Prioritetasatskleisti ir sugrąžinti natūralų grožį

„Anksčiau pacientai norėjo „paslėpti“ raukšles, pasididinti ar putlinti lūpas, išryškinti skruostus, o dabar – išsaugoti individualius bruožus. Dėl šios priežasties šiuolaikiniai žmonės rūpinasi odos sveikata ir iš šios perspektyvos žiūri į grožį: jie didelį dėmesį skiria odos būklės puoselėjimui, jos drėgmės atstatymui, bėrimų, išsiplėtusių kapiliarų ar porų gydymui. O prioritetą teikia procedūroms, leidžiančioms atskleisti ar sugrąžinti natūralų grožį ir pasižyminčiomis trumpu poprocedūriniu laikotarpiu, kurio metu gijimas būtų beveik nepastebimas“, – pasakoja G. Kazbaraitė.

Į veido odos sveikatą orientuotos „Estetus“ klinikos gydytoja tęsia, kad pasikeitė ir makiažo tendencijos – anksčiau moterys norėjo ryškesnių antakių ir akių, daugiau odos maskuodavo pudra, o šiandien renkasi lengvai dengiančius maskuoklius ir vos paryškintus antakius. Kitaip tariant, jos renkasi natūralumą ir galimybę atsikėlus kiekvieną rytą mažiau laiko skirti odos priežiūrai, bet tuo pačiu džiaugtis jos sveikata ir grožiu.

Kombinuotos procedūros ir trumpas gijimas

Šie pasikeitę žmonių lūkesčiai ir poreikiai, anot G. Kazbaraitės, paskatino ir odos grožį bei sveikatą puoselėjančių procedūrų tobulėjimą, todėl šiuo metu jų poprocedūrinis laikotarpis gerokai trumpesnis nei buvo prieš dešimtmetį, o galimybės gerokai platesnės – suteikiamas odos būklės gerinimo, atnaujinimo, skaistinimo ar stangrinimo efektas.

Pavyzdžiui, KORUST gamintojai bendradarbiaudami su Pietų Korėjos universitetu sukūrė naujausią ir inovatyvią HIFU technologiją – HIFU UTIMS. Tai pažangi, sertifikuota, naujos kartos neinvazinė ultragarso procedūra, skirta veiksmingam veido bei kūno odos atjauninimui, stangrinimui, patempimui, kontūravimui ir apimčių mažinimui. Tai odos ,,liftingas” be operacijos.

„Ultragarso energija neveikia odos paviršiaus. Taikant šį gydymą, aukšto intensyvumo fokusuotas ultragarso energijos becentris impulsas tiksliai yra siunčiamas į giliausius odos sluoksnius, kuriuose paskirto šiluminę energiją. Taip yra stimuliuojama kolageno ir elastino skaidulų gamyba, suaktyvinami atsinaujinimo procesai, grąžinamas veido ir kūno odos elastingumas, stangrumas, tvirtumas, mažėja odos glebimas. Atliekant procedūrą veido, kūno zonose naudojami skirtingi, unikalūs HIFU UTIMS antgaliai“, – teigia gydytoja dermatovenerologė ir priduria, kad iš karto po procedūros galima pastebėti pirmuosius rezultatus. Kadangi HIFU technologija dirba neinvaziniu metodu, procedūros poveikis laikui bėgant palaipsniui stiprėja dar 3-6 mėnesius, o rezultatas išlieka mažiausiai dvejus metus.

„Tai – ne vienintelės dermatologijos naujovės: šiandien turime daugiau laisvės kombinuoti skirtingas procedūras tarpusavyje ir gauti įvairialypius rezultatus. Jeigu tai leidžia situacija, tai taupydami paciento laiką, vieno vizito metu atliekame keletą tarpusavyje derinamų procedūrų. Pavyzdžiui, „Secret RF“ procedūra derinama su PRP plazmoliftingu. Tai taip pat leidžia keletą poprocedūrinių laikotarpių sutalpinti į vieną“, – tvirtina gydytoja dermatovenerologė.

Anot „Estetus“ klinikos gydytojos dermatovenerologės G. Kazbaraitės „Secret RF“ procedūros poveikis suteikia įspūdingus rezultatus stimuliuojant giluminę odos regeneraciją bei šalinant nepageidaujamus odos trūkumus – raukšles, odos porėtumą, hiperpigmentaciją, randus nuo spuogų, strijas, nechirurginiu būdu leidžia patempti, remodeliuoti ir kontūruoti veido ovalą. Visa tai – be jokio sunkaus ar ilgo poprocedūrinio laikotarpio, drauge su šia procedūra derinant PRP plazmoliftingą arba trombocitais praturtintą plazmą be chirurginės intervencijos ir cheminių preparatų, atjauninama oda, kuri tik dar labiau sustiprina „Secret RF“ procedūros efektą. PRP procedūra aktyviai naudojama įvairioms odos problemoms spręsti, taip pat plaukų slinkimui gydyti.

Lietuva – viena tarptautinio konteksto lyderių

Pasak G. Kazbaraitės, lietuviai vis dar yra linkę nuvertinti mūsų šalyje teikiamas estetinės medicinos paslaugas ir galvoja, kad naujausios technologijos prieinamos tik užsienyje, tačiau tai netiesa.

„Per metus aplankau iki 5 pasaulinių dermatologų kongresų ir galiu drąsiai pasakyti, kad absoliučiai viską, ką geriausio gali pasiūlyti JAV ar bet kurios Europos valstybės estetinės medicina, pacientams prieinama ir Lietuvoje – naudojami tie patys preparatai, įranga, metodai ir technikos. Be to, mūsų gydytojai, kaip ir kolegos užsienyje, nuolatos tobulina kompetencijas įvairių stažuočių ar konferencijų metu, todėl yra sukaupę didelę profesinę patirtį ir puikiai išmano savo darbą“, – aiškina „Estetus“ klinikos gydytoja.

Vienas geriausių pavyzdžių, kad Lietuvoje pacientams prieinamos pasaulinio lygio naujovės – visai neseniai į „Estetus“ kliniką Kauną pristatytas vienintelis Baltijos šalyse naujos kartos frakcinis dviejų bangų CO2 lazeris, su kuriuo atlikdami stipriausią grožio sektoriuje odos atnaujinimo procedūrą, dirba daugelis pirmaujančių Europos bei kitų pasaulio šalių specialistų.

„Šis lazeris sukūrė reikšmingą proveržį lazerinio odos būklės gerinimo srityje – jis pasižymi pažangiausiomis technologijomis, kurių neturi kiti tokio tipo lazeriai. Vienos, apie pusvalandį trunkančios procedūros metu šis lazeris leidžia „nubraukti“ keletą metų, sumažinti gilias ir išlyginti mažesnes raukšles, taip pat pigmentines dėmes bei sutraukti poras. Kelios procedūros šiuo lazeriu gydo trauminius, operacinius randus, lygina ar mažina po aknės atsiradusius randus arba leidžia šalinti ksanteliazmas ir kitus odos darinius nepaliekant randų“, – vardija lazerio privalumus G. Kazbaraitė.

Pasakodama apie šį lazerį, „Estetus“ gydytoja akcentuoja ir dar vieną jo išskirtinumą – veikimo principą, kuris lemia tai, jog tik gilesniuose odos sluoksniuose keli itin trumpi, vienas po kito sekantys ir tolygiai veikiantys impulsai suformuoja nedidelius „šulinėlius“. Tarp šių impulsų poveikio oda spėja atvėsti, todėl mažėja ir nereikalingas aplinkinių audinių pažeidimas, o kartu ir iki minimalaus greitėja poprocedūrinis laikotarpis.

Procedūros, kurias renkasi dažnas

Paklausta, be ko šiuolaikinis žmogus neįsivaizduoja savo odos sveikatos ir grožio puoselėjimo, G. Kazbaraitė išskiria 3 procedūrų grupes, kurios sulaukia daugiausiai pacientų dėmesio.

„Vienos populiariausių – prevenciniam odos būklės ir išvaizdos gerinimui, jos drėkinimui, senėjimo stabdymui bei estetinių trūkumų šalinimui skirtos injekcinės procedūros – gintaro rūgšties užpildai, vitaminų kokteiliai, mezoterapija, trombocitais praturtinta plazma ar biorevitalizacija. Nemažiau paklausios ir botulino toksino injekcijos, kurios leidžia ne tik atjauninti odą, lyginti veido ir kaklo srityje esančias raukšles, bet ir užkirsti kelią jų atsiradimui“, – teigia „Estetus“ klinikos gydytoja dermatovenerologė.

G. Kazbaraitė tęsia, jog itin paklausios tarp pacientų yra ir aparatinės procedūros, kurios leidžia išvengti priešlaikinio senėjimo, efektyviai pašalinti išsiplėtusius kapiliarus ar paviršiniame ir gilesniuose odos sluoksniuose esantį pigmentą, pagerinti veido odos išvaizdą bei suvienodinti jos spalvą.

„Galima išskirti ir visas šias procedūras vienijantį privalumą – jos leidžia džiaugtis gražesne išvaizda prie veidrodžio praleidžiant mažiau laiko nei įprastai. Tai lemia geresnę gyvenimo kokybę, komfortą jaučiantis puikiai dėl to, kaip atrodoma, augančią savivertę ir pasitikėjimą savo jėgomis“, – teigia „Estetus“ klinikos gydytoja dermatovenerologė.

Prevencija: ką gali padaryti kiekvienas dėl savęs?

G. Kazbaraitės akcentuoja, kad kiekvienas, norėdamas džiaugtis sveika ir gražia oda kuo ilgiau, turėtų pradėti nuo savęs, pavyzdžiui, valdyti patiriamas neigiamas emocijas, nes jų metu organizme išsiskiria hormonas kortizolis, kuris skatina riebalinės liaukos aktyvumą ir sukelia oksidacinę ląstelių žalą. Taip pat reikėtų užtikrinti kokybišką miegą, sveiką ir subalansuotą mitybą, pakankamą kiekį vandens, reguliarų sportą.