Siuntų bendrovė taps pirmuoju privačiomis lėšomis finansuojamu verslu, kuris užima reikšmingą rinkos dalį Baltijos šalyse. Dar šiemet „Venipak" paštomatai pradės veikti Estijos sostinėje Taline, o kitąmet – ir visoje šalyje. Tam bendrovė skiria 1 mln. Eur investicijų.

 Bekontaktis paštomatas

„Paštomatai Estijoje žymi mums svarbaus plėtros etapo pabaigą. Nuo kitų metų mūsų klientai visose Baltijos šalyse galės patogiai pasirinkti pristatymo būdą – matome, kad turėti tokią galimybę darosi vis svarbiau, – sako bendrovės generalinis direktorius Justas Šablinskas. – Aktyviai dalyvaujame paštomatų kūrimo procese, patys vystome jų programinę įrangą, tad paštomatai Estiją pasiekia dar labiau ištobulinti. Tikimės, kad gyventojai vis dažniau rinksis būtent šį siuntų pristatymo būdą, kuris yra ne tik patogus, bet ir draugiškesnis aplinkai."

 Justas Šablinskas, Venipak CEO

Šiemet siuntų pristatymo bendrovė užbaigė paštomatų įrengimo darbus Latvijoje. Šiuo metu ten veikia 201 paštomatas, Lietuvoje – 251. J. Šablinsko teigimu, „Venipak" toliau kryptingai siekia strateginio tikslo tapti pristatymo platforma, kuri vieno langelio principu teiks visas pristatymo ir krovinių gabenimo žeme ir oru paslaugas pasaulyje.

 Pirmasis paštomatas Estijoje, Taline

Prieš daugiau nei metus „Venipak" įkūrė padalinį Lenkijoje ir taip palengvino klientų plėtrą į kitas Europos šalis. Bendrovė el. komercijos verslui teikia ir visapusiško užsakymo išpildymo (e-fulfillment) paslaugą.