Pats restoranas įsikūręs legendiniame Anykščių šilelyje, o kuriant kiekvieną patiekalą stengiamasi įdėti kažką natūralaus – tiesiai iš miško. Taip pat svečius nustebins specialiai rankomis gamintos lėkštės – su pušų šakelių, eglių ar įvairių gėlių įspaudais ir ornamentais. MIŠKE virtuvė ruošia patiekalus, kuriuose naudoja eglių majonezą, pušų aliejų, šermukšnius, šaltalankius, bruknes, spanguoles, įvairius grybus. Šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo, o likusi produkcija gaunama iš vietinių ūkininkų.

Šįkart restorano MIŠKE komanda žengia didelį žingsnį į priekį – savo meniu papildydami patiekalais, skirtais palankesnei mūsų mikrobiomui bei sklandesniam žarnyno darbui. Tai reikš naujus garnyrus, tam tikrus maisto gaminimo būdus, o svarbiausia – pasirinkimo įvairovę Jums.

Kas yra Žarnynui palanki mityba?

Mokslinėje literatūroje ir populiarioje spaudoje dažnai sutinkami terminai:

mikrobiota (anksčiau vadinta mikroflora)/ mikrobiomas/ genomas – tam tikroje aplinkoje esantys mikroorganizmai, jų genų rinkinys.

Žmogaus mikrobiomas – mūsų organizme esančių mikroorganizmų visuma, daugiausiai jų yra žarnyne. Mikroorganizmai ne tik stiprina mūsų imuninę sistemą, saugo mus nuo infekcijų, jie virškina maistą, sintetina fermentus, vitaminus, užtikrina sklandžią žarnyno veiklą. Kiekvieno žmogaus mikrobiomas yra unikalus – kaip piršto atspaudas.

Imuninės sistemos būklė net 80 % priklauso būtent nuo mikrobiotos, o kai ji subalansuota – esame sveiki, geros nuotaikos ir turime daug energijos.


Naujojo restorano MIŠKE meniu pasirinkimo paslaptis šįkart ne sudėtingi receptai, bet pamatiniai sveikatai palankesnės mitybos principai, kuriais vadovaujantis derinami skirtingi ingredientai svarbūs mūsų mikrobiotai, siekiant viso organizmo gerovės.

Restorane MIŠKE kruopščiai renkami sveikatai palankesni maisto produktai ir atidžiai derinami – sukurdami ne tik sveikesnes, bet ir labai skanias maisto patirtis.

Kviečiame susipažinti su pagrindiniais palankios žarnynui mitybos principais:

  • Daugiau probiotikų ir skaidulinių medžiagų patiekaluose - lėkštėje gausiau daržovių, visagrūdžių kruopų, sėklų, ankštinių daržovių derinių!
  • Maistas ruoštas tausojančiu būdu - troškintas, virtas ir gamintas žemesnėje temperatūroje ar garuose, išlaikant skonį ir vertę!
  • Pasirinkimui - patiekalai neturintys gliuteno.


MIŠKE restorano šefai tampa tarsi dailininkai, kuriems tapant abstraktų paveikslą yra svarbiausia paletėje tinkamai sumaišyti dažus, kad išgautų norimas spalvas ir atspalvius.

Pavyzdžiui, "grynas" (neperdirbtas) česnakas nėra laikomas "tinkamu" ir sveiku produktu mūsų mikrobiotai, tačiau puikiai dera kaip sudėtinė įvairių aliejų dalis.

Naujais, palankios žarnynui mitybos pasiūlymais papildytas tiek pusryčių, tiek restorano meniu – MIŠKE svečiai galės įsitikinti, jog žarnynui palankūs patiekalai ne tik leidžia jaustis geriau, bet ir pasižymi puikiu skoniu.

Gastronominiams keliautojams ir įmonių komandoms

Artėjančiu šventiniu laikotarpiu restoranas MIŠKE kviečia gastronominius keliautojus pasimėgauti ir išbandyti naująjį meniu, žarnynui palankius pusryčius, o įmonių komandas ar didesnes kompanijas išbandyt trijų patiekalų degustacinę vakarienę paremtą žarnynui palankios mitybos principais. Juk kartu dar smagiau atrasti kažką naujo ypač kai tai naudinga kiekvienam.

Aplankykite jaukią ir atradimų kupiną skonių oazę Anykščiuose. Čia kiekvieną pasitiks išskirtinio skonio patiekalai, šiltas aptarnavimas ir jauki aplinka, skatinanti norą būti, kurti ir bendrauti.

Restoranas MIŠKE

Vilniaus g. 80, Anykščiai

Staliukų rezervacija: +370 63 349 515