Iš pirmo žvilgsnio galite pamanyti, kad šios šventės bus tamsios. „Tiesą sakant, ne", – sako vyriausioji Ivo Nikkolo dizainerė Margot Vaaderpass. „Šias šventes praleisime apsigaubus sodrių, paslaptingų spalvų satinu bei aksomu."

Margot mėgsta baltas Kalėdas ir snieguotą atostogų sezoną. Tačiau kalbant apie madą, ji daugiau dėmesio skiria puošnumui ir šventinei sezono pusei. "Tai yra laikotarpis kai aš noriu, kad mano apranga būtų tinkama visoms progoms – ar aš eičiau vakarieniauti, ar lankyčiausi muziejuje, ar šventiniuose vakarėliuose, ar tiesiog būčiau darbe."

Kertin Vasser nuotr.

Margot – naujoji juoda

„Taip, aš dažnai dėviu juodą", – prisipažįsta Margot. „Atrodo prašmatniai ir šiek tiek mistiškai. Tai klasika, todėl ją galima nešioti kiekviena proga!" Bet taip pat jos garderobo paletės dalis yra ir švelnūs bei šviesūs atspalviai. „Kaip madingą šviesią spalvą norėčiau paminėti greige spalvą – pilkos ir smėlio spalvos mišinį. Vienas iš mano mėgstamiausių kūrinių iš dabartinės Ivo Nikkolo kolekcijos yra šios spalvos. Tai minkštas ir šiek tiek pūkuotas mohero vilnos megztinis. Šiais metais jau ne kartą jį dėvėjau."

Kertin Vasser nuotr.

Ji įvardija ir kitą šio sezono tamsų atspalvį – tamsiai rudą. „Iš neutralesnių spalvų tai madingiausia šį sezoną, ypač juodą mėgstančių žmonių pasaulyje", – sako Margot ir priduria, kad ruda yra šiltų atspalvių spalva ir primena tokius gražius dalykus kaip šokoladas ir kava, kurie suteikia jaukumo, ypač šventiniu laikotarpiu. Ji priduria, kad spalva įgauna dar ypatingesnę išvaizdą šiek tiek blizgiuose atlasiniuose audiniuose.

Kostiumai su kelnėmis vis dar yra dalykas

Kelnių kostiumai buvo madingi ilgą laiką ir niekur nedingsta. „Šiuo metu mums, Ivo Nikkolo, patinka platesnių kelnių ir labiau prigludusių švarkų derinys", – sako Margot ir ragina jas dėvėti kaip komplektą arba kaip atskiras dalis. "Plačios kelnės taip pat yra tie daiktai, kurie lengvai paverčia aprangą iš įprastos į šventiškesnę", – priduria Margot.

Kertin Vasser nuotr.

Kaip vieną iš šio sezono IT gaminių dizainerė taip pat įvardija minkštą ir šiltą megztinį, numegztą iš kokybiškų siūlų, švelniu paviršiumi ir aukšta apykakle. Tuo pačiu labai universalus gaminys būtų satininis slidus sijonas arba suknelė, kuri gali būti dėvima ant arba po megztiniu, priklausomai nuo progos.

Nebėra vieno sezono drabužių

Dažnai žmonėms šventiniai drabužiai asocijuojasi su blizgučiais, spalvingais ir spindinčiais drabužiais. Ivo Nikkolo laikėsi požiūrio, kad drabužiai neturėtų būti dėvimi tik vieną kartą vakarėlyje. „Jie taip pat turėtų tikti darbo dienai ar priešpiečiams su draugais. Todėl labiausiai mėgstu, kad spinta būtų klasikinė ir paprasta, kad kiekvieną daiktą galėčiau pritaikyti ypatingai vakarienei ar dienai darbe", – sako Margot.

Kertin Vasser nuotr.

Naudokite aksesuarus, kad apranga labiau išsiskirtų. „Diržai su metalinėmis sagtimis, reprezentuojanti rankinė arba akį traukiantys aukštakulniai ar aulinukai – tie daiktai, kurie padeda papuošti jūsų aprangą ir suteikia jai daugiau charakterio", – pataria Margot.

Ivo Nikkolo kolekciją rasite naujos koncepcijos „Ivo Nikkolo" parduotuvėje, prekybos centre „Panorama". Peržiūrėkite parduotuvės atidarymo nuotraukų galeriją.

„Akropolis", „Ozas" ir „CUP" Vilniuje. Taip pat prekybos centruose „Akropolis" Šiauliuose, „RYO" Panevežyje, „Akropolis", „Herkaus Galerija" Klaipėdoje ir „Akropolis" Kaune.