Reikalinga, bet dažniai neįvertinta

Rudenį, kai daugelyje vietų dar neįjungtas centrinis šildymas, namuose juntamas drėgmės perteklius. Tokioje aplinkoje drabužių džiovinimas gali tapti tikru iššūkiu. Pirma, drabužiai daug ilgiau džiūsta, be to, jie gali suplėkti ir juos reikės iš naujo skalbti. Antra, taip džiovinant drabužius, padidėja oro drėgmė, todėl ypač jautriems žmonėms gali paūmėti arba atsirasti alerginės reakcijos, įskaitant astmą. Tačiau gera žinia yra ta, kad šių probleminių situacijų galima išvengti, patikėjus drabužių džiovinimą specialiai tam skirtam prietaisui. Mūsų laikais džiovyklė yra būtinybė, o ne pinigų švaistymas ar nereikalinga prabanga.

Minimalios elektros energijos sąnaudos

Mąstant apie džiovyklės pirkimą, taip pat atsižvelgiama ir į elektros energijos sąnaudas. Nors gali atrodyti, kad šie prietaisai naudoja daug elektros energijos, iš tiesų tai tik mitas. Šios kategorijos buitinėje technikoje taip pat naudojami energiją taupantys sprendimai, padedantys taupyti ir sumažinti dideles mėnesio išlaidas.

Labiau tausojantis ir ekonomiškesnis drabužių džiovinimas

„Beko" džiovyklės, kuriose naudojama šilumos siurblio technologija, užtikrina maksimaliai tausojantį ir ekonomišką drabužių džiovinimą. Pagrindinis skirtumas tarp standartinių džiovyklių ir džiovyklių su šilumos siurbliu yra tas, kad pirmuoju atveju džiovinant drabužius nuolatos pučiamas karštas oras. Šilumos siurblio technologija užtikrina, kad šis oras nepasišalintų ir toliau cirkuliuotų prietaise visą džiovinimo ciklo laiką.

Drabužiai lyg iš parduotuvės lentynos

Drabužiai gali padėti sukurti tvarkingą įvaizdį, tačiau ne paslaptis, kad lyginimo procesas atima nemažai laiko. Laikui sutaupyti „Beko" džiovyklės turi nuo susiraukšlėjimo apsaugančią funkciją, kad drabužius iškart būtų galima vilktis ir jų nereikėtų papildomai lyginti.

Ar kada nors teko patirti, kai ryškių spalvų drabužiai įgyja blyškų pastelinį atspalvį? Gali būti, kad dėl to kalta džiovyklė. Technologija „Beko EcoGentleTM" padeda išsaugoti drabužių spalvą bei užtikrina nepriekaištingą ir tausojantį jų džiovinimą.

Jokių mikrobų ir bakterijų

Gyvenimas be bakterijų ir kitų mikroorganizmų neįmanomas, tačiau galime išvengti tų mikrobų, kurie daro neigiamą poveikį mūsų sveikatai. Ypač rudenį ir žiemą, kai suaktyvėja įvairūs virusai, reikia būti dar atsargesniems, nes oro lašeliais plintantys mikroorganizmai gali nusėsti ant drabužių ir batų. Mikroorganizmus galima pašalinti įvairiais būdais, pavyzdžiui, pasinaudojus džiovyklių funkcijomis bei pranašumais. Prietaisas garais veiksmingai sunaikina mikrobus vos per 15 minučių, džiovinant drabužius aukštesnėje nei 56 °C temperatūroje.

Kriterijai, renkantis džiovyklę

Džiovyklių pasirinkimas yra gana didelis ir platus, todėl surasti geriausią vienintelį prietaisą gali būti sunki užduotis. Kad būtų paprasčiau priimti teisingą sprendimą, mes patariame atsižvelgti š keletą svarbių kriterijų:

patalpos dydis. Prieš einant į parduotuvę arba užsisakant internetu, reikėtų išmatuoti patalpos plotą, kur planuojama statyti džiovyklę. Jei, pavyzdžiui, vonia yra nedidelė, prietaisą galima statyti ir ant skalbyklės. Tačiau saugiai ir tiksliai jai pritvirtinti prireiks specialaus tvirtinimo.

prietaiso talpumas priklauso ne to, kaip dažnai ir kiek daug drabužių bus džiovinama:

○ nedidelės talpos prietaisai tinka mažoms šeimoms, kurios drabužius džiovina, pavyzdžiui, kartą į savaitę ar rečiau. Tokio tipo džiovyklės vienu ciklu gali išdžiovinti net iki 17 mažų rankų rankšluosčių;

○ vidutinės talpos prietaisas – optimalus sprendimas, jei jį planuojama naudoti kasdieniams poreikiams. Jo talpa – 7–8 kg, todėl vienu veikimo ciklu galima išdžiovinti 20–22 rankų rankšluosčius;

○ didelės talpos džiovyklės – puikus pasirinkimas 4 ir daugiau asmenų šeimoms. Be to, prietaisas puikiai susidoros ir su dideliais skalbiniais, pavyzdžiui, antklode, nes jo talpa yra 9 kg ir net daugiau.

papildomos funkcijos. Jei jums svarbi laiko ekonomija ir mėgstate tikrą komfortą, papildomos funkcijos padarys drabužių džiovinimą dar malonesnį. Priklausomai nuo modelio, džiovyklės turi gaivinimo, garinimo, vėsinimo (pasibaigus džiovinimo ciklui) ir daugybę kitų naudingų funkcijų.


Teisinga prietaiso priežiūra ir sauga

Tinkamai prižiūrima ir nuolatos valoma bet kokia buitinė technika veiksmingai dirbs daug ilgiau. Jei pastebėjote, kad džiovyklė dirba nebe taip veiksmingai, gali būti, kad reikalinga jos priežiūra. Nuolatinė prietaiso priežiūra reiškia ir gaisro rizikos sumažinimą. Priežiūrą galima lengvai atlikti, ji neužima daug laiko.

  1. džiovyklės valymas iš išorės ir iš vidaus. Pirmiausia išjunkite prietaisą iš elektros tinklo ir kruopščiai nuvalykite iš visų pusių, nepamirškite ir vidaus (geriausiai šiam tikslui naudoti mikropluošto šluostę);
  2. cilindro valymas. Priklausomai nuo modelio, džiovyklės cilindro viduje gali būti iškilumų, kuriuose kaupiasi nešvarumai ir nuosėdos. Juos geriausia valyti specialiais valikliais arba sodos ir vandens mišiniu.
  3. kitų detalių valymas. Bent kartą per metus rekomenduojama atlikti generalinį valymą, t. y. išvalyti ventiliacijos žarną ir angas, nuvalyti galinį skydelį – nuvalyti džiovyklę iš išorės ir išvalyti iš vidaus.


Kokybiškos džiovyklės įsigijimas – vertinga ateities investicija. Ilgainiui tai ne tik leis sumažinti mėnesio išlaidas, bet ir teigiamai paveiks sveikatą bei aplinką, kartu užtikrins šiuolaikiniam žmogui reikalingą komfortą.