Išgelbėjo konsultacija

Grupės „69 danguje" atlikėja Ingrida Martinkėnaitė Kalėdoms praktiškai pasiruošė. Moteris pasakojo, kad kai kurios dovanos jau guli po eglute.

„Kalėdos gi yra labiau apie dėmesio, meilės parodymą. Tai yra apie šilumą ir jaukumą. Nereikia didelių ir brangių dovanų", mano ji.

Paklausta, kokią dovaną pati norėtų gauti, atlikėja vardijo daiktus, susijusius su namų jaukumu.

„Man pačiai graži dovana ir kojinės (juokiasi). Miela gauti knygą, kvepalus, kvepiančią žvakę ar namų kvapą. Žodžiu, viską, kas namuose sukuria jaukumą. Tiesa po antro nėštumo su kvapais nelabai draugavau. Viskas atrodo ne taip, per stipru. Tačiau atradau „Marabikos" parduotuvę, kurioje radau sau įvairių dalykų, kurie išpildė mano lūkesčius. Pavyzdžiui, kvepiantį kūno pienelį ar aliejų, kuriuo pasitepus, kvapas būna toks intensyvus. Nepaisant to, kad tai yra arabiškų kvepalų parduotuvė, radau ir man tinkančių švelnių kvapų. Mėgstu gaivius, švaros, pudros kvapus. Ne kad kvapas pirma įeitų, o žmogus ir norėtųsi prie jo prieiti, tas kvapas po truputį atsiskleistų", pasakojo I.Martinkėnaitė.

Tiesa, žinoma moteris išdavė, kad „Marabikoje" pavyko rasti ir jai tinkamą vakarinį kvapą. Taip pat saldesnių ir gaivesnių kvapų savo dukrai.

„Mano dukrytė yra tiesiog kvepalų maniakė ir jų turi kur kas daugiau nei aš. Džiaugiuosi, kad ten radau tinkamų kvapų ir jai. Jie jau stovi po eglute.

Džiaugiuosi, kad „Marabikoje" gavau labai profesionalią konsultacija. Tokioje kvapų karalystėje galima lengvai pasimesti. Aš atėjau su man patinkančiomis natomis, o konsultantės jau man padėjo rasti tinkamiausią kvapą", džiaugėsi atlikėja.

Jei ir jūs ieškote dovanos ar turite keblumu rinkdamiesi, kaip išrinkti tinkamiausius kvepalus dovanų pataria arabiškų kvepalų parduotuvės „Marabika" specialistai.

Ką apie kvepalų dovanojimą sako etiketo specialistai?

Žmogus gali užuosti daugiau nei trilijoną skirtingų kvapų, o uoslė yra vienas iš pojūčių, tiesiogiai veikiančių nuotaiką. Apskritai kvapai svarbūs mūsų žmogiškumui emociniu, fiziniu, seksualiniu ir socialiniu požiūriu. Jie pačiais įvairiausiais aspektais praturtina, pagerina ir įprasmina mūsų gyvenimą.

„Nuo senovės žmonės, ieškodami būdų išreikšti savo gyvenimo filosofiją, privilioti reikiamą partnerį ar parodyti savo socialinį statusą naudojo įvairius kvapiuosius aliejus. Kvepalų atsiradimo istorija siekia dar Antikos laikus, o pirmieji kvepalus religinių ritualų metu pradėjo naudoti egiptiečiai.

Kvepalai laikomi gana intymia dovana. Todėl norint pradžiuginti ir suartėti su dovanos gavėju, kvepalai yra nuostabi dovana. Artimajam individualiai parinkdami aromatą, galvojate apie tą žmogų ir pritaikote kiekvieną kvapą. O išsirinkti tarp tokios didelės aromatų gausos jums tikrai padės „Marabikos" konsultantės.

Etiketo specialistai pataria kvepalus dovanoti tik tuomet, jei esate įsitikinę, kad gavėjas iš tiesų mėgsta konkrečius kvapus. Apie kvepalų įteikimą svarstykite tik tuo atveju, jeigu artimai pažįstate žmogų ir žinote jo skonį", – pataria „Marabika" kvapų žinovai.

Nuo ko pradėti?

Kvepalai – tarsi muzika, jų esmę sudaro kelios natos, nulemiančios bendrą kvapą. Šios natos sudaro trijų skirtingų sluoksnių dermę.

„Bazinė arba pagrindinė nata atsiskleidžia lėtai, užtvirtina bendrą kvepalų aromatą ir ant odos išsilaiko ilgiausiai. Vidurinė arba širdies nata, kvepalams patekus ant odos, atsiskleidžia maždaug po pusvalandžio ir išsilaiko iki poros valandų. Viršutinę natą užuodžiate pirmiausiai ir ji išsilaiko trumpiau nei kitos nuo 5 iki 15 minučių.

Kvapai taip pat skirstomi pagal pobūdį: į gaivius, gėlių, rytietiškus, vaisių ir medienos. Taip pat galima išskirti dūminius aromatus.

Gaivūs kvapai dažniausiai savyje turi citrusų, baltų gėlių, žolės užuominų. Perkamiausias „Marabikos" gaivus aromatas su bijūnų dominavimu yra „Shalina".

Gėlių kvapai gali slėpti ir egzotiškų augalų natų, o klasikiniu gėlių kvapu laikoma rožė. Su dominuojančia prabangia damasko rože, arabų parfumerių pagal „Marabikos" užsakymą yra pagaminti pirmieji „Portrait Marabika" kvepalai, kur rožė susipina su juodaisiais serbentais, smilkalais ir pačiuliu. Kvapas yra labai sodrus ir ilgai išliekantis.

Rytietiški kvapai dažniausiai būna sunkesni, aštresni, saldesni nei kiti, čia dažnai dominuos vanilė, muskatas, cinamonas, pipirai ar oda. Tokio tipo aromatai mūsu parduotuvėje yra perkamiausi. Taip pat dėmesio verti „After Effect", „Qaa'ed"aromatai. Dėl pastarojo sugrįžta daug klientų. Naujausias šiai kvapų kategorijai priskiramas mūsų aromatas – gundantis „Intense Addiction".

Vaisių kvapų bazinės natos dažnai primena gaivių kvepalų grupę, čia dominuoja citrusai, tačiau dažniau pasitaiko kombinacijoje su uogomis ar saldesniais vaisiais. Perkamiausi mūsų parduotuvės vaisių aromatai „Kristal" ir „Lush Cherry".

Medienos kvapų grupė laikoma sunkiausia, kur sutinkamos sandalmedžio, kedro, beržo, muskuso natos. Čia jau daug laiko perkamiausias „Marabika" aromatas yra „Glorious Oud".

Dūminiai kvapai taip pat gana sunkūs, dažniau juos renkasi vyrai. Vienas iš tokių yra „Valour", pasikvepinus šiuo aromatu, visi aplinkui žinos kur jūs esate", – pasakoja „Marabika" atstovė.

Norint išrinkti kvepalus dovanų reikėtų apgalvoti, kokio pobūdžio kvapai žmogui artimiausi bei kokios natos patiktų. Tiesa, yra saugių klasikinių variantų, kurie patinka daugumai.

Lengvesnis būdas išsirinkti

Daugeliui pažįstamas jausmas, kai besirenkant kvepalus uoslė ima ir paveda. Išuostyta galybė kvapų sujaukia protą, tuomet tenka padaryti pertraukėlę. „Marabika" kvapų komanda sako, kad kalbant apie kvepalų pirkimą, sparčiai populiarėja apsipirkimas internetu.

„Vartotojus pandemija išmokė, kad užsisakius prekes elektroninėje erdvėje nereikės stovėti eilėse, visas procesas vyksta daug greičiau ir patogiau. Tiesa, renkantis kvapus taip pat gali kilti iššūkių. Todėl savo elektroninėje parduotuvėje apgalvojome kvepalų suskirstymą į grupes taip, kad būtų lengva išrinkti dovaną bet kokiam artimam žmogui. Pirkėjas gali rinktis iš moteriškų, vyriškų ar abiem lytims tinkančių kvapų, kurie yra suskirstyti pagal kvapų grupes. Taip pat išskiriame populiariausius kvapus. O dvejojantiems visuomet siūlome dovanų kuponus", – patarė „Marabika" konsultantės.

Pagrindiniai patarimai

1. Atkreipkite dėmesį, kokius kvapus mėgsta žmogus, kuriam renkate dovaną. Žinant bent vieną aromatą „Marabika" konsultantės jums padės išsirinkti tinkamiausią jų dermę.

2. Svarbu atminti, kad skirtingi kvapai gali skirtingai kvepėti ir net išsilaikyti ant odos atsižvelgiant į jos tipą.

3. Kasdieniai kvepalai gali būti lengvesni, gaivesni, ne tokie įkyrūs. Vakarui skirti kvapai gali būti gilesni, paliekantys šleifą. Nors paskutinės pasaulinės parfumerių rekomendacijos yra neskirstyti kvepalų į moteriškus ar vyriškus ir dieninius ar vakarinius. Kvapus rekomenduojama rinktis pagal nuotaiką.

4. Turėkite galvoje, kad įtakos žmogaus kvapų pasirinkimui gali daryti ir jo darbas. Oficialias pareigas užimantys asmenys dažniau renkasi klasikinius, neerzinančius kvapus.

5. Renkantis kvapus galima atsižvelgti ir į aromaterapijos rekomendacijas.

Pavyzdžiui, jūsų artimasis ar bičiulis nori pokyčių gyvenime? Psichologai pastebi, kad tiems, kurie į savo gyvenimą kviečiasi pokyčius, rekomenduojami gaivūs, aktyvinantys ir net egzotiški kvapai. Lietuvoje gyvenantiems žmonėms tai, pavyzdžiui, yra rytietiški kvapai.

Kedro kvapas nuramina, atpalaiduoja.

6. Jei visgi sudėtinga apsispręsti, kokį kvapą dovanoti, puikus pasirinkimas – dovanų kuponas, leisiantis asmeniui pasinerti į magišką „Marabikos" aromatų pasaulį ir išsirinkti širdžiai mieliausią kvapą.