„HUAWEI WATCH GT 3 SE" išvaizda nesukels audrų ir tiks daugelio skoniui – masyvokas, apvalus, skaičiais dekoruotas ciferblatas ir patogus guminis dirželis. Klasikinis, bet tikrai nenuobodus, nes jeigu jums pabodo juoda, gamintojas pristatė ir naują žalios spalvos modelį.

Šiemet "HUAWEI" Lietuvos rinkai pristatė net 6 išmaniuosius laikrodžius ir aš jau baigiu priprasti prie „HUAWEI" staigmenų. „GT 3 SE" yra neįtikėtinai lengvas, plonas (tik 11 mm) ir beveik visiškai nejuntamas ant riešo. Itin mažą 35,6 gramų svorį gamintojui pavyko pasiekti dėl tuščiavidurio sustiprinto polimerinio pluošto korpuso dizaino. Tuščiaviduris čia taip pat ir dirželis, suteikiantis dar daugiau komforto riešui. „GT 3 SE" yra kasdienai – ir sportui, laisvalaikiui – skirtas išmanusis laikrodis, kurį aš nusiimu tik tam, kad įkraučiau, todėl patogumas yra itin svarbus aspektas.

Pasukus riešą, ciferblate įsižiebia ryškus, 1.43" AMOLED ekranas, kurio didelė, 466 x 466 pikselių raiška nutildys bet kokį skeptiką, teigiantį, kad apvalus išmaniojo ekranas yra nepraktiškas. Net ir menkiausios detalės čia atrodo lyg tikros, o ne skaitmeninės.

Huawei WGT3SE

Ciferblatas pagal jūsų stilių

Koks gi naujas laikrodis be inovacijų. Tai štai „HUAWEI GT 3 SE" kiekvieną dieną gali atrodyti vis kitaip. Atsidarome „Huawei Health" programėlę, įkeliame šios dienos mūsų aprangos nuotrauką ir dirbtinis intelektas automatiškai sugeneruoja kelis laikrodžio ciferblatus pagal drabužių spalvą ir raštus. Smulkmena, bet labai maloni. Žinoma, niekur nedingo ir įprasta funkcija rinktis jau sukurtus ciferblatus.

Daugiau nei 100 sporto režimų

„GT" serijos laikrodžiai orientuoti į sporto entuziastus. „HUAWEI GT 3 SE" yra daugiau nei 100 įvairių sporto režimų, iš kurių 11 – lauko sporto šakos: slidinėjimas, snieglenčių sportas, lygumų slidinėjimas, bėgimas, ėjimas, alpinizmas, žygiai pėsčiomis, bėgimas takais, važiavimas dviračiu, plaukimas atvirame vandenyje, triatlonas. Naudojantis bet kuriuo iš šių režimų veikia palydovinis sekimas, taip užtikrinantis tikslesnį atstumo matavimą, nesvarbu, ar bėgate miško takais, ar plaukiate. Taip pat yra ir visi populiariausi sporto režimai treniruotėms viduje.

Huawei WGT3SE

Tikslus padėties matavimas, naudojant GPS, padės ir pasiklydus. Tereikia įjungti maršruto atgal funkciją ir laikrodis parves į pradinį tašką. Beje, jei atsidūrėte vietovėje, kurioje GPS signalas silpnas, laikrodis apie tai praneša, taigi turėsite laiko saugiai grįžti į vietą, kurioje signalas stiprus.

Huawei WGT3SE

Nepertraukiamas fizinės būklės stebėjimas

Treniruočių metu „HUAWEI GT 3 SE" realiu laiku stebi įvairius parametrus, analizuoja duomenis ir praneša apie jūsų fizinę būklę bei laiką, reikalingą atsigauti po treniruotės.

Visi treniruočių rezultatai saugomi programėlėje „HUAWEI Health", kuri leidžia susikurti individualų treniruočių planą pagal savo siekiamus tikslus. Turiu pažymėti, kad programėlės algoritmai itin išmanūs, nes, pavyzdžiui, mano pirmos savaitės planas skiriasi nuo antrosios, t.y. programėlė įvertina ne tik įveiktas treniruotes, bet ir poilsiui būtiną laiką, o vėlesnės treniruotės palaipsniui sunkėja.

Huawei WGT3SE

Laikrodis taip pat ištisą parą matuoja tokius parametrus kaip širdies ritmas, streso lygis, deguonies kraujyje lygis, patobulinta „TruSleep 3.0" sistema geriau vertina miego kokybę, taip pat seka moterų menstruacinį ciklą ir praneša apie netrukus prasidedančias mėnesines ir apie vaisingą laikotarpį.

Pokalbiai ir autonomija

Mano iki šiol turimas ir naudojamas laikrodis neturi vienos funkcijos, kurią supratau esant būtiną pasinaudojus „HUAWEI GT 3 SE". Tai skambučiai per laikrodį, naudojant „Bluetooth". Ši funkcija man itin dažnai pasitarnaudavo automobilyje, kuomet telefonas prispaustas kišenėje, taip pat ir sporto klube, kuomet telefonas guli kažkur toli nuo treniruoklio.

Ne mažiau naudinga ir galimybė iš laikrodžio siųsti trumpuosius pranešimus, ne tik SMS, bet ir iš įvairių aplikacijų, tokių kaip „WhatsApp", „Facebook Messenger", „Instagram" ir kitų.

Po visų treniruočių, testavimų, matavimų bei pokalbių per „Bluetooth", mano laikrodis išgyveno beveik 2 savaites. Intensyviai bandant įvairias funkcijas, leidžiant muziką ir naudojant GPS lauke, vieno įkrovimo užtenka maždaug savaitei. Turint omenyje, koks protingas yra šis riešo kompanionas, tokio lygio autonomija verta pagyrų.

Huawei WGT3SE

Vos nepamiršau paminėti, kad aš naudojuosi dviem kitų gamintojų telefonais, ir su abiem testo metu tiek programėlė „HUAWEI Health", tiek ir pats „HUAWEI GT 3 SE" laikrodis veikė be priekaištų.

Apibendrinimas

Jeigu reiktų keliais sakiniais apibūdinti „HUAWEI GT 3 SE", visų pirma turiu pažymėti koks jis nejuntamai lengvas ir patogus, o dviejų savaičių baterija leidžia pamiršti bet kokius rūpesčius dėl laikrodžio pakrovimo. Pagaliau ir treniruočių, ir fizinės būklės stebėjimo režimai yra išties išmanūs, atsižvelgiantys į begalę mano asmeninių sveikatos parametrų ir pateikiantys maksimaliai tikslius rezultatus bei treniruočių siūlymus. Laikrodis vienodai puikiai veikia tiek su mano „iPhone", tiek su „Android" telefonu, taigi ne tik su „HUAWEI". O jei norite labiau išsiskirti iš kitų, atkreipkite dėmesį į žalios spalvos modelį.