Natūraliai atrodantys pokyčiai, verti komplimentų

,,Ši inovatyvi technika yra skirta veido ovalo atkūrimui bei liftingui ir prilygsta nechirurginiam veido odos pakėlimui hialurono rūgšties užpildais. DOMINO efektas buvo sukurtas pacientams, kurie teikia prioritetą natūraliai išvaizdai, kai pokyčiai yra akivaizdūs, gauname komplimentus, pagyrimus – „kaip atjaunėjai", ,,kokia skaisti tavo oda", tačiau neaišku, kas pasikeitė tiksliai? Technika yra paremta tuo, kad tikslingai leidžiant injekcijas į vieną veido sritį, yra paveikiama ir kita veido sritis – vienas taškas papildo kitą injekavimo tašką. Pagrindinis principas yra injekuoti ne veido centrinę dalį, o mažiau mimikuojančias šonines veido dalis, todėl galima pasiekti natūraliai atrodančių rezultatų – atjaunėjusių, tačiau nepasikeitusių veido bruožų", – paaiškina „Nordclinic" gydytoja dermatovenerologė - onkodermatologė, DOMINO technikos ir estetinės ginekologijos specialistė Ugnė Jarilinaitė- Grinaveckė.

Nuo pirmųjų raukšlelių suvaldymo iki natūralaus odos patempimo efekto

DOMINO technika yra išskirtinė tuo, kad atitinka mūsų fiziologiją, į tai atsižvelgiant injekcijos atliekamos virš pagrindinių veide esančių raiščių. Hialuronas leidžiamas ne į vizualiai matomas vietas, tačiau į smilkinių sritį, kurią uždengia plaukai. Naudojant minimalų preparato kiekį siekiama maksimalių rezultatų, tačiau išvengiant patinimo, paburkimo centrinėje veido dalyje. Pati procedūra su pasiruošimu užtrunka iki valandos laiko.

Pagrindinės naudos, į kurias atkreipia dėmesį ,,Nordclinic" gydytoja Ugnė Jarilinaitė-Grinaveckė, yra natūraliai atrodantis rezultatas, veido V formos atstatymas, gravitacijos suvaldymas, veido geometrijos atkūrimas – tai itin aktualu žmonėms, kurie pastebi, jaučia, kad oda lyg ,,nukarusi", taip pat norint sumažinti tiek pirmąsias, tiek gilesnes raukšleles. Procedūra tinkama ir jaunesnio (dažniausiai kreipiasi 30-45 metų), ir vyresnio amžiaus (dažniausiai 45-60 metų) pacientams.

Rezultatas taikant minimalią intervenciją prilygsta chirurginiam efektui, tačiau atsistatymo laikotarpis, lyginant su chirurgine procedūra, yra trumpas – iš karto galima grįžti į įprastą rutiną. Nors pirmaisiais pokyčiais galima džiaugtis iš karto po procedūros, tikrasis efektas dėl preparate esančios hialurono rūgšties ir vykstančių procesų išryškėja per mėnesį – oda įgauna švytėjimo, skaistėja, dingsta nuovargio žymės, mažėja raukšlelės. Toks efektas įprastai išlieka nuo 18 iki 24 mėnesių. ,,Pagrindinis DOMINO technikos tikslas yra atlikti procedūrą taip, kad pasiektas rezultatas nebūtų vizualiai pastebimas – nesikeistų paciento veido bruožai, tačiau veidas atjaunėtų", – akcentavo ,,Nordclinic" gydytoja Ugnė Jarilinaitė - Grinaveckė.

Ką svarbu žinoti prieš atliekant DOMINO efekto injekcijas?

Nors specialaus pasiruošimo nereikia, svarbu atkreipti dėmesį, kad procedūros metu svoris turėtų būti stabilus bent šešis mėnesius. Taip pat bent savaitę laiko prieš procedūrą reikėtų nevartoti aspirino, vitamino C ir (arba) vitamino E didelėmis dozėmis. Jei pacientas gydomas antikoaguliantais, jis yra įspėjamas apie padidėjusią mėlynių ir kraujavimo riziką injekcijos metu. Po procedūros bent 12 valandų nereikėtų naudoti makiažo, 2 savaites vengti ekstremalių temperatūrų skirtumo (didelio šalčio, saunos, garų pirties), taip pat ilgalaikio saulės poveikio ar ultravioletinių spindulių.