Nesibaiminkite dėl keptuvių dangos

Politetrafluoretilenas (plastiko polimeras), perfluoroktaninė rūgštis (PFOA) – tokie medžiagų pavadinimai, regis, turi mažai ką bendra su sveikatingo maisto gamyba. Ir vis dėl to šie cheminiai junginiai patenka į virtuvėse taip plačiai naudojamų tefloninių indų sudėtį. Parduotuvių „Metalo amžius" atstovai pataria keptuves su šio tipo nelimpančiomis dangomis rinktis atsakingai, juolab kad skirtingų gamintojų tefloninės keptuvės pasižymi skirtingomis kokybinėmis charakteristikomis.

„Ieškant keptuvės sveikesnei mitybai, pirmas saugiklis yra jos gamintojo reputacija. Todėl stengiamės labai atidžiai atsirinkti partnerius, prieš atsiveždami kurią nors prekę į Lietuvą", - teigia prekybos tinklo „Metalo amžius" atstovai: „Asortimento pagrindą mūsų salonuose šiandien sudaro pasaulyje pripažinti vardai iš Italijos, Vokietijos, Prancūzijos, Olandijos ir kitų Europos valstybių, su kuriais dirbame jau daugelį metų ir gauname geriausius atsiliepimus".

 Puodas Komfort

Pasak „Metalo amžius" asortimento formuotojų, technologiškai pažangiausia nelimpančia danga rinkoje šiandien išsiskiria prancūziškos keptuvės „Black Cube". Šių keptuvių danga atspari net iki 250 laipsnių karščiui, be to, jose galima vartyti maistą metaliniais įrankiais. Svarbiausia tai, jog „Black Cube" paviršiuje nėra PFOA ir kitų kenksmingų cheminių medžiagų.

Visgi, jei sveikos gyvensenos labui ieškote keptuvės apskritai be jokių papildomų dangų, pasinaudokite kaip tik šią savaitę galiojančiu specialiu -30 proc. nuolaidos pasiūlymu italų „Pentole Agnelli" gamybos keptuvėms.

 Keptuvė

Taupykite energiją ir vitaminus

Kartais pagrindinis dalykas, kuris mus stabdo nuo sveikesnės kasdienybės, yra žinių trūkumas. Jei žinotų, kiek daug vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų praranda dideliame kiekyje vandens verdamas maistas, Lietuvos virtuvių šeimininkai ir šeimininkės tikrai pakeistų savo įpročius, atsisakydami funkciškai ir energetiškai neefektyvių, didelio kiekio vandens reikalaujančių senųjų puodų.

Renkantis naująjį puodą, specialistai visų pirma pataria įvertinti medžiagų, iš kurių jis pagamintas, sudėtį. Sveikatos požiūriu patraukliausias pasirinkimas yra ypač tvarūs ir korozijai atsparūs puodai iš medicininio plieno, kuomet lydinyje yra 18 proc. chromo ir 10 proc. nikelio.

 Keptuvė Alu-Inox Trilaminato

„O tada, žinoma, reikia atkreipti dėmesį į puodo dugno tipą bei rinktis modelį, leidžiantį virti maistą mažesniame vandens kiekyje", - pastebi ekspertai. Sveikos mitybos dienos proga išskirtinė 30 proc. nuolaida taikoma populiariajam Vokietijos gamintojo „GGS Solinsu" puodui „Komfort 2012". Tai – rinkoje itin vertinamas, energiją taupantis bei vitaminų išsaugojimą įgalinantis indas iš medicininio plieno, prie kurio rankenėlės papildomai įtaisytas termometras temperatūrai stebėti.

Dažniau gaminkite namuose

Ir vis dėlto pagrindinis patarimas tiems, kurie nori maitintis sveikiau, yra apskritai atsisakyti greitojo maisto kavinių, išmainant jas į lėtesnę ir labiau aristokratišką maisto ruošos namuose kultūrą. Tik patys gamindami maistą jūs žinosite, kaip ir kokie ingredientai yra panaudojami bei kokiuose induose ir kokiais įrankiais pagaminama tai, kas galiausiai garuoja ant jūsų stalo.

 Malūnėliai Frankfurt

„Metalo amžiaus" salonai didžiuojasi besiplečiančiu ratu sąmoningų klientų, kuriems svarbu pavalgyti ne tik skaniai, bet ir skoningai bei sveikai. O jei toks gyvenimo ir kasdienybės būdas kam nors atrodytų per prėskas, pasinaudokite trečiuoju specialiu „Metalo amžius" pasiūlymu, net 30 proc. pigiau įsigydami mūsų atsakingai atrinktų gamintojų malūnėlius pipirams ir druskai. Nes sveikatingumas, tvarumas ir geras skonis – suderinama!