„Beaujolais nouveau" šventės pradininku yra laikomas prancūzas Georgesas Duboeuf, kuris praėjusiame amžiuje regioninę jauno vyno sutikimo tradiciją sugebėjo paversti pasaulinio žinomumo švente. Prieš kelis metus anapilin iškeliavusio „vyno pirkliu" ir „vyno popiežiumi" vadinto G. Duboeuf indėlis į jauno vyno kultūros puoselėjimą iki šiol jaučiamas visame pasaulyje.

Į božolė degustavimo šventę Lietuvoje kasmet kviečiami Prancūzijos ambasados atstovai, viešbučio partneriai ir klientai. Šiais metais į prancūziškam viešbučių tinklui „Accor" priklausantį „Novotel Vilnius Centre" susirinko arti 300 geram vyno skoniui neabejingų svečių.

„Paskanauti šių metų gėrimo ir smagiai praleisti laiko susirinko diplomatai, verslo, turizmo sektoriaus atstovai. Sulaukta svečių net iš 18 ambasadų, tad vakaras tikrai buvo tarptautinis ir kupinas įvairovės", – pasakoja „Novotel" viešbučio direktorė Simona Arštikienė.

Šventę vedė ir gera susirinkusiųjų nuotaika rūpinosi žinomas laidų ir renginių vedėjas Tadas Rimgaila, o svečių skonio receptorius malonino restorano „NOVO2" šefo Vytauto Zdanausko kurti užkandžiai, skirti specialiai ragauti kartu su božolė vynu.

Nepamiršo kilnios misijos daryti gerą kitiems

Sveikinimo kalbą renginyje tarė J. E. Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje P. Alix Everard, kuri neslėpė puikios nuotaikos ir džiaugėsi besitęsiančia „Novotel" ir Ambasados draugyste. Svečiai net tik mėgavosi vaišėmis, klausėsi gyvos akordeono muzikos, skaitomų eilių, šoko ir dainavo, bet ir atliko kilnią misiją – paaukojo įspūdingą sumą socialiniam projektui „Orūs namai".

Šiuo projektu Lietuvos senjorai yra kviečiami savarankiškai ar su projekto savanorių pagalba išnuomoti savo senuosius būstus ir keltis gyventi į būtent jiems įrengtus butus „Orių namų" daugiabučiuose. Pirmasis toks daugiabutis Vilniuje duris atvėrė 2018 m. rudenį, o visai netrukus atsidarys ir antrasis.

„Tai yra Marijos Bunkaitės socialinis projektas, kurio tikslas – sukurti sąlygas senjorams gyventi saugiai, patogiai, taupiai ir bendruomeniškai jiems pritaikytuose senjorų daugiabučiuose. „Orūs namai" yra vienas įdomiausių ir inovatyviausių socialinių projektų Lietuvoje, todėl nusprendėme finansiškai prisidėti prie jo įgyvendinimo ir puoselėjimo bei galime pasidžiaugti surinkę išties reikšmingą pinigų sumą", – sako Simona Arštikienė.

Įvykusi šventė teigiamų atgarsių susilaukė ir socialiniuose tinkluose. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Tarybos narė Irma Januševičiūtė – Spudienė savo „facebook" paskyroje negailėjo pagyrų renginyje sukurtai atmosferai.

„Šis vakaras pranoko anksčiau buvusius. Puikiai parengta programa, prancūziški akordeono garsai , pasitinkant svečius, nuoširdžios sveikinimo kalbos, o tikrą vakarėlį užkūrė talentingasis renginių vedėjas, šokėjas ir dainininkas viename – Tadas Rimgaila. Puikiai parinkta muzika, šokių pamokėlės, energija, bendravimas su publika 10 balų – tai, ko žmonės buvo pasiilgę. Renginio metu svečiai aukojo „Orūs namai" socialiniam projektui! Dalyvių laukė malonios staigmenos ir žaidimai. Dieviškas maistas, desertai ir tortas – 10 balų šefui", – įspūdžiais dalinosi aktyvi verslininkė ir socialinių iniciatyvų dalyvė.