„Nuo pat veiklos pradžios itin daug dėmesio skyrėme aukščiausios kokybės šviežiems vaisiams ir daržovėms, pirmieji Lietuvoje atvežėme ir egzotinių vaisių asortimentą. Praėjus 30 metų tikime, kad dar galime nustebinti savo pirkėjus. Nuo antrosios lapkričio savaitės pristatome specialią „Paradiso" liniją, kurios šūkis – „Rojus turi skonį". Ši linija papildys „Iki" vaisių ir daržovių skyrių daugiau nei 10 skirtingų rūšių gėrybėmis, kurios pirkėjus stebins netikėtomis spalvomis, dydžiu ir išskirtiniu skoniu", – teigia „Iki" komunikacijos vadovė V. Budrienė.

„Iki" naujiena egzotika alsuojančios papajos ir besėklės citrinos

Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki" vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja, sako, kad norint paskanauti burnoje tirpstančių vaisių – nebūtina vykti į egzotiškus kraštus.

„Iki" pristatomą „Paradiso" liniją papildysiančios iš Kanarų salų atkeliavusios egzotiškosios papajos –be kitą ko dar ir puikiai atrodo lėkštėje. Šie vaisiai auginami derlingoje Kanarų salų žemėje, lepinami tropikų saulės, tad sunoksta saldūs, sultingi ir džiugina ryškiomis spalvomis. Brandinamos ant medžių, surenkamos rankomis, kruopščiai atrenkant tik pačius geriausius vaisius – papajos šį sezoną taps vienu iš geriausių delikatesų ant stalo.

Vaisių gerbėjai „Iki" parduotuvėse taip pat ras ypatingų citrusų, be kurių neįsivaizduojamas šaltasis sezonas. Rinktinė besėklių citrinų veislė turi viską, kuo turtinga Ispanija – sodrias spalvas, ryškų charakterį ir tikrą skonį. Tokios citrinos – puikus priedas ruošiant įvairiausias imunitetą stiprinančias arbatas ar padažus saltoms.

Nors ruduo skaičiuoja paskutines savo savaites – slyvų sezonas dar tikrai nesibaigia. „Iki" vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja pasakoja, kad kaulavaisių mėgėjams labai patiks „Paradiso" linijos juodosios slyvos raudonu minkštimu. Įspūdingos išvaizdos juodosios slyvos pasižymi dar ir nepaprastu skoniu bei universalumu. Jos puikiai tiks tiek ant užkandžių stalo, tiek į desertus ar prie pikantiškų patiekalų.

Šokoladinės paprikos – traškios tekstūros ir švelniai saldaus skonio

Daržovių mėgėjai taip pat ras kuo pasimėgauti. Norintiesiems ryškių spalvų ir švelniai saldaus skonio, J. Sabaitienė rekomenduoja rinktis visame pasaulyje gurmanų pamėgtas apvalias geltonąsias cukinijas, kurios išsiskiria ne tik savo egzotiška išvaizda, bet ir malonia tekstūra bei skoniu. Šios ypatingos daržovės vertinamos dėl ilgai išliekančio šviežumo ir lėkštėje puikiai atrodančios ryškios spalvos. Jomis išskirtinio skonio suteiksite tiek troškiniams, tiek apkepams, tiek salotoms.

Šokoladinės paprikos – skamba neįtikėtinai, tačiau tai dar viena „Iki" siūlomos „Paradiso" linijos naujiena. Ši neįprastos rusvos spalvos Palermo pipirų veislė sparčiai populiarėja pasaulyje dėl savo traškios tekstūros ir švelniai saldaus skonio. Tai puikus įvairiausių patiekalų ingredientas ir tikrų tikriausias vitaminų šaltinis.

O gvakamolės ar pusrytinio skrebučio skonį praturtins išskirtinės rūšies sunokę didieji avokadai „Hass". Jie pasižymi kreminiu minkštimu, plona odele bei glotniu riešutiniu skoniu.

Ryškesnių spalvų ir skonių mėgėjų dėmesį patraukti turėtų ir ypatingos rūšies pomidorai: nuo avietinių karališkųjų, pasižyminčių ypatinga spalva ir išraiškingu, harmoningu skoniu, iki pomidorų „Jaučio širdis", kurie stebina neįprasta forma, intensyviu aromatu ir unikaliu umami skoniu, o dėl tvirtos tekstūros tinka ruošiant padažus, uogienes ar salotas.