Huawei" užsakymu „Pollster Research Institute", naudodami CAWI metodą, atliko tyrimą, kurio imtis buvo atrinkta taikant statistiškai pagrįstą atrankos metodą iš 18-65 metų amžiaus žmonių 10-yje Europos šalių. Tyrimo įmtį sudarė 5242 žmonės. Šio sveikatos tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė žmonių, arba 55 proc., mano, kad gali tiesiog sudaužyti kieno nors širdį. Nors sąvoka „sudaužyta širdis" paprastai vartojama emocinei patirčiai apibūdinti, yra ir medicininė diagnozė – Takotsubo sindromas. Remiantis tokiais parametrais, kaip kraujospūdis ar širdies aritmija, galima iš anksto nuspėti, ar širdis patirs sudaužytos širdies sindromą.

Todėl šiandien svarbu sekti savo sveikatos rodiklius moderniais prietaisais, tarp kurių – naujasis išmanusis laikrodis „Huawei Watch D". Šis įrenginys dėl savo elektrokardiogramos funkcijos ir kraujospūdžio matavimų bet kur ir bet kada gali nustatyti ankstyvus širdies ir kraujagyslių ligų požymius.

Kaip svarbiausias priežastis, galinčias palaužti širdį, apklausoje dalyvavusios moterys nurodė išsiskyrimą su mylimu žmogumi, staigią mylimo žmogaus mirtį, blogą žinią apie artimuosius, ginčą, viešą pasisakymą, turto praradimą ar automobilio avariją. Kita vertus, apklausti vyrai teigė, kad sudažytos širdies sindromą gali sukelti ištikusi stichinė nelaimė, per didelis fizinis krūvis, operacija, lėtinės ligos paūmėjimas bei skyrybos arba mylimo žmogaus išdavystė.

Sveikatos rodiklius svarbu stebėti nuolat

Bet koks stresas gali paveikti širdies ritmą, todėl į smegenis gali patekti daugiau kraujo nei būnant ramybės būsenoje. Neretai, pavyzdžiui, kai žmogus pyksta, jaučiamas ūžesys ausyse, nes padidėja kraujo tekėjimas į smegenis, o tai savo ruožtu sukelia nerimą ir skatina širdį plakti dar greičiau. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į savo sveikatos rodiklius ir ieškoti sprendimų, kaip pagerinti padėtį.

Stresą galima lengvai sumažinti einant pasivaikščioti, snaudžiant, daugiau laiko praleidžiant su savimi ir artimaisiais bei kasdien gaunant reikalingų maistinių medžiagų. Norint sekti kasdienį darbo krūvį ir sveikatos rodiklius, į pagalbą verta pasitelkti išmanųjį laikrodį „Huawei Watch D". Jis stebi visus įprastus kasdienius sveikatos rodiklius ir analizuoja duomenis kartu su elektrokardiogramos bei kraujospūdžio rodmenimis, todėl gali reaguoti į reikšmingus sveikatos pokyčius ir signalizuoti naudotojui, kada reikia kreiptis į gydytoją.

Kitos svarbiausios „Huawei Watch D" sveikatos stebėjimo funkcijos, pavyzdžiui, deguonies kiekio kraujyje (SpO2) stebėjimas – svarbus sveikatos rodiklis, nes žemas SpO2 lygis gali sukelti nuovargį, atminties praradimą ar net ilgalaikius sveikatos sutrikimus. Tuo metu odos temperatūros jutiklis su integruotu temperatūros jutikliu gali akimirksniu pranešti apie odos temperatūros pokyčius, o mokslinis „Huawei TruSleep 2.0" algoritmas – nustato pagrindines miego būsenas, įskaitant gilaus ir ramaus miego fazes. Visi šie rodikliai gali pranešti apie reikšmingus sveikatos būklės pokyčius bei numatyti, kaip vieno rodiklio pokyčiai gali paveikti kitus.

Nors „sudaužyta" širdis dažnai vertinama lengvabūdiškai, kaip trumpalaikė emocija, laiku nekreipiant dėmesio į reikšmingus sveikatos rodiklių pokyčius, galima rimtai pakenkti širdžiai ir prisidėti prie neigiamų jos plakimo kokybės pokyčių.