„Šiais laikais žmonės nebesistebi orkaite, galinčia veikti keliais skirtingais režimais ar galimybe skalbti ir džiovinti drabužius naudojant tik vieną prietaisą. Todėl rinkoje galima rasti tokių buitinės technikos prietaisų, kurie vienu metu geba atlikti kelias funkcijas ar pasitelkus dirbtinį intelektą didelę dalį darbų atlieka už jus. Tokie prietaisai labai patogūs ir dėl to, kad palengvina buitį, ir todėl, kad padeda sutaupyti, mat nereikia pirkti skirtingų prietaisų kiekvienam darbui atlikti“, – tvirtina buitinės technikos specialistas.

Išmani buitinė technika jūsų namuose

Dirbtinis intelektas jau seniai nebeskamba kaip tolima ateitis. Šio išradimo teikiamomis funkcijomis žmonės naudojasi kasdien. Ne paslaptis, kad jis pasitelkiamas ir gaminant buitinę techniką. Anot eksperto, tokia technika su dirbtiniu intelektu tampa dar geresne pagalbininke kasdieniniuose namų ruošos darbuose.

„Rinkoje galima rasti įvairių prietaisų, kurie palengvina maisto gaminimą, tačiau šiuolaikinės orkaitės dėl funkcijų įvairovės gali atstoti daug skirtingų įrenginių. Pavyzdžiui, rinkoje yra siūlomos orkaitės su dirbtiniu intelektu, kuris atpažįsta ruošiamus ingredientus, ir pagal juos optimizuoja nustatymus – parenka tinkamą temperatūrą, kepimo laiką bei funkciją. Naudojantis tokiu prietaisu profesionalų patiekalą pagaminti gebės net ir virtuvės naujokas“, – pasakoja V. P. Jurgaitis.

 Samsung Bespoke AI™“ skalbyklė ir džiovyklė

Iš esančios pasiūlos galima rinktis ir orkaites, kurios turi įmontuotą vidinę kamerą, ir tokiu būdu stebėti gaminamą patiekalą savo telefone sėdint ant sofos ar net nebūnant namuose. Puikus tokią funkciją turinčio prietaiso pavyzdys galėtų būti „Samsung BESPOKE“ linijos orkaitės, sako ekspertas ir priduria, kad naudojant „SmartThings“ programėlę telefone galima ne tik stebėti patiekalo kepimo procesą, bet ir iš nufilmuotos medžiagos sukurti filmuką, kuriuo galėsite dalintis socialiniuose tinkluose ar nusiųsti artimiesiems, ketinantiems atkartoti jūsų receptą.

Dirbtinio intelekto panaudojimas tikrai neapsiriboja ties maisto gaminimu, šis išradimas gali padėti ir rūpinantis skalbiniais. Anot V. P. Jurgaičio, drabužių džiovyklių dirbtinis intelektas geba stebėti skalbinių drėgmę ir tokiu būdu reguliuoti džiovinimo laiką, todėl drabužiai išdžiovinami ne tik greitai, bet ir sunaudojant minimalų energijos kiekį.

Prietaisai atlieka ne vieną funkciją

Pasak eksperto, šiuolaikinė buitinė technika pasižymi ne tik gebėjimu atlikti vieną darbą, bet ir funkcionalumu. Dauguma pirkėjų, rinkdamiesi gaminį, vis dažniau atsižvelgia, kad prietaisu būtų paprasta naudotis ir jis efektyviai atliktų pagrindines funkcijas, taip paversdamas namų ruošos procesą kiek įmanomą malonesniu.

„Šiuolaikinės skalbimo mašinos ne tik padeda užtikrinti skalbinių švarą, bet ir sumažinti energijos išteklius, o tokiu būdu ir sutaupyti. Pavyzdžiui, mes pirkėjams siūlome „Samsung BESPOKE“ linijos skalbyklę, kurioje įdiegta „Ecobubble“ funkcija leidžia prietaisui drabužius išskalbti net itin žemoje temperatūroje, taip sumažindama energijos sąnaudas, o dirbtinis intelektas sumaniai apskaičiuoja ir naudoja tik reikiamą vandens ir skalbiklio kiekį. Negana to, jis pagal svorį ir minkštumą gali atpažinti ir pačius audinius. Stebėdamas, kiek jie yra išpurvinti, dirbtinis intelektas optimizuoja vandens ir skalbiklio kiekį bei mirkymo, skalavimo ir gręžimo laiką. O kad nepasiklystumėte tarp gausybės funkcijų, skalbyklė gali iškelti jūsų dažniausiai naudojamus ciklus į jų sąrašo viršų bei į išmaniąją programėlę atsisiųsti patarimų“, – aiškina „Samsung“ buitinės technikos ekspertas.

 Dirbtinis intelektas išmaniose orkaitėse

Lyg to būtų maža, kai kurie namų ruošai skirti prietaisai yra ištobulinti tiek, kad nebereikia sukti galvos net apie jų pačių priežiūrą. Kaip teigia ekspertas, rinkoje galima rasti prekių kaip dulkių siurbliai-robotai, kurie patys išmeta savo susiurbtas šiukšles. Tai ir palengvina darbą, ir užtikrina švaresnę namų aplinką.

„Naujausi dulkių siurbliai-robotai turi ne tik galingus variklius ar kameras, bet gali patys pasirūpinti tuo vieninteliu likusiu nemaloniu darbu – šiukšlių talpyklos ištuštinimu. Tokiu būdu užtikrinamas dar efektyvesnis ir higieniškesnis valymas, po kurio nereikės kvėpuoti dulkėmis ar dulkių erkutėmis. Negana to, dabar technologijos ištobulintos tiek, kad siurbliai į pagalbą pasitelkdami dirbtinį intelektą atpažįsta kliūtis ir jas labai lengvai apeina, tad nebereikia jaudintis dėl nudaužytų spintelių ar kitų baldų“, – tvirtina ekspertas.

Ne tik išmanus buitinės technikos prietaisas, bet ir interjero detalė

Pasitaiko, kad kai kurie buitinės technikos prietaisai būna masyvūs ir grubūs, užima daug vietos ir dažnai netinka prie esamo interjero dizaino. Anot eksperto, gamintojai pagalvojo ir apie tai – sukūrė išmanius, funkcionalius, tačiau stilingus buitinės technikos prietaisus, kurių dizainą gali pasirinkti kiekvienas ir pritaikyti prie namuose vyraujančios stilistikos ar spalvų gamos.

 Išskirtinio dizaino „Samsung Bespoke“ šaldytuvas

„Tiems, kuriems namų stilius toks pat svarbus kaip ir funkcionalumas, verta investuoti į buitinę techniką, kurios dizainas yra universalus ir stilingas. Pavyzdžiui „Samsung“ siūlo „BESPOKE“ linijos šaldytuvus, kurių dėl išmanios technologijos nereikia atšildyti ir atitirpinti – „No Frost“ funkcionalumas pašalina drėgmę iš šaldiklio, todėl jame nesikaupia ledas. Taip pat šios linijos buitiniai prietaisai ne tik pasižymi funkcijomis, kurios atliekamos dirbtinio intelekto, bet juos galima personalizuoti, išsirinkti tinkančias spalvas ir pritaikyti prie interjero“, – patarimais dalinasi V. P. Jurgaitis.