„BOKA“ asortimente – tik švieži, iš natūralių ingredientų gaminami kepiniai

„Ogmios mieste“ įsikūrusi „BOKA“ kepykla yra pirmasis, labai ilgai nešiotas galvoje ir širdyje, kruopščiai apgalvotas ir išieškotas mūsų projektas.“ – paklaustas kaip kilo idėja atidaryti kepyklą pasakojimą pradeda Martynas.

„Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, žmonės vis atsakingiau renkasi tai, ką valgo ir vis labiau vertina natūralų, kokybišką maistą. Na, o duona ir įvairūs kiti kepiniai – kasdieniai mūsų gyvenimo palydovai. Palydovai, kurie deja, bet ganėtinai dažnai stokoja tiek natūralumo tiek kokybės.“ – tęsia jis ir priduria: „Jei šviežios, tik iš natūralių produktų pagamintos duonos, kurios sudėtyje nėra jokių nereikalingų priedų bei skonio stipriklių pasigendame mes, vadinasi pasigenda ir daugiau žmonių. Tad kodėl neužpildžius šios nišos ir natūralių, gardžių kepinių poreikio nepatenkinus mums patiems?“.

Pasak Martyno, būtent nuo šio klausimo ir prasidėjo tolesnis idėjos vystymas.

„Begvildendami kepyklos idėją, labai norėjome profesionalaus ir netipiško mūsų kraštui požiūrio. Subūrėme patyrusią komandą ir labai atsakingai kūrėme originalias, natūralias receptūras būsimos kepyklos gaminiams. Šio proceso metu, susipažinome su prancūzu Landry Hatlas, kuris kartu su bendraminčiais turi net keletą didelio populiarumo susilaukusių kepyklų Paryžiuje. Pasikvietėme jį į Lietuvą pasidalinti savo patirtimi ir apmokyti ir taip patyrusius mūsų komandos narius bei sukurti unikalias, lietuvių skonio receptorius paperkančias kepinių receptūras. Manome, kad su šia užduotimi jis susitvarkė puikiai! Būtinai užsukite tuo įsitikinti ir jūs!“ – apsilankyti „Ogmios mieste“ įsikūrusioje kepykloje kviečia Martynas.

„Ogmios mieste“ įsikūrusi „BOKA“ – kepykla, stebina atviromis gamybinėmis patalpomis

„Puikiai supratome, kad jei siekiame tapti patrauklia ir populiaria kepykla, vien tik šviežių ir kokybiškų gaminių, kad ir kokie jie gardūs bebūtų – nepakaks. Savo klientams norime parodyti, kad esame atviri ir praktikuojame tai, apie ką kalbame.“ – degančiomis akimis pasakoja Martynas.
Pasak jo, didelė dalis kepyklų, kruopščiai slepia savo receptūras bei gamybos procesus, ir gamybines patalpas įrenginėja atskirose, klientų akims neprieinamose patalpose. „Tačiau mūsų vizija – visai kitokia.“ – sako jis.

Ir išties, užėjus į „Ogmios mieste“ įsikūrusią „BOKA“ kepyklą pasitinka ganėtinai neįprastas vaizdas. Be galo jaukią ir stilingą kepyklos prekybinę salę nuo gamybinių kepyklos patalpų skiria stiklinė pertvara. Taigi visi kepykloje vykstantys procesai – kaip ant delno. Klientas gali matyti ne tik gamybinių patalpų tvarką ar gamybos procesą, bet ir žmones, kurių rankomis buvo pagaminta jų perkama duona. Neslėpsime, toks betarpiškumas, tikrai unikalus ir nepaprastai malonus reiškinys.

„BOKA siekia kurti bendruomenę. Bendruomenę, kurią vienija meilė šviežiems, kokybiškiems kepiniams. Bendruomenę, kurios nariai turi tradiciją kiekvieną dieną užsukti šviežių, dar šiltų kepinių. Pastaraisiais, kartu su gardžios kavos puodeliu, jie galėtų pasimėgauti vietoje, arba parnešti namo tuoj tuoj iš patalų kilsiančiai šeimai.“ – savo siekiu ir kepyklos idėja dalinasi Martynas. „Štai kodėl nusprendėme būti tokie atviri. Juk bendruomenės nariai turi vieni kitus pažinoti. Manau, kad bent iš matymo pažinoti žmogų, kurio rankomis pagamintą duoną kasdien valgai, tikrai geras, jaukus jausmas.“

„BOKA“ kepykla – nuostabus specializuotų „Ogmios miesto“ maisto produktų parduotuvėlių papildymas

Paklaustas, ar sunku buvo pirmajam „BOKA“ kepyklos taškui pasirinkti vietą, kepyklos vadovas nusišypso: „Kai išsigryninome ko tikimės iš būsimos kepyklos lokacijos, sunku nebebuvo.“
O pasiteiravus kokius kriterijus ji turėjo atitikti, Martynas paaiškina: „Na, visų pirma norėjome, kad netoliese būtų daug gyvenamųjų namų ir turėtume tankiai apgyvendiną kaimynystę. Juk šiaip ar taip siekiame, jog savo gaminiais galėtume palepinti kuo daugiau žmonių. Tad mūsų dėmesį iš karto ir patraukė „Ogmios miestas“. Infrastruktūra čia puikiai išvystyta, vieta patogi tiek atvykti apsipirkti, tiek joje dirbti“.

„Be to, manome, jog „BOKA“ puikiai papildys čia jau įsikūrusių, specializuotų kokybiško maisto parduotuvėlių gretas.“ – priduria jis.

Tad nuo šiol, „Ogmios miesto“ klientai, jau pamėgę specializuotas žuvies, mėsos ar daržovių parduotuvėles, turės galimybę čia užsukę įsigyti ir gardžios, rankomis pagamintos, natūralios duonos ar kitų šviežutėlaičių kepinių.