Pasirūpinti oro kokybe yra itin svarbu žiemą, nes specialistai pastebi, kad atšalus orams kenksmingų medžiagų kiekis namuose ir biurų patalpose padidėja kelis kartus. Prie to labiausiai prisideda dėl šildymo sausėjantis oras bei mažesnis patalpų vėdinimas, verdamas maistas, skalbimas ir drabužių džiovinimas.

Palaikyti optimalią drėgmę patalpose ypač svarbus tiems, kurie dažnai serga kvėpavimo takų ir alerginėmis ligomis, kenčia nuo astmos. Be to, optimalus drėgmės lygis pagerina miego ir poilsio kokybę. Tyras oras patalpoje ypatingai svarbus ir dėl to, kad iškvėpto anglies dvideginio perteklius mažina darbingumą, gali sukelti galvos skausmą.

Mikroklimato kokybę patalpose iš esmės gali pagerinti oro valytuvai ir drėkintuvai. Jų parduotuvėse rasite įvairių, todėl gali būti sudėtinga nuspręsti, kuris jūsų namams ar verslui geriausias. Kartu su DAIKIN atstovais Lietuvoje paruošėme svarbiausių savybių sąrašą, kuris padės priimti teisingą sprendimą.

HEPA filtras. Norint sulaikyti ore sklandančias daleles ir alergenus, pvz., dulkes, žiedadulkes, naminių gyvūnų plaukus ir pleiskanas, reikės galingo, didelio veiksmingumo kietųjų dalelių oro filtro (HEPA). Nors išoriniai pirminiai filtrai gali veiksmingai sulaikyti didesnes daleles, smulkesnis HEPA filtrų tinklelis yra sukonstruotas taip, kad sulaikytų mažesnes daleles, kurių gali būti gyvenamojoje patalpoje. Verta prisiminti, kad ne visi HEPA filtrai yra vienodi. Kuo smulkesnė dalelė, tuo lengviau ją įkvėpti, todėl būtinai patikrinkite patalpos oro valytuvo, kurį svarstote įsigyti, filtravimo pajėgumą. Pvz., „Daikin" patalpų oro valytuvuose naudojamas HEPA filtras gali sulaikyti iki 99,97 proc. ore sklandančių iki 0,1 mikrometro dydžio dalelių. Dalelių dydžių palyginimas: žmogaus plaukas – 50–180 mikrometrų; smulkus paplūdimio smėlis – 90 mikrometrų; druskos kruopelė – 60 mikrometrų; žiedadulkė – 15 mikrometrų; dulkių dalelės – 2,5–10 mikrometrų; kvėpavimo takų sekreto lašelis – 5–10 mikrometrų; bakterija – 1–3 mikrometrai; bakteriofagas – 0,225 mikrometro. Mikrometras – tai viena milijoninė metro dalis. 1 mikrometras = 0,00003937 colio.

DAIKIN Oro valytuvas

UVC LED šviesa. Kam tiesiog gaudyti tai, kas yra ore, kai galite tai pašalinti? Štai kada galima pasinaudoti UVC LED šviesos galia. Čia daug akronimų, bet tikriausiai esate matę naudojamą ultravioletinę (UV) šviesą mėgstamose kriminalinėse laidose, kai atskleidžiami biologiniai įrodymai įvykio vietoje. Yra trys UV spindulių ilgiai, o tie, su kuriais susidursite ieškodami oro valytuvo, vadinami UVC. Jie gali sustabdyti tam tikras bakterijas ir virusus, kad šie pakartotinai nepatektų į orą.

Mobilumas. Jei norite pernešti oro valytuvą iš vienos vietos į kitą, apsvarstykite galimybę įsigyti kilnojamąjį įrenginį. Pvz., biure patalpoms skirtą oro valytuvą naudokite dieną, kad pašalintumėte alergenus iš oro. Tada perkelkite jį į virtuvę, kad pašalintumėte kvapus, likusius penktadienį vakare iškepus žuvį.

Vėdinimas. Neturėtumėte perstumdyti baldų, kad atrastumėte vietą naujam oro valytuvui. Tačiau patalpų oro gaivumas priklauso nuo gero vėdinimo – užteršto ar dalelių prisotinto oro įsiurbimo į valytuvą ir švaraus oro išleidimo atgal į aplinką. Siekiant didesnio pritaikomumo, pravartu pasirinkti patalpų oro valytuvą, kurio ventiliacijos angos yra keliose pusėse. Tuomet sistemą galėsite pastatyti ten, kur ji labiausia tins jūsų erdvėje. Įrenginį visada statykite atviroje erdvėje, kad oro srauto neblokuotų kliūtys.

Triukšmas. Gali būti, kad svarstydami apie visas technines ypatybes nepagalvosite apie patalpų oro valytuvo skleidžiamą garsą. Greičiausiai apie jį nesusimąstysite, kol neįjungsite prietaiso ir neišgirsite garso. Tad lygindami sistemas būtinai patikrinkite jų decibelais matuojamą (dBA) triukšmo lygį. Perskaitykite straipsnį „Kaip sumažinti triukšmo taršą namuose" ir daugiau sužinokite apie tai, kaip pasinaudoti patalpų oro valytuvo pranašumais ribojant jo keliamą triukšmą.

DAIKIN Oro valytuvas

Garantijos taikymas. Įvairiose įmonėse siūlomos garantijos labai skiriasi. Vėlgi, greičiausiai, domintis patalpų oro valytuvais, tai nebus svarbiausia, tačiau apie tai susimąstysite, kai kils pasirinktos sistemos problemų. Tad verta išsiaiškinti, ar patalpų oro valytuvui, kurį svarstote įsigyti, suteikiama garantija ir ar joje numatomas pakeitimas kitu prietaisu, jei kiltų rimtų problemų. Be to, greičiausiai norėsite sužinoti, ar yra namų savininkams skirta pagalbos linija, jei jiems kiltų klausimų. Taip ne tik būsite ramūs dėl pirkinio, bet ir užtikrinti, kad prireikus sulauksite pagalbos ir išspręsite problemas.

DAIKIN oro valytuvai

Per daugelį metų vartotojų pasitikėjimą ir pripažinimą pelniusi UAB „INDUSTEK" Lietuvos rinkoje siūlo tik patikrintus ir pasaulyje pripažintus produktus DAIKIN oro valytuvus, kondicionierius, šilumos siurblius. Lietuvos gyventojai jau spėjo įvertinti DAIKIN oro valytuvus, todėl juos vis dažniau galima pamatyti gyvenamosiose patalpose, nedideliuose biuruose, mažmeninės prekybos parduotuvėse, medicinos įstaigų laukiamuosiuose ir gydytojų kabinetuose.

DAIKIN oro valytuvai su drėkinimo funkcija „Ururu" geba palaikyti tinkamiausią žmogui 40–60 proc. oro drėgmę. Tai padeda apsaugoti mūsų gleivinę nuo kvėpavimo takų negalavimų ir išsausėjimo, tampame atsparesni virusams ir alergenams, esame geresnės savijautos.

DAIKIN oro valytuvų ir drėkintuvų privalumai: ta pati įranga ir drėkina, ir valo; apsaugo odą, gerklę ir nosiaryklę nuo išsausėjimo; palaiko tinkamą kambario drėgmę; galingas įsiurbimas ir tylus veikimas; kompaktiškas inovatyvus dizainas.

DAIKIN oro valytuvai ir drėkintuvai skirti iki 100 kv. m komercinės ar gyvenamosios paskirties patalpoms, kuriose jie geba efektyviai sunaikinti ore sklandančias virusų daleles, alergenus, bakterijas ir nemalonius kvapus.
DAIKIN Oro valytuvas