Apdovanojimas – tęstinis įsipareigojimas

„Top Employer“ audito metu „Hegelmann Group“ įmonės surinko aukščiausius įvertinimus, sertifikatas suteiktas šešioms įmonėms – UAB „Hegelmann transporte, UAB „Hegelmann Logistics, UAB „Hegelmann Special Transporte, UAB „Hegelmann Autotransporte, UADBB „H Brokers“ ir UAB „HT Ferry Service.

 Tomas Jurgelevičius

„Hegelmann Group“ yra šeimos valdoma kompanija, kuri siekia tobulumo visose srityse: tiek darbo sąlygų, tiek teikti plataus spektro logistikos sprendimus, prisitaikant prie klientų ritmo. Tad jau praėjusiais metais gautas „Top Employer Lietuva“ įvertinimas stipriai nudžiugino visą komandą – jis reikšmingas ne tik pačiai įmonei, bet ir kiekvienam čia dirbančiam darbuotojui. Pripažinimas nėra vienkartinis įvertinimas – tai tęstinis įmonės įsipareigojimas ir toliau skiriant išskirtinį dėmesį darbuotojams, – sako UAB „Hegelmann transporte“ generalinis direktorius Tomas Jurgelevičius.

„Top Employer“ sertifikatas atpažįstamas visame pasaulyje. Žmogiškųjų išteklių vadovė Eglė Kadienė džiaugiasi, kad nuolatinės įmonės iniciatyvos darbuotojų sąlygų gerinimo temomis ir tai įrodantis prestižinis sertifikatas paskatina būsimus darbuotojus pasirinkimų gausoje prioritetu laikyti būtent mūsų grupės bendroves.

 Eglė Kadienė

Vertybės – įmonės pamatas

Pasak E. Kadienės, kasmet vykdomas darbuotojų įsitraukimo tyrimas, kuriuo vertinama, ar taikomos personalo valdymo praktikos bei suteikiamos papildomos naudos atitinka darbuotojų lūkesčius. Į apklausos rezultatus atsižvelgiama įgyvendinant organizacijos pokyčius. Darbuotojų įsitraukimas skatinamas per socialines iniciatyvas, komandinį darbą, asmeninių tikslų nustatymą, karjeros galimybes.

Vertybės – šeima, pagarba, tvarumas, progresas ir motyvacija – atskleidžiamos per įvairias veiklas, situacijas kiekvieną dieną. E. Kadienė dalijasi, kad visada stengiamasi skatinti darbuotojų vidinę motyvaciją, įsitraukimą ir reikalingu momentu suteikti pagalbą: „Pavyzdžiui, kai prasidėjo kariniai veiksmai, darbuotojams iš Ukrainos buvo suteikta galimybė susisiekti su psichologe, kuri kalbėjo ukrainiečių kalba, rinkome humanitarinę pagalbą, kurią pristatė mūsų vilkikai. Esame daugiakultūrė komanda ir nuolat stengiamės įtraukti darbuotojus į įvairias veiklas. Vien gruodžio mėnesį turėjome daugiau nei penkiolika įvairių iniciatyvų, skatinančių bendrystę, motyvaciją, kūrybiškumą. Kvietėme darbuotojus įsitraukti į socialines akcijas, rengėme kalėdinį iššūkį, kurio metu skatinome darbuotojus daryti gerus darbus, suteikiant pagalbą tiems, kuriems jos labiausiai reikia: senyviems žmonėms, gyvūnų prieglaudoms ir pan. Taip pat įmonėje įdiegta papildomų naudų sistema, dėl kurios darbuotojams galime pasiūlyti partnerių nuolaidas laisvalaikiui, sveikatai, tobulėjimui.

 image001

Įmonės vidinei kultūrai puoselėti pasitelkiami superherojai – H-mann ir H-Woman. Patrauklia vizualine ir tekstine informacija šie herojai padeda formuoti organizacijos kultūrą, žaismingai ir patraukliai perteikia vertybių komunikaciją, skatina komandiškumą, bendradarbiavimą, tarpusavio supratimą ir palaikymą bei gerumą ambasadorystei (angl. goodwill forwarder).

Darbuotojai – įmonės ambasadoriai

2023-ieji ypatingi „Hegelmann Group“ – bus minimas kompanijos 25-metis. T. Jurgelevičius dalijasi, kad prieš ketvirtį amžiaus trijų brolių idėja, turint du vilkikus, išaugo į tarptautinę, daugiakultūrę, išskirtinę įmonių grupę. Čia daugelis žmonių gali atrasti save, ypač vertinamos asmeninės savybės – organizuotumas, greitas sprendimų priėmimas, užsienio kalbų mokėjimas. „Hegelmann Group“ laukiami darbuotojai iš bet kurios srities, svarbu, kad būtų lankstūs ir tuomet bus visos galimybės kilti karjeros laiptais.

E. Kadienė pasakoja, kad pati prisijungė prie kompanijos daugiau nei prieš pusmetį pakeitusi darbo sritį iš farmacijos į logistiką: „Trylika metų dirbau vienoje sferoje ir ilgainiui panorau perteikti profesinėje veikloje sukauptas žinias, pasidalyti patirtimi bei įveikti naujus iššūkius, lemiančius profesinį ir asmeninį augimą. Tai paskatino mane ateiti į visiškai kitą sektorių. Prisijungusi prie bendrovės, buvau maloniai nustebinta aukštos įmonės vidinės kultūros, grįstos stipriomis vertybėmis – šeima, pagarba, tvarumu, progresu ir motyvacija. Kiek daug žmogiškųjų išteklių gerųjų praktikų yra integruota ir kaip atsakingai rūpinamasi darbuotojų tobulėjimu ir gerove.

Prieš aštuonerius metus prie „Hegelmann Group“ prisijungė Vytis Arlauskas, kuris padarė reikšmingą karjerą įmonės viduje: „Pradėjau dirbti projektų vadovu, nes ieškojau pokyčių, norėjau pakeisti finansų sferą, kurioje jau ilgai dirbau. Kartu su kolegomis ėmėmės Pabaltijo rinkos, kurioje tuo metu „Hegelmann Group“ dar nebuvo aktyvi. Tačiau jau po pirmojo ketvirčio šiek tiek sugrįžau prie finansų ir per kelerius metus, pelnęs akcininkų pasitikėjimą, tapau pirmuoju grupės finansų vadovu, atėjusiu iš išorės, – iki tol šia sritimi rūpindavosi patys akcininkai. Šiuo metu esu ne tik grupės finansų direktorius, tačiau ir vykdančiosios valdybos narys.

 Vytis Arlauskas

Be profesinės srities, V. Arlauskas kompanijai atstovauja įvairiose organizacijose, tokiose kaip Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Kauno finansininkų klubas, yra laukiamas pranešėjas konferencijose, bendradarbiauja su universitetais, prisideda prie stipendijų steigimo, rūpinasi jaunąja karta. Pasak V. Arlausko, jam patinka dirbti bendrovėje ir jai atstovauti, nes čia vyksta nuolatinė plėtra, suteikiama laisvė priimti sprendimus, yra didelis atvirumas naujovėms: „Mano nuomone, lojalumas išlieka vertybe ir daug darbuotojų, atradę mūsų bendrovę, čia dirba ilgus metus. Logistika – tai sritis, tinkanti žmonėms, ieškantiems nuolatinio veiksmo, iššūkių. Tai stabili verslo šaka, nes pervežimų reikės visada, čia visada įdomu ir netrūksta naujovių.“

Šiemet „Hegelmann Group“ akcentuojasi į ambasadorystę, tad minint „Top Employer“ apdovanojimą, skyrė dovaną darbuotojams – seminarą su gerai žinomu socialinių tinklų lektoriumi Karoliu Rimkumi, kurio metu darbuotojai gaus vertingų patarimų, kaip kryptingai vystyti komunikaciją ir atstovauti įmonei socialiniame tinkle „Linkedin“. Siekiama, kad kiekvienas darbuotojas būtų įmonės ambasadoriumi.

 image002

„Top Employers Institute“ sertifikatas

Pasaulyje pripažinti „Top Employers Institute“ sertifikatai įmonėms skiriami už išskirtinai geras darbo sąlygas. Instituto programa sertifikuoja organizacijas pagal dalyvavimą žmogiškųjų išteklių geriausios praktikos tyrime ir rezultatus. Ši apklausa apima šešias žmogiškųjų išteklių sritis, kurias sudaro 20 temų, įskaitant žmonių strategiją, darbo aplinką, talentų pritraukimą, mokymąsi, įvairovę, teisingumą ir įtrauktį, gerovę ir kt.

Daugiau nei prieš 30 metų įkurtas „Top Employers Institute“ jau sertifikavo 2 052 organizacijas 121 šalyje. Šie sertifikuoti geriausi darbdaviai teigiamai veikia daugiau nei 9,5 milijono darbuotojų gyvenimą visame pasaulyje.

„Hegelmann Group“ kviečia prisijungti prie komandos: https://www.hegelmann.com/lt/career/