Trys megztiniai, nė vieno švarko

Tam, kad sukurtumėte garderobą, turintį išliekamąją vertę, žinomo žurnalo mados redaktorė Irina Sinė pirmiausia pataria įsivesti keletą spintos taisyklių. Ne vienerius metus jų paiso ir pati, ir konsultuodama savo klientes.

„Pirmoji mano taisyklė: prieš apsipirkdama, susitvarkau savo spintą. Tai ypač aktualu prasidėjus išpardavimams, nes, tikėtina, pirkinių skaičius bus didesnis negu įprastai, – šypsosi Irina Sinė. – Labai dažnai moterys perka tai, ką jau turi savo spintose. Tarkime, aš mėgstu juodus megztinius, juos dėvėdama jaučiuosi komfortiškai. Greičiausiai, spintoje turiu jų ne vieną, tačiau labai tikėtina, kad apsipirkdama vėl įsigysiu tos pačios kategorijos drabužį, kai iš tiesų dėmesį vertėtų atkreipti į kardiganą ar švarką. Tokie universalūs pirkiniai leis sukurti papildomos įvairovės ir naujų derinių."

Tad išankstinė spintos revizija padeda įvertinti, ko turime pakankamai, ir ko garderobui trūksta. Tuo pačiu, dažnai atrandame pamirštų rūbų ar aksesuarų, kuriems galime suteikti antrą šansą ir sutaupyti.

Irina Sinė

Šaltuoju metu dėmesys sodrioms spalvoms

Antroji žinomos stilistės taisyklė – apsipirkti tik turint iš anksto sudarytą pirkinių sąrašą: „Idealu, jeigu įvardijame ne tik kategoriją, kokio drabužio reikia, bet, tarkime, ir spalvinę gamą. Jeigu žiemos metu spintoje vyrauja tamsios rudens spalvos, tuomet įsigytas rožinis švarkelis ant pakabos liks ilgam, nes atrasti tinkamus derinius bus sudėtinga", – pataria pašnekovė.

Prasidėjus išpardavimams, stilistė pataria, ieškoti aprangos būtent šiam šaltajam sezonui ir neplanuoti per daug į priekį. Pasak jos, šiuo metu verta atkreipti dėmesį į sodrias spalvas: vyšninę, bordinę, samanų žalią, karamelinę, tamsiai rudą. Tokia paletė nesunkiai derinama prie kitų šaltojo sezono atspalvių. Toms, kurios mieliau renkasi tamsias spalvas, pašnekovė pataria sodrumo įvesti į aprangos detales, pavyzdžiui šalikus ar net manikiūrą. Įvaizdis džiugins akį, nebus per daug tamsus ir paprastas.

Atskleidė, kiek per mėnesį gauna siuntų

Irina Sinė atskleidžia dar vieną paslaptį, kaip savo spintoje išlaiko tvarką ir kokybę – dažniau renkasi apsipirkti internetu. Apsipirkdamos virtualiai, dažniau koncentruojamės į konkrečių daiktų paiešką, tad sumažėja spontaniško pirkimo tikimybė.

„Pirkti internetu žymiai patogiau ir tvariau. Nereikia keliauti iš vienos parduotuvės į kitą, kur dažnai perkame drabužius, jų net nepasimatavusios. Pirkdama el. parduotuvėse, dažniausiai to paties rūbo užsisakau du dydžius. Ramiai juos pasimatuoju namuose iš karto išbandydama ir galimus derinius", – pasakoja stilistė.

Venipak

Pasak jos, fizinėse parduotuvėse įsigytus daiktus, net jeigu jie ir netinka, dažnai pritingime grąžinti. Užsisakius dvejų dydžių drabužius internetu, bet kuriuo atveju vieną tenka grąžinti, tad tai puikiai disciplinuoja: jeigu drabužis netinka, tiesiog grąžinami abu dydžiai, o spintoje nepasilieka nieko nereikalingo.

„Įprastai internetu nusiperku daug rūbų, juos pasimatuoju namuose ir pasilieku, tarkime, tris iš dešimties. Visas šis procesas dažniausiai vyksta vakare, užmigdžius vaikus. Tad apsipirkdamos internetu ne tik išvengiame impulsyvių pirkinių, bet ir turime laiko neskubėdamos įvertinti, ar drabužis sukurs mums vertę", – įsitikinusi pašnekovė.

Irina Sinė

Stilistė ypač vertina ir tai, kad prekes gali atsiimti bet kuriuo metu jai patogiame paštomate. Šiuos, kaip sako pati, išnaudoja maksimaliai pritaikydama prie savo gyvenimo ritmo: „Vidutiniškai per mėnesį gaunu apie dvidešimt siuntų, man ypač svarbu, kad iš paštomato galiu jas atsiimti tada, kai man patogu. Jeigu galiu, renkuosi „Venipak" paštomatus, nes atsiimdama su QR kodu sutaupau laiko, jie dažniausiai būna pakeliui, o didžiausias pliusas – nereikia stovėti eilėse ir suvedinėti kodų ranka. Ypač šį privalumą vertinu atšalus orams arba, kai einu pasivaikščioti su vaikais".

Ką verta įsigyti internete Juodąjį Penktadienį?

Stilistė pataria, kad nepaisant amžiaus ar užsiėmimo, kiekvienos moters garderobe turėtų atsirasti džinsai ir švarkas. Tai derinys, tinkantis tiek jaunai mamai, kuriai svarbu patogumas, tiek vadovei, kuriai reikia išlaikyti oficialų įvaizdį.

Irina Sinė

„Švarkas yra bazinis drabužis. Oversize tipo, derinamas su sportiniais drabužiais, jis puikiai tiks mamai. Įliemenuotas ir patrumpintas švarkas bus puikus pasirinkimas biuro darbuotojai. Jis universalus, nes išlaiko formą, sukuria stabilią pečių liniją, įrėmina figūrą, tad visuomet atrodome tvarkingai," – apibendrina pašnekovė.

Džinsai – taip pat universalus drabužis, tinkantis prie sportinių batelių ar aukštakulnių. Šiam drabužiui neegzistuoja amžiaus cenzas, jis suteikia jaunatviškumo ir yra tinkamas bet kuriuo sezonu. O štai sukneles išsirinkti sudėtingiau - jos derinamos prie unikalaus kiekvienos moters stiliaus ir gyvenimo būdo.

„Suknelė yra įnoringas drabužis. Prie jos turi derėti pėdkelnės, batai, viršutinė apranga. Renkantis svarbiausia žinoti, kokiai progai ji bus skirta. Biuro suknelė turėtų būti labiau struktūruota storesnio audinio, su rankovėmis, ne mini ir ne per daug atvira. Tuo tarpu laisvalaikio suknelė gali būti šilkinė, plevėsuojanti, ryškių spalvų ar raštuota," – pataria Irina Sinė.