Jei nekreiptume dėmesio į šiuos iššūkius, Pilaitę, į kurią iš sostinės centro persikėlė dar 1992-aisiais, Audronė vadina idealia vieta gyventi. Iš visų pusių supantys unikalūs, parko vardo verti miškai bei poilsiautojus iš viso miesto vasaromis sutraukiantys ežerai čia dera su išvystyta infrastruktūra ir galimybe centrą pasiekti per 10 minučių.

„Vis vaikščiodavau po rajoną ir ieškodavau, kur galėtume gyventi iš tikrųjų patogiai. Kol vieną dieną dukra papasakojo apie „Vyšnias“ – naują gyvenvietę visai šalia Pilaitės centro, kuriamą parko apsuptyje.

Pamilau „Vyšnias“ iš pirmo žvilgsnio – sutartį dėl savo buto su vaizdu į parką pasirašiau per vieną dieną. Man tai – idealus sprendimas: maža bendruomenė, vos kelių aukštų pastatai, visiška ramybė, patogus susisiekimas ir, žinoma, svarbiausia – požeminės stovėjimo aikštelės bei liftai“, – įspūdžiais apie naujuosius būsimus namus dalinasi Audronė.

Butus naujai atrastoje gyvenvietėje vienu ypu įsigijo trise: ne tik Audronė, bet ir jos kaimynė bei kolegė.

Gyvenvietė „Vyšnios“

Kaimas virto miestu mieste

„Kai čia atsikraustėme prieš tris dešimtmečius, Pilaitė buvo kaimas: visi vieni kitus pažinojome, sveikindavomės susitikę gatvėje. Šiandien tai – miestas mieste, pilnas gyvybės ir įvairių žmonių.

Labai gerai suprantu, kodėl Pilaitė tapo geidžiamiausiu rajonu. Dėl gamtos. Čia vos išėjus pro duris – miškai, pasivaikščiojimo takai, savaitgaliais nueiname ir po 15 kilometrų. Be to, turime du ežerus, kurių paplūdimiai vilioja žmones iš viso miesto“, – sako ilgametė rajono gyventoja.

Pasak Audronės, Pilaitei išaugus, čia atsirado daug patogios infrastruktūros – nuo mokyklų ir stadionų iki prekybos centrų, puikiai išspręsti ir susisiekimo su centru klausimai: patogus viešasis transportas, nutiesti dviračių takai.

„Tik dėl tankumo atsirado natūralūs iššūkiai: nėra kur palikti automobilio, triukšmas. Todėl „Vyšnios“ ir yra patraukliausias sprendimas šiuo metu: ir patogioje rajono vietoje ir tuo pat metu – ramybėje, parke, medžiais atskirtos nuo kaimynų“, – įsitikinusi būsimoji naujakurė.

„Vyšnios“ tikrai netruko sulaukti dėmesio: vos paskelbus projekto pardavimų pradžią, per pirmąjį mėnesį rezervuota apie 50 butų.

„Vyšnių“ gyvenvietėje kuriami 3-4 aukštų daugiabučiai A++ klasės namai su terasomis, iš išorės juos sups 3 hektarus nusidriekęs parkas, o vidiniuose kiemuose žydės vyšnių sodas. Pirmasis projekto etapas šiuo metu – jau baigiamas statyti.

„Noras patogiai gyventi mieste ir tuo pat metu jaustis apsuptam gamtos yra turbūt pagrindinis ir dažniausiai naujakurių išsakomas pageidavimas. Daugybėje miesto dalių jį išpildyti – tiesiog neįmanoma, bet sklypas, kuriame auga „Vyšnios“, mums padovanojo unikalią galimybę. Jame esantis parkas natūraliai supa sparčiai statomus namus ir sukuria tikrą gamtos oazę, nusukus vos porą šimtų metrų nuo tiesiogiai su miesto centru jungiančio Pilaitės prospekto“, – teigia „Vyšnių“ gyvenvietę kuriančios NT plėtros bendrovių grupės „Omberg group“ Pardavimų ir klientų patirčių vadovė Edita Gudauskienė.

Gyvenvietė „Vyšnios“

Vyšnių sodas primins vaikystę

Vyšnių sode gyventi tikriausiai norėtų daugelis, tačiau Audronei jis turės ypatingą reikšmę. Iš Joniškio rajono kilusi ir netoli Žagarės augusi moteris sako, kad vyšnios – tai visa jos vaikystė.

Pasak jos, pernelyg daug žmonių bijo pokyčių ir nesistengia dėl patogesnio gyvenimo. Moteris pasakoja pažįstanti žmonių, kurie vieni gyvena dideliuose, kelių kambarių butuose – tiesiog iš įpročio.

„Vyšnios“ – puiki galimybė susikurti būtent tokius namus, kokių reikia.

„Kam to perteklinio ploto tiek reikia. Nebent tam, kad visada turėtum ką tvarkyti. O „Vyšniose“ dar ir kvadratūra labai gera, lanksčiai suplanuota pagal poreikius. Apžiūrinėjant tą projektą tampa akivaizdu, kad viskas čia sukurta galvojant apie žmogų. Apie komfortą. Gyvensiu bute, bet jausiuosi lyg nuosavame name gyvenčiau, tik be laiptų ir kitų kotedžo rūpesčių.

O ir taupumas svarbu. „Vyšniose“ – A++ klasė, todėl sąskaitos bus nepalyginamai mažesnės, nei dabar“, – svarsto Pilaitės gyventoja. Moteris neslepia nekantraujanti pradėti įsirenginėti naujuosius namus bei persikelti gyventi su vaizdu į parką.

„Vyšnių“ gyvenvietę sudarys keturi etapai, šiuo metu baigiamas statyti pirmasis projekto etapas bei neužilgo prasidės antrojo etapo statybos.

„Vyšnios“ – tai A++ energinės klasės mažaaukščiai daugiabučiai, apsupti parko, kurių pirmuose aukštuose bus įrengtos terasos, o 2-4 – išskirtinai erdvūs balkonai. „Vyšniose“ suplanuotas antžeminis ir požeminis parkingas, visuose butuose bus įrengtas grindinis šildymas, o visose laiptinėse - liftai. Gyvenvietės vidiniuose kiemuose bus įrengtos žaidimų ir laisvalaikio erdvės, sodinamas vyšnių sodas.