Tamsa nebėra kliūtis

Dažnai nepakankamas apšvietimas tampa pagrindine priežastimi, kodėl galutinis vaizdas yra grūdėtas arba neryškus. Todėl šiuolaikinių technologijų kūrėjai ypatingą dėmesį skiria išmaniojo telefono kameros galimybėms naktį arba esant ribotam apšvietimui tam, kad spontaniškomis įkvėpimo akimirkomis mūsų išmaniojo galimybės padėtų užfiksuoti aukštos kokybės vaizdą.

„Naujo telefono „Huawei Mate 50 Pro" 50 MP „Ultra Aperture" kamera dėl didelio pagrindinės kameros jautrumo šviesai ir „XD Fusion Pro" algoritmo užfiksuoja net 24 proc. daugiau šviesos nei jos pirmtakės. Dabar išmaniojo kamera gali užfiksuoti ryškias bei detalias nuotraukas matuodama šaltas ir šiltas spalvas ar šviesių ir tamsių sričių santykį. Be to, naktinis režimas leidžia geriau matyti objektą nuotraukos peržiūroje telefono ekrane, todėl jis yra ryškesnis ir aiškesnis, o mes galime lengviau numatyti būsimą rezultatą", – sako Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei" produktų mokymo vadovė Lietuvoje.

Tam, kad visi būtume dėmesio centre

Šventinis laikotarpis taip pat siejamas su susibūrimais, kai šeimos ir draugai susirenka praleisti laiko kartu. Tokiomis progomis dažnai daromos grupinės nuotraukos, kuriuose vienas iš fone esančių dalyvių dažnai būna neryškus arba išsiliejęs. Ką daryti, kad to išvengtume?

„Išmaniojo telefono „Huawei Mate 50 Pro" režimas „Professional Portrait" veikia kartu su itin didele f/1.4 diafragma ir išmaniaisiais algoritmais. Pavyzdžiui, norint užfiksuoti geriausios kokybės individualias ar grupines nuotraukas, kamera foną padaro mažiau ryškų tam, kad būtų galima sutelkti dėmesį tiesiai į kadre esančius žmones. Nustačius mažesnę diafragmą, vienu metu galima sufokusuoti kelis objektus, todėl ji ypač tinka grupinėms nuotraukoms, o didesnė diafragma tinkamesnė portretams, nes išryškina fone esančius žmones ar kompozicijas", – nurodo technologijų ekspertė.

Įamžinkite gražiausias šventes

Kartais įsimintinai akimirkai užfiksuoti nebeužtenka nuotraukos, todėl vaizdo įrašas yra puikus būdas įamžinti juokingas scenas ar pasirodymus, kuriuos galima prisiminti arba pasidalyti su šeima ir draugais.

„Šiandien vaizdo įrašai tampa vis labiau paplitusiu formatu, todėl nenuostabu, kad šventiniu laikotarpiu vietoje nuotraukų savo išmaniųjų kameromis filmuojame užuot fotografavę. Vėliau šiuos įrašus galima lengvai apdoroti į įdomius skaitmeninius sveikinimus arba pasidalyti jais socialiniuose tinkluose. Todėl „Huawei" patobulino naujojo išmaniojo telefono „Mate 50 Pro" vaizdo įrašų funkcionalumą bei įtraukė makro fotografavimo technologiją. Ji leidžia filmuoti itin priartintus ir didelės raiškos vaizdo įrašus tam, kad būtų užfiksuotos unikalios detalės ar motyvai. Galiausiai, šeimos renginiams itin pravers fono suliejimo efektas, kuris vaizdo įrašo metu išryškina pagrindinį veikėją panašiai kaip portreto režimas, todėl teminiai namų filmai gali tapti nauja šventine tradicija. Ypatingai, jei norėsite, kad visi ilgam prisimintų Kalėdų senelio apsilankymą bei visų susirinkusiųjų reakcijas į jį", – apibendrina U. Eidžiūnaitė.