„Naujieji įrenginiai suteikia galimybę profesionalams dar labiau praplėsti savo ribas – „Macbook Pro“ leidžia pasiekti tai, ko niekada neįsivaizdavome su nešiojamuoju kompiuteriu. Dar spartesnis veikimas, patobulintos jungtys ir ilgiausiu veikimo laiku pasižyminti baterija pakeis profesionalų darbą įvairiose srityse – nuo meno iki mokslo ar programų kūrimo“, – sakė sertifikuotas „Apple“ įrangos sistemų inžinierius Andrej Michailov.

Galia ir našumas pasiekė neregėtas aukštumas

„Apple“ pristatė 14 ir 16 colių „MacBook Pro“ nešiojamus kompiuterius su naujos kartos „M2 Pro“ ir „M2 Max“ lustais, kurie užtikrina dar efektyvesnį energijos vartojimą ir ilgesnį baterijos veikimo laiką. Naujojo 16 colių modelio baterija veikia net iki 22 valandų. Be to, „MacBook Pro“ išlaiko našumą tiek prijungtas prie energijos šaltinio, tiek ir naudojant bateriją.

Kiekvienas kompiuterio modelis gali būti konfigūruojamas pasirinktinai su „M2 Pro“ arba „M2 Max“ – abu lustai siūlo ne tik daugiau branduolių, bet ir gerokai daugiau atminties nei ankstesnės kartos. „M2 Pro“ palaiko iki 32 GB operatyviosios (RAM) atminties, jame veikia iki 12 procesoriaus branduolių (CPU) ir iki 19 vaizdo plokštės branduolių (GPU), kurie drastiškai padidina grafikos našumą tiek dirbant, tiek žaidžiant.

„M2 Max“ sukurtas tam, kad padėtų profesionalams peržengti savo kūrybiškumo ribas – jis palaiko iki 96 GB operatyviosios (RAM) atminties ir turi tiek pat procesoriaus branduolių (CPU), kaip ir „M2 Pro“. Tačiau šis modelis turi dvigubai didesnį atminties pralaidumą, iki 3 kartų daugiau jungtinės atminties ir iki 38 vaizdo plokštės branduolių (GPU). Tai leidžia generuoti itin sudėtingus efektus ir kurti išskirtinius 3D vaizdus.

Abiejuose lustuose veikiantis neuroninis variklis „Neural Engine“ dabar yra 40 proc. spartesnis, todėl pagreitina mašininio mokymosi užduotis. Naujieji lustai suteikia dar nematyto profesionalaus lygio našumą nešiojamam kompiuteriui – galima skandžiai naudoti naujausias grafinio dizaino programas, montuoti ir redaguoti aukščiausios kokybės vaizdo įrašus ar žaisti intensyvios grafikos žaidimus.

Plačios prisijungimo galimybės

Tam, kad užtikrintų dar geresnį ryšį, naujasis „MacBook Pro“ palaiko „Wi-Fi 6E“, kuris yra iki 2 kartų spartesnis nei ankstesnės kartos pirmtakas. Atnaujintas „MacBook Pro“ išsiskiria ir pažangesne „HDMI“ jungtimi, kuri pirmą kartą palaiko 8K vaizdo raišką ir iki 60 Hz siekiantį vaizdo atsinaujinimo dažnį. Naujasis modelis taip pat turi 3 „Thunderbolt 4“ jungtis, „SDXC“ kortelių lizdą ir „MagSafe 3“ įkrovimą.

Kaip ir visuose „Apple“ įrenginiuose, daug dėmesio skiriama saugumui, siekiant apsaugoti visus asmeninius vartotojo duomenis. Failų šifravimas, sistemoje integruotos saugumo priemonės, saugus mokėjimas su „Apple Pay“, „Touch ID“ funkcija, skirta saugiam atrakinimui bei mokėjimams – tai tik keli būdai, kurie užtikrina, kad jūsų privati informacija būtų matoma tik jums.

Nepriekaištingam vaizdui ir garsui

Išskirtinai profesionalias „MacBook Pro“ savybes papildo „Liquid Retina XDR“ technologijos ekranas, kuris suteikia įspūdingus akcentus, neįtikėtinas detales ir ryškias bei tikroviškas spalvas. Naujų įrenginių ekranai turi profesionalius HDR spalvų korekcijos, fotografavimo, dizaino ir spausdinimo režimus.

Su aukščiausios klasės „Apple“ technologija „ProMotion“ viskas veikia itin sklandžiai ir sparčiai – jis automatiškai prisitaiko prie turinio judėjimo, o vaizdo atsinaujinimo dažnis siekia net iki 120 Hz.

Vaizdo skambučiuose ir konferencijose su „MacBook Pro“ atrodysite bei skambėsite nepriekaištingai – tai užtikrins 1080 pikselių „FaceTime HD“ kamera su plačia diafragma. Garso kokybe pasirūpina 6 garsiakalbių garso sistema bei studijinės kokybės mikrofonai.

Našiausias „Mac mini“ iki šiol

„Apple“ pristatė ir naująjį „Mac mini“ su „M2“ ir „M2 Pro“ lustais – naujos kartos įrenginys pasižymi ne tik didesniu našumu, bet ir geriausiu energijos vartojimo efektyvumu. „M2“ leidžia kurti įspūdingus pristatymus ir mėgautis įtraukiančiais žaidimais, o „M2 Pro“ be vargo susitvarko su sudėtingomis užduotimis, tokiomis kaip „8K ProRes“ vaizdo įrašų redagavimas.

„Mac mini“ su „M2“ turi 8 branduolių procesorių (CPU), taip pat 10 branduolių vaizdo plokštę (GPU), tad kasdienės užduotys, nuo programų paleidimo iki naršymo internete, bus atliekamos žaibiškai greitai. Iki 24 GB jungtinė atmintis ir 100 GB/sek. atminties pralaidumas leis net 50 proc. greičiau redaguoti vaizdus „Adobe Photoshop“ programoje.

Tuo tarpu pirmą kartą į „Mac mini“ integruotas profesionalaus lygio „M2 Pro“ iškelia jį į visai kitą lygį – lustas turi iki 12 branduolių procesorių (CPU) ir iki 19 branduolių vaizdo plokštę (GPU), dvigubai didesnį nei „M2“ atminties pralaidumą ir 32 GB jungtinę atmintį. Naujoji technologija pirmą kartą „Mac mini“ suteikia profesionalaus lygio našumą, kuris anksčiau buvo neįsivaizduojamas tokioje kompaktiškoje konstrukcijoje.

„Mac mini“ ir naujausias ryšio standartas

Naujieji įrenginiai išsiskiria ir pažangiomis jungtimis – „M2“ modelyje veikia iki 2 ekranų palaikymas ir 2 „Thunderbolt 4“ jungtys, o „M2 Pro“ modelis turi 4 „Thunderbolt 4“ jungtis, vienu metu gali palaikyti net iki 3 ekranų ir vieną 8K ekraną. Abiejuose modeliuose yra 2 „USB-A“ ir„Gigabit Ethernet“ jungtis bei patobulintas ausinių lizdas.

„Mac mini“ atkeliauja su sparčiąja „Flash“ saugykla – net iki 8 TB SSD vietos visoms nuotraukų ir vaizdo įrašų galerijoms, failams bei programoms – net 4 kartus daugiau talpos nei ankstesnės kartos įrenginyje. Patobulintuose modeliuose taip pat įdiegtas naujausias ryšio standartas – „Wi-Fi 6E“, užtikrinantis iki 2 kartų spartesnį pralaidumą. Su „Studio Display“ ir „Magic“ priedais „Mac mini“ užtikrina fenomenalią darbalaukio patirtį, pritaikomą bet kuriai darbo erdvei.

„macOS Ventura“ – dar geresnei patirčiai

Naujuose „MacBook Pro“ ir „Mac mini“ veikia viena pažangiausių pasaulyje kompiuterių operacinių sistemų „macOS Ventura“. Ji sukurta taip, kad būtų galima išnaudoti visas naujos kartos „Apple“ lustų galimybes – didžiulį našumą, neįtikėtiną baterijos veikimo laiką, geriausias saugos funkcijas ir didžiausią „Mac“ programų kolekciją.

„macOS Ventura“ suteikia galimybę programomis naudotis dar sparčiau – nuo „Microsoft 365“ ir „Adobe Creative Cloud“ iki „Zoom“. Čia veikia daugiau nei 15 tūkst. optimizuotų programų, papildinių ir galingų naujų „MacOS“ funkcijų, kaip „Stage Manager“, kuri automatiškai sutvarko programas ir langus, kad naudotojai galėtų susikoncentruoti į užduotį.

Patobulintos „Messages“ ir „Mail“ programos, o sparčiausia pasaulyje „Mac“ naršyklė „Safari“ atveria ateitį be slaptažodžių. Galingi atnaujinimai, kaip „Continuity Camera“, į bet kurį „Mac“ įdiegia vaizdo konferencijų funkcijas, įskaitant „Desk View“, „Center Stage“ ar „Studio Light“. Atnaujintuose įrenginiuose veikia ir „Handoff“ funkcija, kuri leidžia vartotojams pradėti „Facetime“ skambutį „iPhone“ arba „iPad“ ir sklandžiai jį perduoti į „Mac“ kompiuterį arba atvirkščiai.