clinica“ inovatyvios dermatologijos centras įrengtas pagal naujausias technologijas, specialistai dirba su modernia įranga, kuri užtikrina pacientų komfortą ir saugumą. Klinikos interjeras – santūrus ir minimalistinis, pabrėžiantis gamtos bei architektūros dermę. Kuriant interjerą buvo siekiama, kad pacientai, gydytojai bei visas personalas jaustųsi jaukiai lyg namuose.

Pasak pastato erdves formavusio architekto Igno Kalinausko, klinika įkurta vienoje gražiausių Kauno vietų. Čia yra puikiai išpildyta tiek architektūros, tiek gamtos dermė. Architektas siekė išlaikyti ir sustiprinti tiek bendrą pastato pradinę idėją, tiek pro dideles vitrinas atsiveriančios aplinkos įtaką erdvėms.

„Kai pradėjome galvoti apie klinikos estetiką, pirmiausia iškilo filmuose matytų futuristinių ir technologiškai pažangių klinikų įvaizdžiai. Sujungus tai su šviesos svarba, gamta ir trupučiu keistumo bei netikėtumo interjero detalėse, gavome autentišką, tik šiam pastatui ir šiai klinikai būdingą estetiką“, – dalijasi I. Kalinauskas.