„Nepavojingas" pasirinkimas – universalūs dovanų rinkiniai

Lentynose išrikiuotų grožio priemonių gausoje nesudėtinga pasiklysti, ypatingai tuomet, kai odos priežiūros priemones renkate ne sau, o kitam žmogui. Jei prašauti pro šalį nenorite, rinkitės universalius, visiems tinkamus produktus – lūpų balzamą ar rankų kremą, puikiai tiksiančius žiemos metu, veido valymui ar prausimuisi skirtas odą drėkinančias priemones. Sukomplektavę kelias to paties gamintojo priemones, padovanosite išties vertingą dovaną.

Galvojantiems apie produktų kokybę, gydytoja siūlo atkreipti dėmesį į „Rilastil" kosmetikos priemonių linijas, kuriose rasite tiek universalių, tiek specifines odos problemas efektyviai sprendžiančių produktų.

„Šio prekės ženklo odos priežiūros priemonės – puikus pasirinkimas, jei ieškote praktiškos dovanos. Vis tik specifinius produktus, tokius kaip serumas ar paakių kremas, siūlyčiau dovanoti tik labai gerai pažįstamam asmeniui, jei tiksliai žinote jo amžių, odos tipą, esamas odos problemas bei kitus kosmetikos pasirinkimui įtakos turinčius niuansus", – pataria R. Buivydaitė–Dailidėnė.

Trys svarbiausi dalykai, renkantis kosmetikos priemones

Amžius, odos tipas ir varginančios problemos – trys svarbiausi kriterijai, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis kosmetikos priemones sau ir norint nudžiuginti puikia dovana artimuosius.

„Skirtinguose amžiaus etapuose gali varginti skirtingos problemos. Paauglystėje dažni aknės bėrimai, o brandesniame amžiuje du iš trijų žmonių skundžiasi odos sausėjimu, tempimu. Daugelis, sulaukęs 35–40 metų amžiaus, pradeda naudoti priemones, atitolinančias odos senėjimo procesus", – pasakoja pašnekovė.

Jei dovana skirta problematišką, aknės pažeistą odą turinčiam paaugliui, svarbu, kad dovanojamos priemonės būtų nekomedogeninės, reguliuotų sebiumo išsiskyrimą, ramintų ir turėtų antimikrobinių, priešuždegiminių medžiagų – niacinamido, prebiotikų. Aknės pažeistos jaunatviškos odos priežiūrai gydytoja rekomenduoja „Rilastil Acnestil" prausiklį ir balansuojantį gelio tekstūros kremą.

Jei asmuo, kuriam renkate odos priežiūros produktus, skundžiasi labai sausa ar niežtinčia oda, o gal netgi serga atopiniu dermatitu, gydytoja pataria dovanoti stipriai drėkinančias, odą raminančias ir odos lipidinį barjerą atkuriančias priemones. Dovanojamuose produktuose turėtų būti odą drėkinančių medžiagų: natrio laktato, glicerino, pieno rūgšties, vitamino E, odos mikrobiotos pusiausvyrą palaikančių pre ir post biotikų. Visas šias veikliąsias medžiagas galite rasti „Rilastil Xerolact" kūno priežiūros priemonėse.

Sendama oda sausėja, atsiranda tempimo jausmas, todėl brandesnei odai saugu rinktis produktus su hialurono rūgštimi, kurie gali būti derinami ir su kitomis jau naudojamomis priežiūros priemonėmis. „Rilastil Aqua" serumas su hiarulono rūgštimi tinka drėkinti net jautriausiai odai. Geresniam afektui pasiekti naudokite ir keramidais papildytą „Rilastil Aqua" drėkinamąjį kremą. Šios priemonės padės užtikrinti didesnį veido odos komfortą ir pakankamą drėgmės kiekį", – pataria gydytoja.

Kad geri norai nepridarytų žalos

„Jei norite dovanoti senėjimo procesus lėtinančias ir senėjimo požymius mažinančias priemones, rinkitės itin atsakingai, geriau venkite itin stiprių veikliųjų medžiagų, mat jos tinkamos tik labai gerai žinant žmogaus odos tipą bei jos problemas. Pavyzdžiui, jei žmogus skundžiasi jautria, dehidratavusia ir raudonio varginama oda, serumai su retinoliu gali odą tik dar labiau sudirginti", – perspėja R. Buivydaitė–Dailidėnė.

Ieškant priemonių, kurios ne tik drėkintų, tačiau ir stabdytų senėjimo procesus, gydytoja rekomenduoja rinktis hialurono ir tokoferolio turinčius produktus. Tokiai dovanai puikiai tinka „Rilastil Hydrotenseur" serumas su hialurono rūgštimi, vitaminu E, keramidais ir lupeoliu. Šis serumas ne tik drėkins, bet ir padės gerinti odos elastingumą, užpildys smulkias raukšleles, suteiks odai jaunatviškumo.

Gydytoja primena, kad bet kuri kosmetikos priemonių sudedamoji medžiaga gali sukelti alergiją, tačiau vienos dažniausių tokių medžiagų – nikelis, lanolinas, kvapų mišinys, konservantai metilizotiazolinonas ir formaldehidas. Jei oda jautri, odos priežiūros priemonių su šiais komponentais geriau nesirinkti. Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į priemonėse esančias kvapus.

„Ant kosmetikos priemonės pakuotės esantis užrašas „fragrance" nebūtinai reiškia, kad sudėtyje yra sintetinis kvapų mišinys. Kvapai dermokosmetikoje dažniausiai būna natūralūs, pavyzdžiui – žalioji arbata. Tačiau tokių kvapų kosmetikoje kaip „Peru balzams", „Lanolinas", „Fragrance mix" rekomenduoju vengti. Svarbu visada atkreipti dėmesį, kad priemonės būtų lengvos konsistencijos, pagamintos vandens, o ne glicerino ar alkoholio pagrindu. Daug alkoholio turintys produktai gali sukelti odos dehidrataciją", – pataria medikė.

R. Buivydaitė–Dailidėnė rekomenduoja vengti glikolio, didelio kiekio koncentracijos AHA rūgščių, retinolio turinčių odos priežiūros produktų, jei gerai nepažįstate žmogaus odos tipo ar esamų problemų. Dovanojant asmeniui priežiūros produktus su šiomis sudedamosiomis dalimis, galima padaryti „meškos paslaugą" ir sukelti papildomų odos problemų.