Kiekvienais metais šventes sutinku Klaipėdoje su artimiausiais žmonėmis - šeima. Kalėdiniu laikotarpiu taip norisi pasigrožėti kalėdinėmis šviesomis susispindusiu horizontu ir pakvėpuoti tyrų žiemos oru. Tik kartais sunku sugalvoti, kur rasti tam tinkamą vietą. Internete aptiktos reklamos antraštė - „Švytinčių dinozaurų festivalis. Mažojo princo kelionė" - iškart sudomino. Iš draugų buvau girdėjusi, kad tikrai verta užsukti ir pasisemti šventinės nuotaikos. Todėl internetu įsigijome bilietus ir su šeima išvažiavome.

Net iš toli pamatėme, kad tamsų vakaro dangų nutvieskusios šviesos. Ėmėme nekantrauti. Tik įėjus į parką išvydome vadinamąją švytinčią baobabų giraitę. Tie, kurie skaitė Antoine de Saint-Exupery „Mažąjį princą", nesunkiai supras aliuziją į kūrinį. Net pati nepajutau, kaip parke ėmiau ieškoti šios klasikinės istorijos motyvų. Ir radau ne vieną!

Švytinčios rožės, medžiuose pakibusios medūzos, milžiniškas jaunaties mėnulis, nuostabus ir su niekuo nesupainiojamas Mažojo princo lėktuvas su besisukančiu propeleriu, šviečiančios planetos ir net „Skrajojantis olandas", prie kurio lyg niekur nieko sėdi pats knygos herojus! Pažadėjau sau, kad artimiausiu metu vėl iš naujo perskaitysiu „Mažąjį princą" ir pasiūlysiu tą patį padaryti vaikams.

Galiu pasakyti tiek, kad dinozaurų parkas nustebino. Gerąja prasme. Ir ne tik mane vieną. Už kiekvieno kampo vis rasdavome ką nors naujo, švytinčio ir spinduliuojančio magiją. Vaikus labai pralinksmino besmegenių SPA, kur sūkurinėje vonioje mirko sniego senis, o dar labiau pradžiugino ryškus ir spalvingas veidrodžių labirintas (mūsų šeimos senjorai atsisakė į jį kelti koją ir nuėjo nusipirkti karštos arbatos).

Tiesa, mano mažieji nenaudėliai pasinaudojo proga nykštukų pašte parašyti laišką Kalėdų seneliui (mačiau, kad sąrašas labai ilgas) ir net sudalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kur pasigamino po kalėdinį ženkliuką. Jei dar to būtų negana, man nespėjus net sureaguoti, vaikai su tėčiu nukurnėjo ant kalno, nuo kurio ant padangų pasileido žemyn. Teko ilgokai pasiderėti, kad čiuožinėdami neužtruktų visos nakties.

Vau patirtis. Tikrai. Verta apsilankyti ir pajusti tą stebuklingą atmosferą. Kol viską apžiūrėjome, gerokai užtrukome, bet nepajutome nei šalčio, nei nuovargio. Juolab, kad parke pasirūpinta jaukiomis vietomis prisėsti, atsipūsti ir nusipirkti užkandžių bei šiltų gėrimų. Vien faktas, kad patenkinti liko tiek vaikai, tiek suaugę ir senjorai, ženklas, kad Švytinčių dinozaurų festivalio kūrėjai apgalvojo kiekvieną smulkmeną. Mūsų šeima išties labai dėkinga už tą nuostabią emociją, kurią, tikiu, nešiosime savyje dar ne vieną dieną.

Ir mes tikrai grįšime kitąmet. Mūsų nesulaikys net gruodžio pūgos.

Švytinčių dinozaurų festivalis dirbs kiekvieną vakarą iki pat 2023 metų sausio 8 d. 16.30-21.30 val., ir sausio savaitgaliais 13-15d., 20-22 d., 27-29 d. Paskutinį savaitgalį žadėjo ir fejerverkų!