Gimtadienio šventėje verslininkus sveikino daugiau nei šimtas svečių, su kuriais įmonė sėkmingai bendradarbiauja jau ilgus metus. Tarp jų – žymiausi Lietuvos architektai Aidas Rimša, įmonės „Archikonas" įkūrėjas ir savininkas Tomas Gecas, Imonės „Ergoline" vadovas Romualdas Bėkšta su žmona Audrone ir kiti.

Vakaro pradžioje svečius pasveikino įmonės savininkai ir įkūrėjai – Povilas ir Kristina Stroliai. „Esame labai dėkingi visiems, kurie atėjote ar atvykote iš kitų miestų ir net šalių, – savo verslo partneriams, architektams, dizaineriams, klientams, draugams ir kolektyvui. Dėkojame už partnerystę, palaikymą ir lojalumą. Be jūsų nebūtų ir mūsų. Tik jūsų dėka visus tuos dvidešimt metų augome, tobulėjome ir plėtėmės",– susirinkusiems nuoširdžiai dėkojo K. Strolienė.

„Audrineta" – šeimos verslas, todėl pagrindinį dėmesį skiriame kokybei ir jos kontrolei. Nuo seno turime sistemą, kad tik klientui būtų paprasta, aišku ir užtikrinta. Jei kas suklydo, visada pataisysime, nes mums svarbus šeimos vardas. Mūsų šeima visada garantuoja kokybę", – sakė Povilas Strolys.

Vėliau žadą visiems atėmė įspūdingas menininkių Simonos Broks ir Monishos (Modestos Butautytės) pasirodymas. S. Broks, pripažinta kūno tapybos dailininkė, ant modelio – dainininkės ir šokėjos nuogo kūno – atkartojo pasirinktos tekstilės spalvas ir formas taip, kad menininkė susiliejo su audinio spalvine gama. Unikalų, specialiai šiam vakarui skirtą gyvąjį paveikslą dailininkė ant kūno tapė beveik šešias valandas.

Mikos Savičiūtės nuotr.

Vakaro metu laisvai liejosi kalbos, lengvai mezgėsi naujos pažintys ir neoficialiai buvo planuojamos naujos verslo kryptys. „Šiais laikais, kai visi daug dirbame, nuolat skubame, o laisvalaikį užpildome kultūriniais renginiais, susitikimams su kolegomis ar verslo partneriais tiesiog nelieka laiko. Todėl norėjome jaukios šventės – lengvo, neįpareigojančio vakaro, per kurį mūsų svečiai tiesiog atsipalaiduotų ir pabendrautų", – sakė K. Strolienė.

UAB „Audrineta" – šeimos verslas, pradėtas kurti dar 2002 m. Jo pradininkė – verslininkė Zita Strolienė. Vėliau prie jos prisijungė sūnus Povilas Strolys, o po kurio laiko ir jo žmona Kristina Strolienė. Per dvidešimt metų iš nedidelės audinių parduotuvės „Audrineta" išaugo iki didžiulės ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje projektus kuriančios įmonės. Po truputį plėtėsi asortimentas, daugėjo kolektyvo. Svarbiausios įmonės vertybės – savitumas ir kokybė, kuri ne tik išpildytų, bet ir pranoktų klientų lūkesčius.

„Audrineta" nuo pat įsikūrimo pradžios buvo ta įmonė, kuri savo klientams pristatydavo visas karščiausias rinkos naujienas: viena pirmųjų Lietuvoje pristatė išskirtinius baldų ir užuolaidų audinius, modernius siuvimo būdus, taip pat inovatyvius elektrinius lankstomus karnizus. Ir šiandien įmonė žengia koja kojon su rinkos tendencijomis. Pagrindinės naujienos – antibakteriniai ir išmanūs, perdirbti audiniai, kuriuos galima naudoti įvairiose patalpose.

Dabar įmonėje dirba daugiau kaip 35 žmonės. Bendradarbiaujama beveik su trim šimtais architektų tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje, tarp kurių rasime ir tokius vardus kaip „Urbon Dizain", Nijolė Norkūnienė ir Agnė Makariūnaitė, „Prusta", „Archikonas", „Archihaus", „Giedraitis & architektai", Mantas Lataitis, „Prusta", „YES Design", „A2SM", „AEXN", „DO architects", „Archispektras", Tomas Lapė, Jurgita Liubartaitė, Inga Grinė ir dar daugelį kitų, talentingų Lietuvos kūrėjų.

Mikos Savičiūtės nuotr.

„Per dvidešimt metų įgijome patirties ir galime drąsiai sakyti, kad pažįstame kiekvieną interjero tekstilės audinį, žinome įvairius jo gamybos niuansus, lengvai perprantame klientų poreikius. O svarbiausia – didžiuojamės savo komanda, nes tai – kūrybiniu mąstymu, dideliu atsakingumu ir profesionalumu išsiskiriantys specialistai, kuriuos drąsiai galime vadinti savo srities ekspertais. Mūsų dizaineriai ir siuvėjai kuria išskirtinius interjero tekstilės gaminius net ir patiems išrankiausiems tiek verslo, tiek individualiems klientams", – džiaugėsi P. Strolys.

Įmonės įrengti tokie išskirtiniai projektai kaip: „Vinted" biurų pastatas, viešbutis „Neringa", Kauno filharmonija, Ilzenbergo dvaras, Menininkų namai, „Nidos SPA", „Pirklių rūmai", „Huracan" kavinės, „Karališkoji „Ilunch" restoranai, NATO būstinė, „Vilniaus klubas, taip pat prabangūs viešbučiai Švedijoje, Islandijoje, privačios rezidencijos Kazachstane, Britanijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Belgijoje, Jungtinių Arabų Emyratuose bei kiti projektai, sukurti bendradarbiaujant ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio architektais ir dizaineriais. Bendradarbiaujant su architekte Nijole Norkūniene įrengtos Lietuvos diplomatinės atstovybės Seinuose (Lenkija), Romoje, taip pat Prancūzijos, Azerbaidžano ambasados.

Šiuo metu įmonė turi daugiau nei dešimt nuolatinių ir patikimų užsienio tiekėjų. Tarp kurių yra tokie pasaulyje garsūs prekių ženklai kaip „Holland Haag", „Dilzas", „Froca", „Muaree", „Jover", „CTA" ir kiti.