Ant jūros kranto įsikūrusiuose Giruliuose 2023 metų pavasarį baigiama statyti „Skautų rezidencija“ – unikalia vieta išsiskiriantis kompleksas, kuriame lengva kurti ir pildyti troškimus visais metų laikais. Kylančia Lietuvos žvaigžde tituluojamiems apartamentams visą sausio mėnesį taikoma speciali kaina, o apžiūrėti ir išsirinkti savo svajonių namus galima jau dabar.

„Skautų rezidencija“ Giruliuose
„Skautų rezidencija“ Giruliuose

Per pastaruosius 300 metų lietuviai dar niekada negyveno taip gerai, kaip dabar, pastebi ilgametę statybų patirtį turinčios bendrovės „Altas“ direktorius Tomas Šumskas. Nors lietuvių planus investuoti į būstą trumpam pristabdė aštri geopolitinė situacija, žmonės greitai suprato, kad mūsų šalyje saugu, o įsigyti unikalų būstą išskirtinėje vietoje ateityje gali būti ir per vėlu.

„NT rinka beveik kasmet pažeria „perliukų“, tačiau jų kiekis būna labai ribotas. Pirmiausia, dėl išskirtinės vietos, kuri dažnai tampa svarbiausiu kriterijumi renkantis antrąjį, poilsiui ar nuomai skirtą, būstą. Lokacija svarbi ir pagrindinio būsto ieškantiems žmonėms, nes jie vis labiau įvertina tai, kad namuose ir kieme visgi praleidžia daugiausiai laiko. Kodėl to laiko nepraleisti gyvenant praktiškai paplūdimyje, kopų bei pušynų apsuptyje?“ – svarsto T. Šumskas, kurio vadovaujama bendrovė vysto išskirtinį, šiuo metu vienintelį taip arti Baltijos jūros esantį privatų „Skautų rezidencijos“ kompleksą.

Vieta, vieta, vieta

„Skautų rezidencija“ iš visų pusių supama ilgą istoriją menančių pušynų, juosiama vos už 100 metrų esančio paplūdimio, o nuo vėjuotų dienų ir audrų būsimus gyventojus saugos pajūrio kopos.

„Skautų rezidencija“ Giruliuose
„Skautų rezidencija“ Giruliuose

Svarbiausia taisykle investuojant į nekilnojamąjį turtą T. Šumskas įvardija „3V: vieta, vieta, vieta“. Jis džiaugiasi, kad Giruliai – bene sparčiausiai kylanti Lietuvos žvaigždė su nuostabia gamta ir sparčiai tobulėjančia infrastruktūra: miestelis jau dabar laikomas kaitavimo meka, iš čia ranka pasiekiama Olando kepurė ir Klaipėdos senamiestis.

Giruliai taip pat apsupti išskirtinių gamtos perlų: ant ekologiniame, pažintiniame „Litorinos“ take esančio panoraminio šlaito atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai. Be to, per Girulius driekiasi žiedinės Karklės pasivaikščiojimo trasos, o bene patraukliausią pajūrio miestelį su Palanga ir Nida jungia naujai išasfaltuoti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Būsto Lietuvos pajūryje privalumai

T. Šumskas atkreipia dėmesį, kad nors vis dar populiaru namų poilsiui dairytis kituose Lietuvos pajūrio ar net Viduržemio jūros regionuose, kartais lietuviai klaidingai lygina brangiausius Lietuvos būstus su pigiausiais Ispanijos.

„Skautų rezidencija“ Giruliuose
„Skautų rezidencija“ Giruliuose

Norint įsigyti kokybiškai įrengtus namus su išskirtine lokacija, analogiški būstai Ispanijoje kainuoja kur kas daugiau. Be to, dėl kitokio klimato skiriasi ir statybų kaštai, ir biurokratiniai procesai. Ispanijoje įsigytam turtui taikomas papildomas, kartais net 15 procentų būsto vertės siekiantis mokestis. Kartu, būstui prižiūrėti pravartu samdyti žmones, nes šioje šalyje itin aktuali benamių (skvoterių) problema, o užėmę svetimus, net ir laikinai negyvenamus namus, jie dažnai įgyja daugiau teisių už teisėtus savininkus.

Vienais didžiausių privalumų įsigyjant turtą Lietuvos pajūryje T. Šumskas įvardija greitą pasiekiamumą ir puikų orą vasarą, o lyginant Girulius su kitais Lietuvos pajūrio regionais, jis įžvelgia dar daugiau pranašumų.

„Ką žiemą su šeima galima veikti, pavyzdžiui, Neringoje ir ką – Klaipėdoje, yra du skirtingi dalykai. „Skautų rezidencijoje“ bus ką veikti ir žiemą – Giruliuose artimiausiu metu iškils didžiulis, ištisus metus veikiantis SPA kompleksas, o jeigu norisi dar daugiau veiksmo, prie pat – Klaipėdos senamiestis“, gera miesto infrastruktūra sportui ir vaikų ugdymui – dėsto bendrovės direktorius.

Ne tik investicija į gyvenimo kokybę

NT visais laikais ir bet kokių įvykių kontekste vertinamas kaip viena saugiausių investicijų, o T. Šumskas skaičiuoja, kad, žvelgiant į Lietuvos NT kainų raidą istoriškai, ilguoju periodu nekilnojamas turtas mūsų šalyje pabrango ne procentais, o kartais.

„Įsigyti NT visada yra palankus metas, ypatingai, jeigu gerai supranti, kokį turtą perki ir turi tam pakankamai savų lėšų“, – sako jis.

„Skautų rezidencija“ Giruliuose
„Skautų rezidencija“ Giruliuose

Tiek nuolatiniam gyvenimui, tiek poilsiui, tiek investicijai tinkami „Skautų rezidencijos“ apartamentai įsikūrę uždaroje, saugomoje ir ištisus metus pilnai prižiūrimoje teritorijoje su parkavimo vietomis automobiliams, lauko terasomis, žaidimų aikštelėmis prie jūros ir kiekvienam apartamentui priskiriama sklypo dalimi.

Šalia apartamentų esančiame paplūdimyje įrengtos trys tinklinio aikštelės ir parūpintas visas sportui reikalingas inventorius. Prie pat – kavinės ir visaverčiam gyvenimui reikalinga infrastruktūra, o vos už 300 metrų įsikūręs vaikų darželis.

0,24 ha plote, suprojektuotuose atskiruose, erdviuose apartamentuose ramybę atras ir jėgas atgaus tiek nuo miesto šurmulio pavargę ir privatumo išsiilgę karjeristai, tiek aktyvaus laisvalaikio entuziastai, tiek ištisus metus gryną orą, jūrą ir smėlį vertinančios šeimos, norinčios savo vaikams suteikti visa, ką geriausio dovanoja gamta.

„Skautų rezidencija“ Giruliuose

Besidairantiems vertingos investicijos ir norintiems kurti svajonių gyvenimą pušynų apsuptyje, visą sausio mėnesį „Skautų rezidencijos“ apartamentams taikomi išskirtiniai pasiūlymai.

Daugiau informacijos apie vystomą objektą rasite www.skauturezidencija.lt